BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 13:49

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Kulağa iğrenç gelen lezzetli tatlı...
İletiTarih: 18 Haz 2011, 05:03 
Resul
Arkadaşlar size bir tarafımdan uydurduğum ilginç bir tarif vereyim. Geçenlerde bi miktar şeftali almıştım ama sert çıktılar, tadı iyiydi ama herhalde çok erken koparılmıştı ki yumuşamadılar 2-3 gün beklemelerine rağmen. Ben de israf olmasın diye tatlı uydurdum, güzel de oldu. Farklı kombinasyonlarını deneyenler de olursa duymak isterim.

Malzemeler:

Şeftali
Şeker
Su
Çok az limon suyu
Nişasta

Önce şeftalileri soyup doğrayın. Üzerine bir miktar şeker dökün, 5 dakka içinde suyunu verecek şeftali. Ardından tencereyi ocağa koyun suyu ekleyin. Kaynatın bir müddet, ardından erittiğiniz nişastayı ekleyin. Kıvamlanan karışım kaynamaya devam edecek, sakın nişastayı abartmayın jöle gibi olmasın soğuyunca. Ardından bir müddet kısık ateşte kaynatın. Şeftali parçaları yumuşayana kadar kaynattım ben, siz de artık elma armut ne kullanırsanız yumuşayana ve aroma verene kadar devam edin. Hazır olunca bir çay kaşığı kadar limon sıkın ve karıştırın. Ardından kaselere koyup soğumaya bırakın. Çok lezzetli, yağsız ve diyet için uygun bir tatlı oldu bence. Şekeri 1 bardak bile atsanız 4 kase falan çıkacağından kase başına kalori 200'ün biraz üzerinde olacaktır, tabii meyveler tatlıysa hiç şeker atmamak da elinizde, gene de alacağınız tatmine oranla hiç de kötü değil 200 civarı kalori bir diyet tatlısı için. Yakında vişneyle yapmayı düşünüyorum, kulağa daha iyi geliyor. Herkese afiyet olsun.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Kulağa iğrenç gelen lezzetli tatlı...
İletiTarih: 18 Haz 2011, 08:35 
anemon
resul tatlın kulağa hiç de kötü gelmiyor. nişasta koymasan reçel yapmışsın diyeceğim ama, bilemiyorum nişasta girince tadı nasıl oluyor

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 19 Haz 2011, 10:28 
Resul
Mısır nişastası kullandım, tada bir etkisi yok nişastanın. Reçele kıyasla şeker oranı çok az, ayrıca kıvam olarak aşure gibi oluyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 20 Haz 2011, 07:55 
yeşil
Eline sağlık Resul güzel tarif olmuş, bence başlıktaki iğrenç kelimesini değiştir :ascibasi:
Resul senin bu tatlıyı ben nişasta koymadan yapıyorum. Şeftaliyi ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıyoruım kabukları üzerinde kalacak. Üzerine şekeri döküp beklettikten sonra ocakta hiç su ilave etmeden pişiriyorum ve zaten şekerin etkisiyle kıvamlanıyor. Şeftalileri servis tabağına aldıktan sonra üzerine fındık serpip servis ediyorum. Fındık ayrı bir lezzet katıyor ama bunun yanında kalori ikiye katlanmış oluyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi