|
Merhaba arkadaşlar. Uzun zaman ayrı kaldık. Annemin uzun süren, bir türlü kontrol altına alamadığımız hastalığı nedeniyle pek oturamadım bilgisayarın önüne. Otursamda yazacak kafa yoktu zaten. Neyse şimdi biraz toparlandık, rahat nefes aldık. ZT için yarım kalan gezi yazılarımla uğraşayım derken, optik sektöründe çalışan eşime firmaların birinden bir Kıbrıs tatili çıkageldi. Hemen uçak biletlerini aldım, bir sabahın erkeninde Antalya'dan uçup, Alanya üzerinden Kıbrıs'a konuverdik. Bizi karşılayan bir otobüs tüm davetlileri alıp Bafra bölgesinde bulunan Kaya Artemis otele götürdü. Odalarımıza yerleştikten sonra ilk işim 3 günlük bir araba kiralamak oldu. Sağdan direksiyonlu ve otomatik vitesli bir araba seçtim özellikle. İlk defa sağdan kullanacağım için birde vitesle uğraşmayayım dedim. Kahvaltı edip biraz dinlendikten sonra Magosa'ya doğru yola çıktık. Ters trafikte hiç zorlanmadım desem yalan olmaz. Yol boyunca kameralar var, meskun mahallerde 65 km. ye düşüyor hız, bisikletten biraz hızlı :) Sürücüler herzamanki gibi saygılılar, kiralık arabalarda kırmızı plaka olduğundan daha dikkatli davranıyorlar. Sakin bir yolculuktan Sonra Magosa'ya vardık. Vardık ama bugünün pazar olduğunu hiç hesaba katmamıştık, her yer kapalı. Neyse kalaiçine girip Namık Kemel zindanı ve çevresinı turlayıp, deniz kıyısına indik. Orada açık bulduğumuz bir kafede oturup birşeyler içtik, biraz da yorgun olduğumuzdan geri otele döndük fazla oyalanmadan. Şimdi birkaç resim yükleyelim bakalım becerebilecekmiyiz :)

|