BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 13:39

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 19 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Hedefe ulaşabilir miyim ?
İletiTarih: 13 Ağu 2011, 09:37 
Herkese Merhaba,
Çok faydalı bir site, tebrik ederim.
Sormak istediğim soru ise aşağıdaki verilere sahibim. Amacım yağsız ancak kaslı bir vücuda sahip olmak. Bu benim verilerime sahip biri için mümkün müdür ? Yeni spor salonuna yazıldım. 1 Eylül başlayacağım. Gerçekci olarak neler bekleyebilirim sıkı bir çalışmayla. Boşuna olmayacak hayal kurmak istemiyorum.

Veriler:
Boy : 1,86
Kilo : 120
Hedef : Kaslı ve fit bir yapıya sahip olmak.
Süre : Salona 1 yıllık üye oldum. 1 Yıl içinde bu hedefe ulaşmak istiyorum.

Saygılar

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Hedefe ulaşabilir miyim ?
İletiTarih: 13 Ağu 2011, 14:30 
teddy bear
Herkes için her şey mümkün öncelikle bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yani evet siz de geri kalan ömrünüzü fit bir vücutla geçirebilirsiniz. :)

Boy/kilo oranınız obezite sınırı içinde olduğu için size vereceğim en iyi tavsiye mutlaka bir doktor/diyetisyen denetiminde kilo vermeniz. Böyle bir kilonun nedeni her zaman beslenme alışkanlığı olmayabilir, doktor kontrolü şart bence.

Ayrıca komple bir beslenme alışkanlığı değişikliği gerekli çünkü kilo verme başarınız %90 oranında beslenme tarzınızla ilgili. Yani önceliğiniz beslenme tarzınızı gözden geçirmek olmalı. Bunu değiştirmeden 1 yılı bırakın 100 yıl spor salonuna üye olsanız bile gelişme kaydetmeniz pek mümkün değil.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 13 Ağu 2011, 22:20 
Karluk
"Kurt" abicim selamlar :D

40 geç kalınmış bir yaş değil. Dergimizin yazarlarından Hayri Özmeriç de 50'sinden sonra sağlık için spora başlayanlardan, gerçi kendisi koşuya başlamış, ağırlık antrenmanları kısıtlı ama sonuçta çok güzel bir örnek.

Önemli olan, kademe kademe ilerleyerek gerçekçi hedefler koymak. Bir senede "oldum" diyecek seviyeye gelmeyi düşünmemek lazım.

Öncelikle bir doktor onayı almak da yani testlere girmekte fayda var, bunu da söyleyeyim. İlk aşamada beklenebilecek şeyler yağ kaybı ve kas gücünde artış, kondisyonun iyileşmesi, zindelik ve saire olacaktır.

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Ağu 2011, 08:11 
Shotokan
Kilo verme planı için spor salonuna dikkat çekilmiş.

Spor salonundan önce,ilk hedef beslenmeyi yoluna koymak olmalı. Beslenmenizi düzgün bir hale çekebilirseniz "spor desteği" ile hedefinize rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Beslenme ve akabinde de spor ikilisini bir arada yürütmek istikrar yani devamlılık ister.Bu ikili hayat tarzı olarak benimsenecek şekilde ayarlanmazsa devamlılık sürdürülemez.

Beslenmenizi sizi yormayacak,ve ömür boyu devam ettirebileceğiniz bir şekle sokmalı,sporu ise sadace salondan ibaret kalmayacak şekilde bir hayat tarzı haline getirebilmelisiniz ki keyif ala ala uzun yıllar sürdürebilesiniz.

Zor bir durum ancak kesinlikle imkansız değil, irade ve sabır istiyor. İlk etap bir doktor muayenesinden geçerek sınır ve limitlerinizi öğrenmeniz iyi olabilir.Diyetisyen desteğide alabilirsiniz. Salon konusunda ise, hocanız konusunda deneyimli ise herşey sizin iradenize kalmış demektir.

Başarılar :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Ağu 2011, 12:14 
Yorumlara Teşekkürler. Beslenme işin büyük bir bölümü anlaşılan. Benim yememde sınır yok malesef ve bu nedenle spor yaparsam yememde sınır olmaksızın hedefe ulaşabilirim gibi gelmişti. Ancak salonda ki hocamızda sizler gibi söyledi. İşin esas büyük bölümü dengeli beslenmeden geçmekteymiş.
Zor bir süreç ama başaracağım. 1 senede forma girsem, 41 den sonra fit olmanın tadına varırım diye düşünüyorum.
Karluk latince Canis Lupus' un kurt olduğunu yazmış:) Evet Favori hayvanımdır. 2 tane besliyorum. Tabi benimkiler German Shepherd Dog olarak.
Saygılar

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Ağu 2011, 12:58 
Shotokan
German Shepherd yani halk arası deyişi ile "Alman kurdu" :)

Bende de bir adet var.

Resim

3 Ay evvelki hali bu resimde. :) Şu an 6 aylık olmak üzere.

Bu arada Beslenme konusunda size bir yol gösterecek kitap önereyim.

"Karatay diyeti" ve "Herkes için Taş devri diyeti " Bu iki kitap beslenme ile ilgili temel bilgileri veriyor. Bu kitapları sitede birçok arkadaşa tavsiye ettim. Hala da ediyorum. Çünkü bu kitaplar okuyucusuna "hazır balık" sunmuyor "balık tutmanın incelikleri ve yöntemleri" ni anlatıyor. :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Ağu 2011, 13:06 
Maşallah çok güzel. Güle güle büyütün.

(vontataroglu) benim sitem. Ben Alman Çoban Köpeği hastasıyım.

Saygılar

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Ağu 2011, 13:21 
Shotokan
Siteniz çok güzel, Benim köpek sizdekiler gibi arkası alçak cinslerden değil, Fotoğraf albümünüzde 1921 Yılına ait bir resim gördüm benimki daha çok ona benziyor. İnce uzun ve sağlam yapılı. Kuyruğuda alçak belli olanlardaki gibi kalın ve püsküllü değil 1921 resmindeki gibi ince ve uzun. Bildiğim kadarı ile köpeğim kırma falan değil acaba neden kaynaklanıyor bu yapı farkı?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Ağu 2011, 13:37 
İlk Alman Çoban Köpekleri yüksek belli ve genetik yapıları kuvvetli köpeklerdi. Displazi(kalça çıkığı) az görülürdü. Show line olanlarda bel iyice düşürüldü ve belli başlı genetik kanlar kullanılarak ırk malesef yozlaştırıldı genetik açıdan. Bugün show line alman Çoban köpeklerinde % 50 oranında genetik hastalık çıkmakta.
Sizin köpeinizin de olduğu gibi working line köpekler(iş köpekleri) estetik kaygılar düşünülmeden, daha güçlü ve sağlıklı olması ön planda tutularak yetiştirilmektedir. Bu nedenle genetik risk daha az denebilir.Hepsi Alman Çoban Köpeğidir. Hepsi genetik havuzda olan köpeklerdir.
Saygılar

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Ağu 2011, 13:54 
Shotokan
Sizle Fikirsel açıdan, Barter yapacağız o halde. :)

Köpekler hakkındaki tecrübenizden yararlanacağım Ve bende size Spor ve beslenme konusunda destek olacağım :) 14 Yıllık spor salonu işletmeciliğimle birlikte, yaklaşık 25 yıllık aktif spor ve eğitmenlik altyapım bulunuyor. Herşeyi bildiğimi iddia etmesem bile sanırım Birçok konuda destek verebilirim.

Şaka bir yana, spor ve beslenme ile ilgili merak ettiğiniz birşey olursa yazmaktan çekinmeyin.Burada(forumda) Oldukça deneyimli ve tecrübeli arkadaşlarımızda bulunuyor. İlk etap tavsiye ettiğim kitaplara bir göz atmanızı şiddetle öneriyorum. Öncelikle "Karatay diyeti" isimli kitapla başlarsınız.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Ağu 2011, 14:18 
Teşekkürler.
Prof.Dr.Ahmet Aydın' ın Taş Devri Diyeti kitabını okuyorum. Çok mantıklı ve bütün bilinen doğruları tekrar gözden geçirmemizi sağlıyor. Karatay Dietini de alacağım. Sitede çok faydalı yazılar var.
Köpeğinizin karakteridir esas olan. Sizi mutlu ya da mutsuz edecek olan karakteridir. Fiziki güzelliği çok önemli değil. Yeterki fiziksel olarak sağlıklı olsun.
Bayram sonrası 2 Eylül başlıyorum sağlıklı yaşam maratonuna. Eşimle gittik hemen 1 yıllık yazıldık spor salonuna motivasyonu sağlasın diye. Bunun yanında sağlıklı beslenmeyi de bir oturtursam olay bitecek gibi. Tabi böyle yazması çok kolay da uygulaması, kan şekeri düştüğünde ki durum, sinir katsayısının artış durumları ... v.s. bunları yaşayarak üstesinden gelmeyi planlıyorum.
Saygılar

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Ağu 2011, 14:25 
Shotokan
Kan şekeri muhabbetinden dolayı özellikle Karatay diyeti kitabını önermiştim. Kilo-Boy oranınıza bakarak Kan şekeri olayını tahmin etmiştim.

Ahmet Hocanın kitabı beslenme alışkanlıklarına yeni bir perspektifle bakmaya yardımcı oluyor.Birçok gözümüzden kaçan ayrıntıya dikkat çekiyor. Karatay diyeti kitabıda yine Ahmet Hocamızın "Hocam" dediği bir Prof. Dr. Hocamız tarafından yazılmış olduğu için içerik olarak oldukça doyurucu.

Zorba ya gelince(Köpeğim) Gayet sağlıklı,bana çok sadık ve beni çok seviyor. Ancak zaman zaman oyun işini abartıyor, evde sağlam terlik bırakmadı,en son kardeşimin yeni aldığı Timberland ları çiğnemiş :) Sürekli ellerimi ağzına alıyor dişlemiyor ama ağzına alıyor ellerimi,salya içinde bırakıyor :) bu doğal bir davranışmı acaba?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Ağu 2011, 16:21 
Zorba' nın davranışları 5 aylık olduğu düşünülürse normal davranışlar. Süt dişleri dökülüyor, alttan kendi dişleri çıkıyor. Dişleri kaşındığı için sürekli kemirme eğiliminde. Kemirmesi için oyuncaklar alın verin. Veya çiğ dana femur kemiği(büyük olan) verin hem çok iyi kalsiyum deposudur hemde dilşeri için en iyi kaşımayı sağlar.
A.Ç.Köpekleri fiziksel gelişimini 18 ayında tamamlar ancak psikolojik gelişimi 3 yaşına kadar devam edebilir. 8 aylık olduğunda gerçek ölçülerinin % 80 tamamlamış olur. ancak siz onun koca dev olduğuna bakmayın hala oyuncu ve psikolojik olarak çocuk gibidir.
Kolay gelsin size.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 17 Ağu 2011, 01:34 
Karluk
Abi veteriner sanıyorum? :)

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 17 Ağu 2011, 15:07 
Shotokan
Web sitesine bakmamışsın demekki. Hayır veteriner değil.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 19 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi