teddy bear yazdı:
Üye alımını şundan istedim hem site büyür reklamverenler artar, daha kaliteli reklamlar alır. 200-300 kişini üye olduğu bir foruma kimse reklam vermez bu bir gerçek. İçerik olarak diğer sitelerden kaliteli olabilir ama işte reklamverenlere gelince bunun pekte bir önemi yok, onlar için önemli olan hit ve üye sayısı durumu. Olmadı dönem dönem üye alımı açılabilir?
Haklısın. Bunu ben de söyledim. Çözüm olarak bir süre bağış seçeneği açıldı, anasayfada falan link vardı bağış için. Gelen bağış toplamı 6-7 dolardı, 5 dolarını da zaten ben verdim.

Yani kar kaygısı falan olsa neyse. Hosting masrafları bile çıkmıyordu sitenin. Yani İlşad'ın burada fedakarlığı olmasa (şahsen ben olsam 10 kere kapatırdım malum şartlar altında) böyle bir siteden mahrum kalacak insanlar da aynı insanlar. Kim bilir kaç kişi Bodytr'deki yazıları sayesinde abuk sabuk iksirlere, 3-4 kat fiyata ürün satan proteincilere kazıklanmaktan kurtuldu, sağlıklarını korumalarını saymıyorum bile. Yahu işte yani basit bir hesap yap, bu site olmasa gidip arama motorlarını istila etmiş sahte yorumları okuyup havaya para saçacaktın belki hastahanelik olacaktın, 1-2 lira bağış versen de hem teşekkür etmiş olsan, hem sitenin devamına katkın olsa sokağa mı atmış olacaksın paranı? Milletimiz maalesef büyük oranda kadir-kıymet bilmez bir toplum. İlşad nasıl sabretti olan bitene hayret ediyorum, ben olsaydım sitenin sahibi alın ne haliniz varsa görün der kapatırdım, ki İlşad'a da bayağı gaz verdim siteyi kapatması için.
Nelerle uğraştığımızın birazını yukarıda yazdık, üstüne yetmezmiş gibi bir de gerizekalı cahil insanların "sizin filanca iksiri kötülemekten ne çıkarınız var?", "ben kullandım bir şey olmadı" vs. türünden yorumları gelince iyice çileden çıkıyor insan, ki anasayfada bazı konularda bunlara ağızlarının payını verdiğimi belki farketmişsinizdir.
Sonra da memlekette niye hiç bir şey düzgün değil diye şikayet ederler. Elini taşın altına sokan yok ondan, bir de elini taşın altına sokmaya niyet eden olunca taşın altında elmas yatağı var sanıp koşarak taşın üzerine oturan çok olunca başka ne olacaktı?