BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 12:03

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Konsantrasyon( yaptiginiz tum spor turevleri icin hatirlatma
İletiTarih: 28 Mar 2010, 06:05 
mitokondri
Arkadaslar bunu pilates( dogru yazilisi boyle) basligi altinda yaziyorum , aslinda konsantrasyon , neredeyse hayatimiz icerisinde ki tum ugraslarimiz sirasinda onemli bir olgu, yaptigimiz her seyi ( ders calismak, okumak, spor yapmak) eger tam konsantrasyonla yapabilirsek, hem yaptigimiz isten alicagimiz verim articak bununla birlikte yaptigimiz isi hem daha kolay, duzenli ve etkili yapmis olacagiz.

Ben bu kisa yazida body building icerikli yazdam da bu pilates seanslarina, yada yaptigimiz her seye uyarlanabilir:)

Bir olgunun hayalini kurmadan asla basaramazssiniz..bununla birlikte motivasyonel halleriniz pratiksel gerceklere donusturmeyi de becerebilmelisiz. Bunun icin mutlaka emekte sarfetmelisiz, hic bir antremani kacirmamali, ayni her gun uyudugunuz gibi bun yapmaniz gerekenler hayatiniz icerisnde bir saat duzeni icerisin de yerini almalidir.

1- Once gercekci olmalisiniz, herkes cok iyi basarilar yakalayabilir, ama herkes mr olympia olamaz, oncelikle kendinizin en iyisi olmaya ugrasmalisiz.

2-Durust olmaniz kendinizi sinirlamaniz anlamina gelmez, antremanlarda tum potasielinizi ortaya koymalisiniz.

3-Daima pozitif olmalisiz, kisa hayatimizda koti dusuncelere yer olmamali, eger sagliginiz yerindeyse( cok klise ama) sagliksiz zengin bir adamdan daha zenginsiniz demektir...

4-Kotu dusuncelerin, yapmaniz gerekenlerin onune gecmesine asla izin vermeyin

5-Disiplinli olun, antreman saatleriniz ve zamanlamaniz hep duzenli olsun.

6-Size ozel antreman ve set sayisi ve tekrarlara uyun

7-Eger motivasyon kaybi baslamissa, bir donrm icinde olsa bir kisisel antrenor veye motive bir partnerle calsun mutlaka.

8-Gym de antreman sirasinda dostlarinizin sizi rahatsiz etmemesi ve motivasyonunuzu bozmamalari gerektigini onlara hatirlatin bu hem zaman kaybetmeminizi saglayacak hemde konsantrasyonunuzun dagilmasini engelleyecektir.

9-Hareketlerinizi, set ve tekrarlarinizi yaparken ,sadece ve sadece kilolari ve hareket halindeki kaslarinizi dusunun( heyecanli randevuniz 45 dk bekleyebilir)

10-Daima gelistiginizi dusunun( hayal edin ) ve G E L İ S İ C E K S İ N İ Z :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Konsantrasyon( yaptiginiz tum spor turevleri icin hatirl
İletiTarih: 30 Mar 2010, 00:08 
dunya_9685
Bu uyarılar hem çok önemli hem de çok değerli. Çünkü bir insanın yaşamı boyunca kendine edinebileceği prensipleri ve yaşayış tarzına endeksleyebileceği kuralları kapsıyor.

Benim en çok kızdığım nokta, spor ya da rejim yapan, sağlıklı bir yaşam için çaba sarfeden bir insana arkadaş çevresinden ya da ailesinden yeterince destek gelmemesi. ''Ye yahu bir şey olmaz!'', ''Bir seferden ne olacak ki,alt tarafı bir parça...'', ''Seni zayıflamış gördüm biraz,bundan ye de biraz kendine gel,rengin solmuş'' gibi ısrarlar ve sözler insanı çok zor durumda bırakıyor. İnsanları kırmaktan çekinirken aynı zamanda da iradenle verdiğin mücadele aklına geliyor.

Cardio hareketi olarak birkaç dakika ısınma yaptıktan sonra yarım saat ip atlıyorum arka bahçemizde (başka müsait yerim yok çünkü). Alt katta yaşayan komşumuz hemen çıkageliyor balkona elinde bir tabak poğaça ya da kekle (artık ne varsa). ''Bak senin için hazırladım, yersin'' diyor eliyle uzatarak. O anda da kan ter içindeyim, içimden de sayıyorum kaç kez atladığımı. Başımı sallıyorum ''bir dakika'' anlamında, nazikçe reddediyorum ama her reddedişimde kırgın bir ifade görüyorum karşımda. Bizim insanlarımız çok güzel yürekli, misafirperverler ama azıcık anlayış be arkadaş :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Mar 2010, 01:59 
mitokondri
İnanin su sizinde soylediginiz cumle kadar beni deli eden bir sey yok....bir tane ye bir sey olmaz:(
Garip ve bilincsiz anlayis o kadar cok ki... Bu durum okumus kesimde bile boyle ( ama ciddi sekilde bir kez anlatinca en azindan tekrari olmuyor):)))

her sabah ise giderken 2 tane spor parkinin yanindan geciyorum inanin dunyanin en komik goruntuleri:))) insan icinden olsun spor yapsinlar evde manti yiyeceklerine filan diye icinden gecirmiyor degil hani... Ama ciddi anlamda cok garip goruntuler....
- tombul tombul teyzeler sarinmis , giyinmis kolunu bacagini deli gobi sallayarak spor yaptigini saniyor, yada 4-5 komsu toplamis muhabbet ederek yuruyus yapiyorlar :) arada duruyor bazaen sonra tekrar devam:))) buradan eve gidip kesin enerjim gitti diye balli tereyagli ekmekleri de lupletiyorlardir:)))
- inanin haftada en az 1-2 kere takim elbiseyle mekik ceken yada ayakta kross calismasi yaptiran alete binmis adamlar goruyorum 10 dk tum gucuyle yapip birakiyor ... Ne desem bos belediyeler bunlari koydu.... İyi mi oldu ??? Kotumu oldu ???? Ben anlamadim,,, daha bu konuda sabaha kadar yazardim ama zaten sabahin 3 u daha zorlamaya gerek yok:)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Nis 2010, 15:24 
yeşil
Bir tanıdığım her sabah erkenden kalkıp yürüyüşe gidiyor, sonra belediyenin koyduğu bu spor aletlerinde çalışıyordu sonra da evine gelip domates soslu karışık kızartma ile ekmeği mideye indiriyordu. Sen ne yapıyorsun "bu nasıl perhiz bu nasıl lahana turşusu" derler ya seninki ondan dedim, aldığım cevap şöyleydi "peki ya sabah sporumu hiç yapmayıp sadece bunları yeseydim"
Aslında bu da bir ilerleme sayılır, önceden sadece yiyorduk şimdi hem spor yapıyor hem yiyoruz, zamanla sporu daha bilinçli yapıp, yeme konusunu da daha bilinçli hale getirebiliriz belki.
Böyle forumlar ve siteler, sizler gibi bilgi aktaran değerli insanlar olduğu müddetçe ben umud ediyorumki her şey daha iyi olacak, insanlar bilinçlenecek. Bugün yaptıkları yanlışları farkedip yarın bu yanlışlarına gülümseyerek bakacaklar ve evlatlarını daha bilinçli yetiştirecekler.
Aslında beden eğitimi derslerinde sadece top oynayıp takla atmak yerine çocuklarımız daha o küçücük yaşlarında spor faaliyetlerine yönlendirilse pek çok şeyin temeli atılacaktır diye düşünüyorum. Ne de olsa ağaç yaş iken eğilir demiş atalarımız.
Sporu sonradan sevmeye çalışmak yerine sporu öğrenip, severek büyümek lazım, bizim ülkemizdeki en önemli eksik ya da yanlışlardan biri de bu..
Ama inanıyorum ki gelecek nesil bu konuda daha bilinçli ve disiplinli olacak :iyioldu:

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Nis 2010, 17:14 
Karluk
Ben de inanmak istiyorum... :)

Ayrıca Yeşil,
Güzel yazıların için teşekkürler, butonumuz yok ama arada bi böyle bikaç mesajlık toptan teşekkür edeyim :P
Sitedeki yorumlar için de teşekkürler :)

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 16 Nis 2010, 17:03 
yeşil yazdı:
Bir tanıdığım her sabah erkenden kalkıp yürüyüşe gidiyor, sonra belediyenin koyduğu bu spor aletlerinde çalışıyordu sonra da evine gelip domates soslu karışık kızartma ile ekmeği mideye indiriyordu. Sen ne yapıyorsun "bu nasıl perhiz bu nasıl lahana turşusu" derler ya seninki ondan dedim, aldığım cevap şöyleydi "peki ya sabah sporumu hiç yapmayıp sadece bunları yeseydim"

:kahkaha: Çok da mantıksız değil bence.. Bir ara ben de aynısını yapıyordum.. Fitness hocamın bana yazdığı bir program vardı, deli koşu idmanları vardı yaptığım intervaller de piramit düzenindeydi.. Koşu bandına dinamo bağlasalar koştuğum sürece tüm salonun elektrik ihtiyacını karşılardım yani o derece :olimpiyat: :coksicak: birazcık kilo vermek istiyorum ama yemeden de duramıyorum tabi, bu durumu da hocadan saklıyorum adam o kadar uğraşıyor sonuçta.. neyse bir gün bana dedi ki "yaw sana niye kilo verdiremiyoruz arkadaş?" dedi.. Ben de "valla bilmiyorum hocam dedim görüyorsunuz o kadar da antrenman yapıyorum" dedim.. "Sen ne yiyosun buradan çıkınca?" dedi. Ben de "Mc Domald's da yiyorum dedim" biraz utanarak.. Hoca yerden aldığı bir z-barı kafama indirdi :guclusporcu: ..............

Şaka indirmedi :-P ama baya rahatladı. Meğer adam kafaya "Lan ben bu adama niye kilo verdiremiyorum" diye takıyormuş, suçu kendinde arıyormuş.. Ben de üzüldüm ama ne biliyim ben adamı standart salon hocası zannetim :bilmemki:

Peki "standart salon hocası nedir?" onu da başka bir yazıda açıklarım hep beraber güleriz :kahkaha:

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Nis 2010, 05:48 
mitokondri
STANDART SALON HOCASI cok güldüm valla:))

buların versiyonları mrvcut saNırım...

emekli pehlivan mehmet bey türevleri..( kenarda yatar , göbek önde gider, bir şeye pek karışmaz akşam içki muhabbeti yapar) :burunkaristirmak:

eski şampiyon bodyci , atlet vb tipler ( bunlar eski musabkalrı ve rakiplerini anlatır)

salonda sadece bayanlar la iligilenen tipleri :gozlerineinanamamakkiz:

standart bir tek program yazıp herkese aynısını verip sana özel diyen tipleri :dusalmak

birde işini aşırı ciddiye alan tipler:) ..sanırım bu sonucusu yeni başlayan hocalar için geçerli:)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Nis 2010, 11:51 
Ben de Yesil'in tanidigi gibi, yillarca obur-sisko olarak antrenman yaptim. Hatta gayet ciddi antrenmanlar. Gobekli ve gigili ama (yag altinda) adeleli bir sekilde yasadim gitti.

Genel saglik ve yag kaybi icin diyet (alinan toplam kalori ve yenilen besinler) antrenmandan daha onemli. Ideali tabiiki ikisini beraber yapmak. Ama ideali hedeflerken iyiden de vazgecmemek lazim. Hani derler ya "mukemmel iyinin dusmanidir" diye. Bence, girtlagini tutamayanlar hic degilse egzersiz yapsalar, hic bir sey yapmamalarindan daha iyi olur. Ya da tam tersi; egzersizden nefret edenler hic degilse yediklerine dikkat edebilirler.

dunya_9685'in bahsettigi pogaca militanlari maalesef sark kulturu tarafindan uretiliyor. Butun ortadoguya hakim bir eziyet bu. Kac defa basima geldi; misafirlikte adam soruyor "ne guzel zayiflamissin nasil yaptin?" diye. Ben de uzun uzun anlatiyorum az yedigimi, karbonhidratlari kestigimi falan. Herif sonra utanmadan donup "helvadan da alsana biraz" diyebiliyor. Neyse ki son 10 yildir bu sekilde mantiksiz hareketler karsisinda kalp kirmaktan cekinmiyorum.

Hatir icin obez olmaktansa, gereksiz sark adetleri uygulayicilarinin kalbini kirmak daha iyi bence. Bir yerde topluma hizmet.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi