Bir tanıdığım her sabah erkenden kalkıp yürüyüşe gidiyor, sonra belediyenin koyduğu bu spor aletlerinde çalışıyordu sonra da evine gelip domates soslu karışık kızartma ile ekmeği mideye indiriyordu. Sen ne yapıyorsun "bu nasıl perhiz bu nasıl lahana turşusu" derler ya seninki ondan dedim, aldığım cevap şöyleydi "peki ya sabah sporumu hiç yapmayıp sadece bunları yeseydim"
Aslında bu da bir ilerleme sayılır, önceden sadece yiyorduk şimdi hem spor yapıyor hem yiyoruz, zamanla sporu daha bilinçli yapıp, yeme konusunu da daha bilinçli hale getirebiliriz belki.
Böyle forumlar ve siteler, sizler gibi bilgi aktaran değerli insanlar olduğu müddetçe ben umud ediyorumki her şey daha iyi olacak, insanlar bilinçlenecek. Bugün yaptıkları yanlışları farkedip yarın bu yanlışlarına gülümseyerek bakacaklar ve evlatlarını daha bilinçli yetiştirecekler.
Aslında beden eğitimi derslerinde sadece top oynayıp takla atmak yerine çocuklarımız daha o küçücük yaşlarında spor faaliyetlerine yönlendirilse pek çok şeyin temeli atılacaktır diye düşünüyorum. Ne de olsa ağaç yaş iken eğilir demiş atalarımız.
Sporu sonradan sevmeye çalışmak yerine sporu öğrenip, severek büyümek lazım, bizim ülkemizdeki en önemli eksik ya da yanlışlardan biri de bu..
Ama inanıyorum ki gelecek nesil bu konuda daha bilinçli ve disiplinli olacak