Adı
teddy bear salatası, çünkü tarif %100 bana ait. Öyle bir şey yapayım ki hem protein ve lif yönünden zengin olsun yanında da bonus olarak kalsiyum vb. mineralleri alayım hem de gün boyu tok tutsun bir de sağlıklı olsun diye düşündüm bu tarif böyle çıktı.
Kimler için ideal?- Kilo vermek istiyorum ama ne yiyeceğimi bilmiyorum diyenler için.
- İçerdiği yüksek protein ve besleyiciliği nedeniyle vücut geliştirme ile ilgilenenler için.
- Artık yeter!! Hem sağlıklı hem lezzetli hem de doyurucu bir şeyler istiyorum! diyenler için.
Malzemeler- 100gr lor peyniri. (düşük yağ ve tuz oranlı, benim tercihim %1)
- 150-200gr haşlanmış yeşil mercimek
- Göz kararı yulaf ezmesi (çok fazla koyup kurutmayalım diye)
- 1 adet domates
- 10 adet önceden tuzu alınmış yeşil zeytin.
- 1 adet salatalık
Kaç kişilik: Ben tek başıma hepsini yiyebiliyorum.
Hazırlanma süresi: 7 dakika!
YapılışıYeşil mercimeklerimizi önceden haşladığımızı varsayıyorum. Öncelikle derin bir tabak alıyoruz çünkü malzemeleri karıştırmamız gerekecek! Önceden haşladığımız yeşil mercimeği ve lor peynirini tabağa koyun. Bir kesme tahtası yardımıyla domates ve salatalığımızı küp küp doğrayın ve tabağa boşaltın.(burası önemli mutlaka ama mutlaka küp küp doğranmalı!!!) Göz kararı yulaf ezmesi ekleyelim şimdi ama dikkat edin fazla koymayın yoksa kupkuru olur. Çekirdekleri önceden çıkartılmış (ya da kokteyl zeytin alın hem içinde biberi de var.

) yeşil zeytinlerimizi de ince ince kıyarak tabağımıza boşaltalım. Sonra hepsini bir güzelce karıştıralım. İşte hazır!
Afiyet olsun!