Arkadaşlar, normal yemek tarifleri için uyulmasını önerdiğim biçimi aşağıya yazıyorum:
Konu Başlığı, "Yemeğin Adı" şeklinde olmalı, "leziz, nefis, harika" gibi göreceli ifadeler başlığa değil, metnin içine yazılabilir.
(Varsa) Tanıtıcı yazı yazıldıktan sonra, metin yazma kutusundaki
B işaretiyle kalınlaştırılan bir "Malzemeler:" yazısı yazılmalı. Ardından ortalama hazırlama süresi ve eğer biliniyorsa ortalama kalorisi yazılmalıdır. Kaç kişilik olduğu notu da eklenmelidir. Daha sonra ise tarif verilmelidir. Son olarak da varsa bir fotoğraf eklenmelidir. Aşağıda hayalî bir yemek tarifi veriyorum:
Alıntı:
Başlığın Adı: Eskimo Usulü Balık Çorbası
Arkadaşlar size Kuzey Kutbu'nda geçirdiğim üçüncü yılımda, Eskimo dostum Arnaaluk teyzeden öğrendiğim tarifi veriyorum.
Malzemeler:1 kilo kılçığı ayıklanmış bol yağlı balık eti
300 gram tereyağı
3 eskimo bardağı (normal bardakların 1,5 katı hacmindeler) un
3 litre buzdan elde edilmiş su (Burası çok önemli, su şebekeden olunca yemeğin tadı inanılmaz değişiyor.)
Ortalama Kalorisi : 10.000
Kaç Kişilik : Dört kişiye mutlaka yeter.
Hazırlanma Süresi : Bir saat
Yapılışı:Balıklarda hiç kılçık kalmadığına emin olun. Buzdan elde edilmiş su dolu tencerenize balıkları keserek atın suyu katnatmaya başlayın ve 10 dakika boyunca kaynatın. Daha sonra bütün unu suyun içine atın ve 27 dakika boyunca pişirin, ne eksik ne fazla! Ondan sonra tenceredeki çorbamsı şeyi bir rondo cihazından geçirin. Daha sonra karışımı tekrar tencereye koyun, önce kaynatın ve sonra orta ateşte 2-3 dakika daha pişirin. Tebrikler, yemeğiniz hazır! Afiyet olsun. Teşekkürleri bana değil, Arnaaluk teyzeye edin