BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 13:04

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 33 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Naneli Kabak Yemeği
İletiTarih: 01 Nis 2010, 11:53 
dunya_9685
Naneli Kabak Yemeği (4-6 Kişilik)

Malzemeler:
1 Kilo Kabak
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
3 Adet Domates
2 Adet Tatlı Yeşil Biber
Tuz
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Kahve Fincanı Pirinç
Kuru Nane
Dereotu
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ

Hazırlama Süresi: 1 saat

Hazırlanışı:
Kabakların kabuğu bıçak yordamıyla kazınır,küçük küçük doğranır ve tuzlanarak 30 dk bekletilir.Soğan ince ince doğranır,genişçe bir tencerenin içinde sıvıyağda sarartılır.Soğanlar sarardıktan sonra doğranmış domatesler de eklenir yaklaşık 5 dk. kadar çevrilir.Kabaklar bol suda yıkandıktan sonra (acısının alması için tuzlamıştık çünkü) soğanlı domatesli harca ilave edilir.1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker serpildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır,kısık ateşte kabaklar pişmeye bırakılır.Ara ara kabaklar karıştılır,kontrol edilir.Kabaklar saldığı suyu çekince üzerine 1 su bardağı sıcak su, 1 kahve fincanı yıkanmış pirinç,nane ve dereotu eklenir.Pirinçler pişine kadar kaynatılır.Piştikten sonra ılık servis yapılır.Afiyet olsun.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Naneli Kabak Yemeği
İletiTarih: 01 Nis 2010, 11:58 
dunya_9685
Arkadaşlar şeker ve yağ ölçüsü gözünüze fazla gelebilir bunları istediğiniz miktarda azaltmanız elbette mümkün.Ben vejetaryen olduğum ve yemeklerimi hep küçük porsiyonlarda yediğim için yağ ve şeker miktarı normal geliyor bana.Domatesleriniz renksizse eğer soğanı sarartırken salça da ekleyebilirsiniz.Eğer hoşunuza gidiyorsa etsu da ekleyebilirsiniz.Yemeğin kalorisi hakkında inanın bilgim yok.Sebze ağırlıklı beslenen arkadaşlar için paylaştım bu tarifi.Afiyet olsun.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 01 Nis 2010, 13:55 
yeşil
dunya_9685 eline emeğine sağlık tarif çok güzel ancak yanlış anlamazsan bir konuda görüşümü dile getirmek istiyorum. Kabakları 30 dk. tuzla bekletip (ki kabak tuzu görünce içindeki suyu salan bir sebzedir) yıkadığında kabaktaki vitamin ve minerallerin çöpe gitmesine neden olunmaz mı? Kabak patlıcan gibi acı bir sebze değildir, ben kabak yemeği yaparken kabağı yıkayıp doğradıktan sonra az tuz ilavesiyle karıştırıp bekletirim bu arada kabaklar sulanır ve ben bu haliyle suyuyla beraber kabağı tencereye koyup pişiririm. Bundaki maksadım ise kabakları pişirirken su kullanmamaya çalışmaktır çünkü sebze yemekleri çok suyla pişince lezzeti kaçıyor.
Bir de küçük ama lezzetli bir ayrıntı, bu yemeğin yanında sarımsaklı yoğurt (kokusundan rahatsız olanlar sade yiyebilir) çok güzel gider.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 01 Nis 2010, 16:11 
dunya_9685
Şu zamanda çıkan kabaklar fazla acı oluyor Yeşil bu sebeple bekletmek lazım.Seninki de güzel bir yöntem.Herkesin kendine göre bir alışkanlığı var,tuzda beklettikten sonra mutlaka yıkıyorum,içime sinmiyor çünkü :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 01 Nis 2010, 16:24 
Karluk
Şu an ferah, rahat ve dinlendirici bir evin mutfağında hissettim kendimi... Mutfak muhabbetleri o kadar güzelmiş ki :D

Sağolun arkadaşlar, ben kabak yapar mıyım bilmiyorum ama sizi sonuna kadar destekliyorum, gerek yemek yapmanızı gerekse bunlar hakkında konuşmanızı. Valla bak, şu sayfada yazılanalrı okudum sıkıntı stres kalmadı... Huzura kavuştum sanki :)

Kabak da çok güzel olur, ama güneş görmeyen mevsimlerde olanları pek lezzetli olmuyor. Yazın çıkanlar bol bol güneş gördüğü için çok daha lezzetli. Ben güneşli yerin kabağını öneririm herkese.

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 02 Nis 2010, 07:39 
yeşil
dunya_9685 yazdı:
Şu zamanda çıkan kabaklar fazla acı oluyor Yeşil bu sebeple bekletmek lazım.Seninki de güzel bir yöntem.Herkesin kendine göre bir alışkanlığı var,tuzda beklettikten sonra mutlaka yıkıyorum,içime sinmiyor çünkü :)

Sen de haklısın bu devirde hiç bir yiyeceğe güven kalmadı, hormondu gdo'ydu derken... :S
Allah yardımcımız olsun, bence de sen yıkamaya devam et arkadaşım :iyioldu:

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 02 Nis 2010, 07:50 
yeşil
Karluk yazdı:
Şu an ferah, rahat ve dinlendirici bir evin mutfağında hissettim kendimi... Mutfak muhabbetleri o kadar güzelmiş ki :D

Sağolun arkadaşlar, ben kabak yapar mıyım bilmiyorum ama sizi sonuna kadar destekliyorum, gerek yemek yapmanızı gerekse bunlar hakkında konuşmanızı. Valla bak, şu sayfada yazılanalrı okudum sıkıntı stres kalmadı... Huzura kavuştum sanki :)

Kabak da çok güzel olur, ama güneş görmeyen mevsimlerde olanları pek lezzetli olmuyor. Yazın çıkanlar bol bol güneş gördüğü için çok daha lezzetli. Ben güneşli yerin kabağını öneririm herkese.

Karluk seni kırmayalım ve madem kabakla başladık başka bir kabak yemeğiyle devam edelim :-D

Etli Kabak Dolması (alıntıdır, aynı benim gibi yapmış o yüzden kopyaladım :D yanlış anlamayın)

Malzemeler:

•10 adet kabak (kıbrıs/girit/yayla kabağı)
•iç malzeme:
•1 çay bardağı pirinç
•2 adet iri kuru soğan
•yarım demet maydanoz
•2 tatlı kaşığı nane
•1 tatlı kaşığı karabiber
•1 tatlı kaşığı tuz
•yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
•1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
•150-200gr kıyma
Hazırlanması:

1.Pirinçleri yıkayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin.
2.İç malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp üzerlerini çizin. (biz limon kabuğu soyma aletini kullandık, o yoksa çatal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz.) Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip kenara alın. Bir çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun. Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin.
3.Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun.
4.Üzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) üzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.
5.Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin. Tencerenin tabanından 2 parmak yüksekliğe çıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin.
Afiyet, bal, şeker olsun, yağ yapmasın kas yapsın :-D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 02 Nis 2010, 11:43 
dunya_9685
Yeşil tarif çok iyiymiş istersen ayrı bir başlık olarak paylaş bu tarifi.Çok severim kabak dolmasını.Keşke denizden kabak çıksaydı da deniz ürünü yemek için sağlam bahanem olsaydı. Mubarek balığın yemesi güzeldir eminim ki ama bir de kokusu olmasa....

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 02 Nis 2010, 11:47 
Hanımlar inanılmaz renk kattılar foruma. :) Eksik olmayın... Karluk, düşünsene buranın bizim gibi amelelerle dolduğunu. :) Hiç çekilmezdi gerçekten...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 02 Nis 2010, 11:49 
dunya_9685 yazdı:
Yeşil tarif çok iyiymiş istersen ayrı bir başlık olarak paylaş bu tarifi.Çok severim kabak dolmasını.Keşke denizden kabak çıksaydı da deniz ürünü yemek için sağlam bahanem olsaydı. Mubarek balığın yemesi güzeldir eminim ki ama bir de kokusu olmasa....

Kokusuz veya limon-portakal aromalı falan balık yağları var. Balık yemiyorsan mutlaka ama mutlaka almalısın.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 02 Nis 2010, 11:51 
dunya_9685
Karluk bu arada söylediğinde çok haklısın en güzel kabak yaz ayında yetişir.Aslında her sebzeyi ve meyveyi mevsiminde tüketmek lazım.Geçtiğimiz günlerde haberlerde bahsediyorlardı şu an satın aldığımız ve tükettiğimiz tüm domatesler GDO'luymuş.1 ay önce Türkiye'ye ithal edilmiş ve gerçekte domates olmayan kırmızı bir şey yiyormuşuz yani.Trajik bir durum.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 02 Nis 2010, 11:53 
dunya_9685
Gray Wolf yazdı:
dunya_9685 yazdı:

Kokusuz veya limon-portakal aromalı falan balık yağları var. Balık yemiyorsan mutlaka ama mutlaka almalısın.

Kapsül halinde balık yağı almamı önerenler de olmuştu ama kimyasal madde içermesi ihtimalinden çekindiğim için bir türlü alıp da içemedim.Aromalı balık yağı mı? Portakallı hem de...puffff yapabileceğim bir şey değil yahu :( :S

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 02 Nis 2010, 11:58 
dunya_9685 yazdı:
Gray Wolf yazdı:
dunya_9685 yazdı:

Kapsül halinde balık yağı almamı önerenler de olmuştu ama kimyasal madde içermesi ihtimalinden çekindiğim için bir türlü alıp da içemedim.Aromalı balık yağı mı? Portakallı hem de...puffff yapabileceğim bir şey değil yahu :( :S

Kapsül halinde olanlardan al. Yemeklerden önce 1 kapsül al. Ne tadını alırsın, ne kokusunu... Kaliteli markalarda herhangi bir kimyasal bulunmaz. NOW ve Carlson favori markalarım. NOW her yerde bulunmuyor fakat Carlson eczanelerde satılıyor. Solgar da iyidir fakat pahalıdır.

Ek: Kimyasaldan ziyade "ağır metal" olayı var. Kaliteli markaların hiçbirinde böyle bir sıkıntı yaşamazsın. Çin malı olmasın yeter yani.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 02 Nis 2010, 12:04 
dunya_9685
Markaların isimlerini not aldım,önerin için gerçekten teşekkür ederim ve yapacağım kesinlikle.Et yemediğim için eksiklerimin farkındayım.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 02 Nis 2010, 12:10 
Rica ederim. Omega-3'ün vücudunu ve cildini güzelleştirdiğini hemen olmasa bile 1 yıl sonra çok belirgin bir şekilde farkedeceksin. Ayrıca daha neşeli bir insan haline geleceksin. Hiçbir et türünü yemiyorsan muhtemelen B-12 vitamini eksikliğin de vardır. Haberin olsun.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 33 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi