BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 13:27

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Kışlık bot
İletiTarih: 02 Şub 2012, 17:36 
Shotokan
Havaların soğuması ile birlikte bir bota ihtiyacım olduğunu tekrar hatırladım ve dün itibari ile süper bir bot aldım.

Nette çok uzun süren araştırmalar yaptım, çeşit çeşit,boy boy her kalitede bot vardı ama en sonunda Keen markasında karar kıldım. Ve Keen'in Siskiyou modelini aldım. Bana maliyeti 200 tl.

Dağa tırmanmayacak, çok ağır expedisyon yapmayacak olduktan sonra, bu markanın ve bu botun işlerimi görmeme yeteceğini düşünüyorum. ki şu anda ayağımda ve çok rahat, burun kısmı da sivri değil yani çok rahat ve sıcak tutuyor.

Resim

Sizler neler kullanıyorsunuz peki?

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Kışlık bot
İletiTarih: 02 Şub 2012, 18:14 
Don't Stay
Hayırlı olsun, gerçekten çok sağlam ayakkabıya benziyor. Ben bot giymem normalde ama bu benim de çok hoşuma gitti. Nerden bulabiliriz?

Hiçbir dinlenme, kazanılarak elde edilenden daha değerli değildir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 02 Şub 2012, 19:07 
Shotokan güle güle kullan, gezmekten eskisinler inşallah:) Benim 20 yıl kadar önce aldığım dağcı botlarım var, markasını şu an hatırlamıyorum. Vibram tabanlı ağır bir bot. Hala dağ bayır kullanırım. Birde bot değil ama Lowa marka bir ayakkabı almıştım geçen yıl. Su geçirmez, vibram tabanlı. Biraz sert, ayağınızın alışması gerekiyor. İlk giydiğim gün yürüyüşe çıkmıştım, ayaklarım mahvoldu. Ama şimdi daha uzun yürüyüşlerde bile rahatlıkla kullanıyorum. Bir değiştirme sonucu sanırım 150 tl. tutmuştu.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 03 Şub 2012, 00:00 
Resul
Normalde tutumlu bir insanımdır, markalara hiç aldanmam, fakat ayakkabı konusunda her zaman güvendiğim markalardan (Reebok ve Adidas, Nike'ın kalitesi bunlardan daha iyi değil hem de çok pahalı) alışveriş yaparım. 200 lira verdiğin bu ayakkabının benzerini 100 liraya da bulabilirdin. Fakat sadece 100 lira fazla verdiğin bu ayakkabının hiç sorunsuz 5-6 sene ömrü var. Buna karşın 100 liralık ayakkabı hem bu kadar kaliteli olmaz, hem de 2-3 senede dağılır. Herkese tavsiyem ayakkabı alırken fiyata değil kaliteye bakmaları.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 03 Şub 2012, 00:22 
Karluk
Abi güle güle kullan, bana da bugün şundan hediye geldi, iyi duruyor:
http://www.pabbuc.com/dockers_erkek_bot_211282_taba

Sizinkilerin yanında standart bir ayakkabı ama uzun bir süre idare edecek kadar sağlam görünüyor. ayağıma tam oturuyor ve çok rahat. O düşünceli arkadaşıma bir kere de burada huzurlarnızda teşekkür ediyorum :))

Resul'e tamamen katılıyorum. Ayakkabı seçimi çook önemli. Paraya acımamak ve marka takıntısı değil, kaliteyi, ortopedik özelliği, rahatlığı ve işlevselliği aramak önemli.

Zaten bunları dergide yazıp yayınladık.

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 03 Şub 2012, 01:58 
Shotokan
http://kutupayisi.com/Product.aspx?Cate ... uctId=5405

Ayakkabıyı buradan bulabilirsiniz. telefonla iletişim kurulursa fiyatta ayarlama yapıyorlar.

Botları fiyatına bakarak almışım gibi bir izlenim bıraktım sanırım. Fiyata bakarak alışveriş yapacak olsaydım 200 değil 500-700 liralık afilli markaların peşine düşmem gerekirdi.

Rahatlık ve kullanışlılık önemlidir.Ben otomobil pek kullanmam, her yere yaya giderim, hatta kışın dahi işime yaya gitmek için mezaret yaratırım, ki yazları işyerime koşarak gittiğimden bahsetmiştim. Kısacası ayakkabıda rahatlık ve kullanım önemlidir. Bu ayakkabı beni bir ihtimal 5 yıldan uzun süre idare edebilir. Çünkü bunu sadece gündelik değil, yaz aylarında dağ yürüyüşlerinde, yayla gezilerinde de kullanmayı planlıyorum. Yani kullanıldığı arazi şartına göre ömrü olacak. Şimdilik karlı ve buzlu ortamda oldukça konforlu olduğunu belirtebilirim.Bir de bot diyoruz, ancak asker postalı gibi uzun değil, normal ayakkabıdan bir kaç parmak daha uzun yani yarım bot demek daha doğru olur.

Kalın tabanlı expedisyon botlarından da alabilirdim, ama gündelik kıyafet altına pek gitmiyorlar, ve 1.500 gr yi aşan ağırlıkları var. Ancak mutanni nin de belirttiği gibi çok dayanıklı ve uzun ömürlü oluyorlar. Bu konuda boreal-lowa-meindl-scarpa-bestard-millet-salewa gibi çin üretimi olmayan, italyan ve ispanyol üretimi ve en az 2-3,5 mm kalınlıkta özel deriden yapılmış özel tabanlı botlar önerilir, ancak bunların da tr şartlarında fiyatları pahalı. Tabi dövize endeksli fiyatları olduğunu hatırlatmama gerek yok sanıyorum.

Ancak bu botları belirttiğim gibi şehirde kullanmak zor.Tabanları extrem koşullara dayanacak şekilde çok sağlam.Dağda ağır arazi, lav taşları, keskin kayalar vs. dayanacak şekilde sert olduğu için, şehirde bunlarla rahat edemezsiniz, ama dağda bir nimet. Tabi hergün dağa çıkılmadığı için de yılda ancak bir kaç ay kullanılıyorlar onu da belirtmek lazım. Dağ expedisyonları için de ayrıca bir bot daha alacağım, ama onu biraz bekletiyorum, ihtimal kendim yurtdışına çıkarsam orda daha ekonomik alırım, en azından gidiş biletine vereceğim para kadar kar edebilirim. :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Şub 2012, 08:34 
mitokondri
sanırım en en önemli özellik son dönemlerde goratex (yanlış yazmış olabilirim) marka malzemyle üretilen botlar çok revaçta, bu tür ayakkabılardan bende bir tane aldım sanırım bu kullanılan kumaş yada ürün her markada olabilir , nike, keen, salomon vb vb avcılık la uğraşan bir arkadaşım geçenlerde salomon almış onunda ayakkabısı üzerinde goratex etiketi ayrıca duruyordu..demek ki adamlar bir ürünü her markaya satabiliyorlar bir de goretex li ayakkabıların ucuda plastik kesinlikle su almıyor, ama her ürününün bir mukavemet süresi var goretex in bile çünkü arkadaş yürüyüşte çamur olan ayakkabılarını kar la temizlemey çalışınca uzun süre sonunda biraz su almış.....ben şehir çocuğu olarak nike ın goretex li bir ürününü 150 tl civarında aldım ( bot değil , ayakkabı şeklinde aynı özelliklerde bileksiz sadece) gayet iyi otoparkta kar temizlem çalışmalarımda hiç ıslanmadı.....oysa deri bir ayakkabı kesinlikle su alırdı buna eminim ama dediğim gibi bunda nike tan çok goretex in etkisi var:)

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi