http://kutupayisi.com/Product.aspx?Cate ... uctId=5405Ayakkabıyı buradan bulabilirsiniz. telefonla iletişim kurulursa fiyatta ayarlama yapıyorlar.
Botları fiyatına bakarak almışım gibi bir izlenim bıraktım sanırım. Fiyata bakarak alışveriş yapacak olsaydım 200 değil 500-700 liralık afilli markaların peşine düşmem gerekirdi.
Rahatlık ve kullanışlılık önemlidir.Ben otomobil pek kullanmam, her yere yaya giderim, hatta kışın dahi işime yaya gitmek için mezaret yaratırım, ki yazları işyerime koşarak gittiğimden bahsetmiştim. Kısacası ayakkabıda rahatlık ve kullanım önemlidir. Bu ayakkabı beni bir ihtimal 5 yıldan uzun süre idare edebilir. Çünkü bunu sadece gündelik değil, yaz aylarında dağ yürüyüşlerinde, yayla gezilerinde de kullanmayı planlıyorum. Yani kullanıldığı arazi şartına göre ömrü olacak. Şimdilik karlı ve buzlu ortamda oldukça konforlu olduğunu belirtebilirim.Bir de bot diyoruz, ancak asker postalı gibi uzun değil, normal ayakkabıdan bir kaç parmak daha uzun yani yarım bot demek daha doğru olur.
Kalın tabanlı expedisyon botlarından da alabilirdim, ama gündelik kıyafet altına pek gitmiyorlar, ve 1.500 gr yi aşan ağırlıkları var. Ancak mutanni nin de belirttiği gibi çok dayanıklı ve uzun ömürlü oluyorlar. Bu konuda boreal-lowa-meindl-scarpa-bestard-millet-salewa gibi çin üretimi olmayan, italyan ve ispanyol üretimi ve en az 2-3,5 mm kalınlıkta özel deriden yapılmış özel tabanlı botlar önerilir, ancak bunların da tr şartlarında fiyatları pahalı. Tabi dövize endeksli fiyatları olduğunu hatırlatmama gerek yok sanıyorum.
Ancak bu botları belirttiğim gibi şehirde kullanmak zor.Tabanları extrem koşullara dayanacak şekilde çok sağlam.Dağda ağır arazi, lav taşları, keskin kayalar vs. dayanacak şekilde sert olduğu için, şehirde bunlarla rahat edemezsiniz, ama dağda bir nimet. Tabi hergün dağa çıkılmadığı için de yılda ancak bir kaç ay kullanılıyorlar onu da belirtmek lazım. Dağ expedisyonları için de ayrıca bir bot daha alacağım, ama onu biraz bekletiyorum, ihtimal kendim yurtdışına çıkarsam orda daha ekonomik alırım, en azından gidiş biletine vereceğim para kadar kar edebilirim. :)