BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

BodyTR sitesine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı.
Sistem saati: 10 Eyl 2010, 08:53

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Sual : "Kilo vermenin kaslara zararı var mı?"
İletiTarih: 05 Mar 2010, 00:43 
ares35
Merhabalar, umarım forum herkese faydalı olur.

Benim sorum şu: Omuz, kol ve göğüs kaslarım bir nebze de olsa kendini belli edecek kadar gelişti. Ancak 5-6 kilo kadar fazlam olduğu için karın kaslarım belli olmuyor. Havalarında önümüzdeki aylarda ısınması ile beraber, kısa zamanda bu bir kaç kiloyu vereceğimi düşünüyorum, haliyle biraz diyet de yapacağım. Bölgesel zayıflama diye birşey olmadığına göre, bu durumun diğer kas kütlelerine ne gibi bir etkisi olur?

Cevaplar için teşekkürler.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Sual : "Kilo vermenin kaslara zararı var mı?"
İletiTarih: 05 Mar 2010, 00:57 
fitnessist
Definisyon zaten bu sporun bir parçası. Kas kazanırken yağlanmak kaçınılmaz olduğundan, aynı mantıkla düşünecek olursak, yağ yakarken de bir miktar kas kaybetmek kaçınılmazdır. Zira hem kas kazanıp hem yağ yakmak mümkün değil.

Az veya çok kas kaybetmek sizin elinizde, doğru bir besleneme ve antreman tekniğiyle çok başarılı bir definisyon dönemi geçirebilirsiniz. Hem zaten bir miktar kas kaybetseniz bile kaslar ortaya çıkacağı için daha hacimli gözükeceksinizdir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 08 Mar 2010, 22:25 
ares35
Cevap için teşekkürler.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Mar 2010, 00:01 
Karluk
Ben Fitnessist'e katılıyorum, bir nokta hariç: Kas kazanırken yağ yakmak mümkün, sadece pek yapan olmadığı için bunun mümkün olduğunu unutabiliyoruz. Bir de zor tabii, sadece yağ yakmak ya da sadece kas kazanmak daha kolay buna kıyasla. Ama sonuç olarak mümkün ve örnekleri de fazlasıyla var. Ama, eğer zaten oldukça "kaslı" birinden bahsediyorsak, bu pek mümkün olamayacaktır. Çünkü zaten kazanılacağı kadar kas kazanılmış, sınıra gelinmiş. Bu durumda kişi çeşitli yollarla yağ atacak. Yağ yakma çalışmaları da kasları optimal boyuta getirmek için kasları küçültücü özellikte. Gerçi değişik yöntemler var ve yarışma hazırlığı ve definisyon ayrı bir konu, burada pek girmeye gerek yok bence.

Şimdi bir kaç veri üzerinden sonuca gitmeye çalışayım:
Kaslar, yağlardan elde edilmiyor.
Kasları büyütmek ve beslemek için bünyenin kalori ihtiyacı karşılanmalı ve sonra kaslar için gerekli olan yapıtaşları sağlanmalı. (Gerçi kas inşasının kuralları belli ama istediğiniz malzemeyi verin, esas sınır: Genetik. Aksi olsaydı isteyen herkes aynı hızda ve kalitede kaslanabilirdi.)
Yağlar, enerji için kullanılabiliyor.
Yağ yakma döneminde, yağlanmayı arttıran bir beslenme tercih edilmemeli. Bu hem besin seçimi hem toplam kalori hem de besinlerin alınışının zamanlamasıyla ilgili.
Yağ yakmak veya yağlanmak, kaslanmaktan çok daha kolay. Kas inşası uzun bir zaman istiyor, birkaç kilo kas kazanmak için gereken süre aylarla ifade edilirken, birkaç kilo yağ yakmak için çok daha az zaman yeterli olabiliyor.

Bu durumda kişi için iki hedef olabilir sanırım:
1) Önce yağ yakmak ve ardından kaslanmak.
2) Kas kazanırken yağlanmamak ve hatta yağ yakmak.

Herhalde ilkini açıklamaya pek gerek yok, önce sadece yağ yakılacak, sonra sadece kas kazanmaya yönelik çalışılacak ve karbonhidrat alımını falan kontrol altında tutarak olabildiğince az yağlanmaya çalışılacak.

İkinci yöntemde ise, bence vücudunda fazla yağ olanların (bu başlıktaki gibi 5-6 kilo yağ fazlası olanların) tercih edebileceği bir yöntem. Sadece antrenman ve beslenmeyi iyi ayarlamak gerekiyor, diye düşünüyorum. Bir de mümkünse mutlaka interval antrenman yapılmalı, bu hem yağ yakımını hızlandırır hem de kas kazanımı döneminde, sadece aerobiğe göre çok daha olumlu olur. Ama tabii bunun için bünyenin intervale hazır olması gerektiğini düşünüyorum.

Eğer interval antrenman yapılmayacaksa da ağırlık çalışmalrına devam edilmeli ve haftada vücut tipine göre 1,2 ya da 4 gün aerobik çalışmalar yapılmalı. Ayrıca kas kazanarak yağ yakma döneminde yine aşırı olmamak kaydıyla doğru zamanda whey (mümkünse izole whey, konsantreye göre daha da iyi olur) kullanımı da önemli. CLA veya L-Carnitin hakkında bir araştırma yapmadım ama bunlar da işe yarıyorsa kullanılabilir.

Ayrıca tüm bu çaba sonundan bile kaslardan kaybediliyorsa dert edilmemeli, çünkü bana kalırsa normal bir insan için kasların hacminden çok kalitesiyle kuvveti önemlidir. E tabii çok da hacimsiz olsun demiyoruz.

Yağ yakma dönemlerinde eğer kaldırılan ağırlıklar düşmüşse bu "kas kaybı" olarak algılanmamalı. Başka ihtimaller de var.

Ayrıca, sadece ağırlık çalışmasıyla da yağ yakmak mümkün, bu da unutulmamalı. Yeter ki sizde azim olsun, forumumuzun ilgili bölümüne bir antrenman günlüğü açabilirsiniz. Biz de gerekli gördüğümüz yerde yorumlarımızla katkıda bulunabiliriz.

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 13 Mar 2010, 00:20 
Don't Stay
El cevap; ne kadar karın çalışırsan çalış diyet yapmadan karın kasları tam anlamıyla çıkmaz. Definasyon döneminde tabii ki ölçü kaybedeceksiniz ama kış döneminde eskisinden daha iyi olmak sizin elinizde. O 5-6 kilo sonuçta vücudun her yerinde. Yani diğer kas kütlesi gibi tabir yanlış. Her yer aynı oranda etkilenir.

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 16 Mar 2010, 23:48 
HeavyDuty
Karın kasları diyet yapmadan çıkmaz demek yanlış bana kalırsa. Bulk döneminde bile karın kasları belli olan insanlar var. Bunun sebebi kişinin karın kaslarını da diğer kasları gibi ağırlık kullanarak çalışması yani hacmine önem vermesidir. Tabi ki define bir karın gibi güzel durmaz eğer bulku sırasında göbek oluşmuşsa. Yine de hafif bir bulkta dahi karın kasları gözükebilir.

Egzersiz üzerine milyonlarca yeni ‘teori’’ye boğulan ortalama bir vücut geliştirici birbiriyle çelişen bir yığın bilgiyi değerlendiremez, hatta yargılayamaz bile. Düşüncesi, dumbbell çalışırken serçe parmağını aşağıda mı yoksa yukarıda mı tutması gerekir, geniş aralıklı tutmak dar aralıklı tutmaktan daha mı iyidir, beş egzersizin dört seti mi daha iyi yoksa dört setin beş egzersizi mi daha iyi, üç günde bir mi ara verilmeli yoksa günaşırı mı ara verilmeli, kısmi tekrar tam tekrardan daha mı iyidir gibi bir çok önemsiz ayrıntı üzerine sonu gelmez safsatayla sınırlanır.
Mike Mentzer

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 18 Mar 2010, 18:45 
Don't Stay
Ben zaten tam anlamıyla demiştim. Tabi ki bulk döneminde çıkmaz diye birşey yok.

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 22 Mar 2010, 00:43 
Ugur_Kocaturk
Bunun için bir kaç önerim var; yemeklerden önce 1 yemek kaşığı yulaf ve üstüne bol su, 1 gram protein 4 kaloriye eşit. Dolayısıyla kilona göre yeterince protein alabilirsen ve son olarakta mineral ve vitaminlere dikkat edersen kas kaybetmeden yağ yakmak degil, yağ yakarken kas kazanabilirsin. :ilerii: Ayrıca, protein icin ek besinleri kullanman gerekir. Amac yağ yakmak, ancak kaliteli yağları da almayı unutmamak lazım. Aksi halde hormonal dengeyi bozmamak imkansız gibi.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Mar 2010, 22:58 
mitokondri
Ugur_Kocaturk yazdı:
Bunun için bir kaç önerim var; yemeklerden önce 1 yemek kaşığı yulaf ve üstüne bol su, 1 gram protein 4 kaloriye eşit. Dolayısıyla kilonun 5-6-7 katı kadar protein alabilirsen ve son olarakta mineral ve vitaminlere dikkat edersen kas kaybetmeden yağ yakmak degil, yağ yakarken kas kazanabilirsin. :ilerii: Ayrıca, protein icin ek besinleri kullanman gerekir. Amac yağ yakmak, ancak kaliteli yağları da almayı unutmamak lazım. Aksi halde hormonal dengeyi bozmamak imkansız gibi.

uğura katılıyorum, aslındacvp yazan tüm arkadaşlar mantıklı cvplar vermişler:)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 28 Tem 2010, 11:59 
Karluk yazdı:
Yağ yakma dönemlerinde eğer kaldırılan ağırlıklar düşmüşse bu "kas kaybı" olarak algılanmamalı. Başka ihtimaller de var.

Başka hangi ihtimaller var peki?

Bir de, bulk ve definasyon dönemlerinde düzenli çalışılırsa, kazanacağımız kas kütlesi ile definasyon döneminde kaybedebileceğimiz kas kütlesini her hangi bir şekilde kıyaslayabilir miyiz genel olarak?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Tem 2010, 11:16 
Karluk
"Bir ihtimal daha var / O da ölmek mi dersin?"
:D

Kardeşim, onu bunu boşverelim, benim samimiyetle önerim şudur:
Profesyonel olarak VG düşünmüyorsan, bulk ve definisyonu unut! Düzenli ağırlığını kaldır, yapabiliyorsan kardiyonu da yap, yeter. Şimdi, profesyonelleri baz alarak konuşursak bunun senin açından bir geçerliliği olmaz zaten çünkü profesyonellerin her türlü durumu çok farklı... Onların aldığı kası, doğal VG yapan biri alamaz zaten.

Sen hele bir yeterince kas al, bulk ol da, sonra yağ yakmasını düşünelim derim ben :)

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Tem 2010, 11:55 
Evet, profeyonel olarak düşünmüyorum.

Başlarda definasyona sıcak bakmıyordum; ta ki 2 kg verene kadar. Aslında, definasyon döneminde uyguladığım beslenme şeklini, antreman yapmadan da uyguladım ve 2 haftada yaklaşık 1 kg verdim. Biraz menzil almışken - ki kendimi iyi hissediyorum - tekrar kilo alacağımdan endişeleniyorum. Çünkü şuan yaklaşık 10 kg fazlam var.

Teşekkür ederim. Artık tavsiyeleriniz doğrultusunda devam edeceğim.

Hele bir bulk olalım da, yağı yakarız :D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 20 Ağu 2010, 00:48 
HeavyDuty
Ben vücut geliştirmeyi profesyonel amatör vs olarak ayırmıyorum. Belli kurallar herkes için geçerlidir. Yağ yakarak kas kütlesi kazanmak nedir ? Yağ yakman için günlük kalori miktarı bellidir. Bu kaloride ağırlık antremanı yapmak sadece gözlerinizin kararmasına sebep olur başka birşey değil.. Göze perde iner bir el görünür seni çağırır.. Kısacası kas yapmak için sağlam antreman gerekir. Sağlam antremanda belli kalorilerin üzerine çıkmakla mümkün. (kişiye göre kalori)

Bulk olayını iyi anlamak lazım bana kalırsa. Bulk olmak yağdan geçilmeyecek bir vücuda dönmek değildir bana kalırsa. Definasyonuda çok iyi anlamak lazım. 12 ay boyunca jilet gibi gezmek pek akıl karı olmamakla birlikte 60 yıl sürecek bir açlığın kaybolan damak tadını ve zulümü ortaya çıkartır.

Yine kendi fikrimce basit bir dille anlatayım.
Bana göre ;
Bulk : Tavuk Pilav/Makarna
Definasyon : Tavuk Meyve/Sebze
ağırlıklı beslenme dönemidir. Başkasının beslenme düzeni hakkında bişey diyemem. İkisinide abartmadan devam etmek en iyisi.

Egzersiz üzerine milyonlarca yeni ‘teori’’ye boğulan ortalama bir vücut geliştirici birbiriyle çelişen bir yığın bilgiyi değerlendiremez, hatta yargılayamaz bile. Düşüncesi, dumbbell çalışırken serçe parmağını aşağıda mı yoksa yukarıda mı tutması gerekir, geniş aralıklı tutmak dar aralıklı tutmaktan daha mı iyidir, beş egzersizin dört seti mi daha iyi yoksa dört setin beş egzersizi mi daha iyi, üç günde bir mi ara verilmeli yoksa günaşırı mı ara verilmeli, kısmi tekrar tam tekrardan daha mı iyidir gibi bir çok önemsiz ayrıntı üzerine sonu gelmez safsatayla sınırlanır.
Mike Mentzer

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 20 Ağu 2010, 09:46 
mitokondri
Karluk yazdı:
"Bir ihtimal daha var / O da ölmek mi dersin?"
:D

Kardeşim, onu bunu boşverelim, benim samimiyetle önerim şudur:
Profesyonel olarak VG düşünmüyorsan, bulk ve definisyonu unut! Düzenli ağırlığını kaldır, yapabiliyorsan kardiyonu da yap, yeter. Şimdi, profesyonelleri baz alarak konuşursak bunun senin açından bir geçerliliği olmaz zaten çünkü profesyonellerin her türlü durumu çok farklı... Onların aldığı kası, doğal VG yapan biri alamaz zaten.

Sen hele bir yeterince kas al, bulk ol da, sonra yağ yakmasını düşünelim derim ben :)

bayıldım bu yoruma aslında kısa ve öz cooook doğru :)
sadece kendimden bir ekleme yapmak istiyorum başlığa istinaden....yarışma sonrası diyet ten sonra biraz kilo aldım verdim vs. vs. vs.. ama antremanlarıda aksattım..aynen kaslaindi..yani küçüldüm , çünkü yoğun antreman yapmak canım istemedi..kısaca bu spor hep daimi yapılmalı bunu bir yıl yaptım önümüzdeki yıllarda idare ederim mantığı olmamalı bence....karluğun dediği şekilde çalışmalıyız hep bence:)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 22 Ağu 2010, 15:39 
Bence de beslenmenin onemi maraton gibi uzun sureli ve dayaniklilik isteyen sporlarda daha fazla. Zaten bu tip sporlari yapanlarin ozel karbonhidrat yukleme meseleleri var.

Agirlik calismasi boyle degil. Tipik bir VG antrenmanindan sonra calistirilan kaslardaki glukojen azaliyor ama asla tuketilmiyor. Diyet yaparken kas glikojeni azalmis olsa bile bu durum VG antrenmanina engel degil. Kisa zamanda kaslari yoruyoruz ve is bitiyor. Saatlerce maksimuma yakin bir zorlama yok.

Yapilan diyete bagli olarak kan sekeri dusuk olabilir. Bu durumda asiri bir guc ve konsantrasyon-motivasyon kaybi olacaktir. Bence bilincli bir diyetle bunun onu alinabilir.

Kissadan hisse; Karluk'a katiliyorum. Maksat profesyonel degilse bulk-define vs meselesine hic gerek yok. Mumkun mertebe yagsiz kalacak sekilde (ama iyi) beslenip yolumuza devam etmek hem daha saglikli hem de moral acisindan daha iyi.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi