BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 12:37

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Stres Sebebi ile Alinan Kilo
İletiTarih: 16 Haz 2011, 18:06 
zawerty
Herkese Merhabalar,

2006 yilina kadar 80 kg'in uzerine cikmayan ben su an iki haneli rakamlara dusmek icin cabaliyorum. 2005 yilinda universiteden mezun oldugumda 78 kg idim. Is hayatina atilmadan once askerligi aradan cikarayim diye 2005 haziranda askerlige basvurdum. 2005 agustosta yedek subay adayi olarak Egirdir Dag Komando okuluna secildim.
Yogun ve agir bir askeri egitim sonrasi 67 kg'ye dustum ve astegmen oldum.

Buraya kadar her sey cok guzeldi

Kura sonrasi bana Hakkari Dag ve Komando Tugayi'ni cikti. 67 kg olarak 2005 Kasim sonu Hakkari'ye gittim ve kol komutani olarak gorevime basladim.

Buraya kadar da her sey cok guzeldi :)

2006 Mart basina kadar sadece Tugay icerisinde idik. Gezdik, eglendik, kayak yaptik, ordu evinin ucuz ve lezzetli yemeklerinden & iceceklerinden bolca faydalandik vs. vs.
Bu surecte sadece 4-5 kg alarak 72-73 kg arasina yukseldim.

Mart 2006 basinda operasyonlar basladi ve bizde 3-4 gunluk dag gezintilerine basladik. Yanimizda kumanya olarak sadece konserve alabiliyorduk. Sirtimizda yaklasik 25 kg canta elimizde 4 kg tufekler ve ayagimizda agir postallar.
Yaklasik 15 kere operasyona cikmama ragmen teroristler ile herhangi bir temasa gecemedik, catismaya giremedik. Ama 25 kisinin sorumlulugu bende oldugu icin son derece stresli gezintilerdi bunlar. Ben her operasyon sonrasi 4-5 kg almaya basladim. Palaskamdan operasyon basina bir dugme acma zorunda kaldim. Tugaya her dondugumuzde terziye gidip kamuflujimi actirdim. Acilacak yer kalmayinca yeni kamuflaj aliyordum. 15 operasyon sonrasi M beden giyen ben XL bedene cikip, 97-98 kg olup, AB shaper afislerinde ONCE - SONRA resimleri icin kullanilacak model kivama gelip Istanbul'a dondum.

Hayatim boyunca hic kilo problemim olmadigi icin bu meseleler ile kafami hic yormamistim. Hayatimda hic rejim yapmak zorunda olmayan ben yediklerime dikkat etmek zorunda kalmistim. Aynaya baktigimda gobecigimi gordugumde moralim bozulan iri bir adam olmustum vs.vs.

3 haneli kilolara ciktigimda bu isin sonunun olmayacagini fark edip bir diyetisyene gittim. Bana strese bagli alinan kilolarin zor verildigini soyleyince sinirim bozuldu ve kadinla kavga edip ciktim. Bu arada diyetisyen gicik ve kilolu idi :) Ayrica eminim ki su sitede daha bilgili arkadaslar var ;)

Sonra bir spor salonuna yazildim. L-Carnitine ile birlikte 3 ay duzenli cardio yaptim. Ama sadece 2 kg verebildim. Yine sinirim bozuldu :S

Yogun ve calisma saatleri bakimindan acimasiz bir is hayatim var. Spor yapmaya fazla vaktim yok. Isten ciktiktan sonra cok yorgun oluyorum. :(

Hikayem ana hatlari ile bu sekilde arkadaslar.
Ne yapmami onerirsiniz acep :bilmemki:

rumuz: dertli :twisted:

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Stres Sebebi ile Alinan Kilo
İletiTarih: 16 Haz 2011, 18:41 
Shotokan
Sevgili dertli,

Kilo vermek aslında kolay, yoğun çalışma saatleri ise ufak tefek hilelerle aşılabilir.Bakalım dilim döndüğünce anlatayım. Buna ketosis diyet denir.

Öncelikle protein ağırlıklı beslenmeye başlayın,karbonhidratları azaltın, ekmek sıfırlanacak,pilav makarna gibi besinler yasak.Öğle yemeğiniz salata ve protein içerikli olabilir(tavuk-balık-et) kızartmalardan uzak durmalısınız,haşlama,buğulama iyidir.

Sabah kahvaltısı kesinlikle yapılacak,poğça börek gibi klasik kahvaltı yasak, her sabah haşlanmış yumurta 2-3 adet Yeterlidir. Çay içilmeyecek içilirsede şekersiz olacak, şekerin her türlüsü yasak.Kola,diyet cola,meyvesuyu ve hatta içeriğindeki şekerden dolayı meyve bile yasak. İlk 2 haftadan sonra, arada bir olmak kaydı ile meyve konusu düşünülebilir. Önceliğimiz vücutta birikmiş şekeri yakmak.

Beslenme günde sadece 3 defa sabah-öğle ve akşam. Bu 3 öğün arasında aburcubur,meyve,dondurma,kola,şekerli çay veya şekerli herhangi bir içecek yasak. Ayran içebilirsiniz. Yani bir yemekle diğeri arasında en az 5 saat olmalı. Son yemek akşam 20-20.30 da yenecek o saatten sonra başka yemek yok! bu şartlara uyduğunuz sürece istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Yumurta,peynir, gibi süt ürünleri tamamen serbest,ama krem peynir değil! salatalarda serbest, bol bol yiyebilirsiniz.Tavuk-balık-et ürünleri serbest.

Bu beslenme sizi tok tutacaktır. Gündüz öğle vekitleri zaman ayırabiliyorsanız en az 30 dakika kadar yürüyüş veya kondüsyon bisikletinde çalışma iyi olabilir. Yok yapamıyorum diyorsanız en mantıklısı akşamdır. Akşam 20.30 a kadar son yemeği yersiniz kendinize 1.5 saat ayırır sonra saat 22.00 gibi giyersiniz eşortmanınızı çıkarsınız dışarı. Güzel havadanda istifade uzun bir yürüyüş yaparsınız.Tv başında oturup dizileri izlemek,pc başında chat yapmak vs. gibi tembelliğe itici faaliyetlerden biraz uzaklaşmak iyi olabilir.

Tüm bunlara ilave olarak hergün c vitamini ve bir miktar balıkyağı takviye almanız enerji sorununuzda destek olacaktır. En önemliside su içmelisiniz. Hergün en az 3 litre... şimdi 3 litre deyince korkuluyor, ama şöyle söyleyebiliriz, her saat başı 1 bardak içseniz toplamı 3 litre yapar.

Bunları size en uygun şekilde genel prensiplere sadık kalarak yaparsanız 1 ayda fıss diye erimezsiniz,ama yavaş yavaş eski fit halinize dönmeye başladığınızı görebilirsiniz. Tabi değişim hiçbir zaman anında olmaz,kalıcı olması için süreklilik gerekir. Nefsinizi kontrol edebilirseniz sorun yok, Eğirdir dağ komando okulu gibi, insanlara kabus yaşatan bir yerde eğitim alabildi ve sağ kalabildi iseniz, sanırım nefis kontrolünüzüde yapabilirsiniz.

Kilo vermenin sihirli bir yolu,yöntemi maalesef yok.Tek prensip vücut çalışma sistemini bilmek ve ona uyum sağlamak, vücut yağları yakıt olarak kullanmak istediği her seferinde araya abur,cubur,şekerli çay içecek dondurma vs. vs. alıp yağ yakımı engellenirse hali ile vücut yağ depolar. Yapılması gereken vücudun çalışmasına izin vermek bu aradada vücuda başka besin almamak olmalı. Böylece vücut fazlalıkları yakabilir.

Kolay gelsin :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 16 Haz 2011, 20:42 
Cidden kolay gelsin, askerlik stresi esimede epey kilo aldirmisti...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 16 Haz 2011, 20:48 
Shotokan'in tavsiyesine %100 katiliyorum.

Yag yakmak icin EN onemli unsur diyet. Antrenman ile kalori harcamak faydali fakat eger diyet iyi degilse sadece antrenmanla yag yakilmiyor maalesef. Antrenmansiz diyet yaparak yag yakmak ise gayet mumkun.

Ketosis diyetinin cogunlukta basarili olmasinin sebebi, diyet yapmayi kolaylastirmasi. Aclik hissi duyulmuyor, lezzetli besleniliyor ve ilk 2-3 gunku alisma doneminden sonra insan cok enerjik oluyor. Cok saglikli bir diyet. Bazi diyetisyenler-doktorlar bu diyetin sagliga zararli oldugunu yanlis ve temelsiz olarak ileri surseler bile, 100 yildan uzun suredir uzerinde yapilan binlerce bilimsel gozlem cok saglikli oldugunu defalarca kanitlamis vaziyette. Bu bakimdan icin rahat olsun.

Iki problemi var. (1)Agiz kokusuna sebep oluyor. Bu cok normal. Shotokan'in tavsiye etigi gibi bol su icmek ve karanfil, nane vs cignemek bunu cozuyor. (2)Ilk baslarda peklik problemi olabiliyor. Bunu kalici bir problem degil ve vucut alisinca geciyor ama ilk baslarda bol yag yemek ve nisastasiz sebzeleri-salatalari dahil etmek iyi fikir.

Bendeniz siskoluga yatkin, obur ve adi gecen diyeti uzuuun sureler yapmis biri olarak 1-2 tavsiye verebilirim;
-Ilk baslarda 1-2 hafta istedigin kadar ye. Kendini yemege zorlama ama canin yemek isterse afiyet olsun. Maksat diyete alisana kadar keyif kacirmamak. Peynir-her turlu et, tereyagi-zeytinyagi, istedigin kadar tam yumurta, nisastasiz sebzeler, krema vs..

Zaten goreceksin ki, aclik hissi olmadigi icin insan bazen yemeyi bile unutabiliyor.

Afiyet olsun

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi