BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 12:37

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Önerilerinize İhtiyacım Var
İletiTarih: 18 Kas 2010, 23:08 
Öncelik yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum.24 yaşındayım ve 7 sene basketbol oynadın 2.5 sene de body yaptım oynarken ancak 2008 senesinde bileğim mi kırdım ve spordan epey uzak kaldım.Bu yaz bileğimden operasyon geçirdim ve tekrar spor yapmak istiyorum ama sorum şu 1.85 m boyum fakat kilom 93 benim ideal kilom 76 civarı olarak biliyorum.Kolay kilo verebiliyorum ancak bir okdar da kolay alıyorum.Nasıl bir diyet ve egzersiz uygulamalıyım.Ve çevremde body yapan arkadaşlar l-carnitine ve cla öneriyorlar sporla beraber ancak ben daha önce hiç ilaç kullanmadım bir zararı olurmu diye merak ediyorum.Şimdiden çok teşekkürler.. :yalvaririm: :yalvaririm:

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Önerilerinize İhtiyacım Var
İletiTarih: 19 Kas 2010, 18:08 
beslenmeyi düzene koymakla başlayın derim.beslenmenizden bahsetmemişsiniz ama.kademeli olarak kalori azaltın.aldığınız protein artırın karbonhidratı azalın.buranın giriş sayfasında glisemik yük konulu bir yazı olacaktı onu bir okuyun.faydası olur.cla ve carnitin etkili diyetle faydalı olur.bu ürünlerin zararlarını duymadım.tabi yinede aşırıya kaçmamak lazım.spora tekrar başladınızmı?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 21 Kas 2010, 01:37 
spora pazartesi itibariyle yeniden başlıyorum nasıl bir program uygulamam uygun olur acaba yemek şeklim ne bulursam yerdim modundaydı ama son bir iki haftadır karbonhidratı azalttım tam tahıllı gıdalara ve proteinli besinlere ağırlık verdim ve günde 2-3 km koşuyorum pazarteside salona geri başlıyorum

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 21 Kas 2010, 16:10 
Karluk
İster istemez hafif bir programla başlayacaksın. Hafif derken, zorlamayacak kadar değil tabii ki. İstersen ilgili bölümde bir antrenman günlüğü tut.

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 21 Kas 2010, 18:42 
forumda araştırma yaptım ama pek fazla antreman önerisine raslayamadım.Kardiyo yapmayı düşünüyorum uygun olurmu acaba ?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 22 Kas 2010, 11:09 
selamlar, soyle bır gezıntı yaparken soruların dıkkatımı cektı ve bende bıseyler yazmak ıstıyorum umarım yardımcı olurum.oncelıkle kafandakı spor ve vucut seklını belırlemen gerekecek bana gore sonrasında eger body yapmak ıstıyorsan bodybuıldıng yok ben fitt bir vucuda sahıp oluyum dersende dınamık spor agırlıklı gruplardan yapman gerekecek ki burda cardio agırlıklı olmalı.bence boyuna gore cok kılolu deılsın tabı vucudun orantısız degılse.oncelıkle senden hangı sporu yapmak ıstıyorsun bu sorunun cevabını almak gereklı.dıger yag yakıcılar ıyıdır ama ıyı bır dıyet programıyla abartmamayıda soylemek gereklı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 22 Kas 2010, 22:01 
teşekkür ederim öncelik le vücutta yağ dağlımı biraz orantısız ben çok kaslı bir vücut taraftarı değilim biraz omuz ve hafif üçgen bir vücut istiyorum çünki yeniden basket oynamayı düşünüyorum.Ayrıca yağ yakarak bodybuilding yapıla biliyormu bu da merak ettiğim konulardan birisi.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Kas 2010, 00:46 
lord_aragorn yazdı:
teşekkür ederim öncelik le vücutta yağ dağlımı biraz orantısız ben çok kaslı bir vücut taraftarı değilim biraz omuz ve hafif üçgen bir vücut istiyorum çünki yeniden basket oynamayı düşünüyorum.Ayrıca yağ yakarak bodybuilding yapıla biliyormu bu da merak ettiğim konulardan birisi.

oncelıkle bence bodyde kısmı calısma olmaz mesela sadece mıde calısılarak mıde yaglarını erıtemezsınız komple vucut calıstırılmalı ve ıstenen bolgenın sıddetı arttırılarak ancak ıstedıgınız sonucu alabılırsınız.oncekı arkadasın karbonhıdratı azaltmalısın onerısıne katılmıyorum bence yapman gereken sadce yagsız beslenmen.karbonhıdrat senın gun ıcındekı enerjın demek sadce dozunu ayarlamalısın cok fazla yersen yag depoların hep dolu kalır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Kas 2010, 09:04 
Shotokan
Arkadaşlar,spor dediğimiz olay vücudu belli koşullarda belli tekniklerle çalıştırma aktivitesidir. Heykel yontmuyorsunuzki şurası böyle olsun burası şöyle olmasın diyebilelim.Bir ağırlığı kaldırırken kollarla o ağırlığı tutuyoruz ama vücudu ayakta bacaklar tutuyor, ağırlığı kaldıran vücudun dengesini omurga yani sırt sağlıyor yani ben şuramı çalıştırıyorum derken farklı farklı yerleride çalıştırıyoruz. Ben şunu istemiyorum bunu istiyorum deme gibi bir lüks maalesef yok! Profesyonel olarak kendini bu işe adamış bodybuilderler ve vücut mankenliği gibi bu işe özel ilgi ve alaka gösterenler dışında şurasını şöyle burasını böyle yapabilecek bir sporcu yoktur.Posta ile paket siparişi verilmiyor neticede çalıştığın kadar sonuç alıyorsun.

Vücut yağını azaltmanın yolu düzgün bir diyet ve düzgün bir kardiyo çalışması ile desteklenmiş idmandan geçer.Basketbol kariyeri edinmek istiyorsunuz madem kardiyo yani koşu çalışmalarınızı basketbol ile harmanlayın mesela basketbol sahasında saha içinde ileri geri hızlı hızlı 20-30 tur koşu dinlenme koşu dinlenme-sıçrama top sürme gibi yaklaşık 1 saati bulan bir aktivite yapabilirsiniz.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi