BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 12:35

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Göbek var,baldır var yaz geldi her yerden bir ses geliyor ne yapılmalı ?
İletiTarih: 18 May 2011, 09:23 
Merhabalar ;

Sitenize yeni üye oldum ve çok faydalı bilgiler edindim.Bu zamana kadar yaptığımın ne kadar yanlış olduğunu öğrendim.Öncelikle İlşad bey' e teşekkür ederek başlamak istiyorum...

Son zamanlarda,özellikle son 5 ayda inanılmaz kilo almaya başladım.Bunun en büyük etkeni ise stresli bir işimin olması.Düzensiz yemekler,tatlı ağırlıklı beslenmeler(malum enerjiye ihtiyacınız var) sonunda beni 89 kilodan 103 kiloya taşıdı. Boyum 190, göbek ve baldır kısımlarında yağlanma daha çok.Ve artık pantolon seçiminde "daha büyüğü yok mu "sorularını sormaya başlamanın sınırına dayandım.İnanılmaz bir tatlı isteği var bende.Bunu son zamanlarda meyvelerden almaya başladım. Portakal ve elma olarak.Çikolatadan iyidir diye düşünüyorum.
Son bir kaç gündür de bu siteyi keşfettim ve ilşad bey ile mail yoluyla haberleşiyorum.

Etrafta hızlı zayıflama önerileri olarak

haplar,jeller,altın çilekler gibi şeyler var.Bunlar "kesin verirsiniz" gibi iddialar ile satılmakta.Malum ülkemizin insanı olduğumuz için kolaya kaçma gibi bir durum oluyor.Ve spor yapmadan "aman eriteyim gitsin" diyoruz.Ve çareyi haplarda arıyoruz.

Şimdi benim bir sorum var sizlere ;

Herkes için nasıl bir yol izlenmeli ve nasıl bir programa uyulmalı ? Ben şahsen
http://www.bodytr.com/2010/12/evde-nasi ... pilir.html
linkteki hareketleri yapmaya başladım. her bir hareketi 3x15 olarak yapacağım artık..

spor salonlarına gelince,herkese güven olmuyor maalesef...bu çok uzun bir konu olduğu için kısa geçtim...

evet farklı önerilerinizi merakla bekliyorum :elhucuum: ...

saygılarımla

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Göbek var,baldır var yaz geldi her yerden bir ses geliyor ne yapılmalı ?
İletiTarih: 18 May 2011, 11:51 
Karluk
Ariescusjr hoşgeldin :)
Ben vaktim olduğunda diğer arkadaşlar gibi bir şeyler söyleyeceğim ama şimdilik şu kadarını söylemek istiyorum: Tatlıydı, hamurdu, şekerdi vb.yle arası çok kötü olan bir insan olduğum için, spordan sonra yemeği genel anlamıyla azalttım. Dolayısıyla çok kilo verdim ama kilo alıp yağlanmak gibi bir sorunum olmadı. Elbette doğru düzgün uyuyup protein ağırlıklı ve yeterince ve sağlıklı beslensem bu kadar kilo vermezdim ama bunu yapmayıp basit şeker ağırlıklı beslenseydim şimdi aynı az kas miktarıyla ve daha yağlı olurdum. Onun için ben şimdiki zayıflığımı, aynı kas miktarıyla çok daha yağlı olmaya tercih etmezdim.

Şu an forumumuzda sağlıklı kilo verme şampiyonu Teddy Bear adlı ayıcık :P Gerçi artık sadece takma adı ayıcık, adam hiç utanmadan fitleşti :))

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Göbek var,baldır var yaz geldi her yerden bir ses geliyor ne yapılmalı ?
İletiTarih: 18 May 2011, 12:44 
yeşil
Hoşgeldiniz ariescusjr,
"daha büyüğü yok mu" cümlesininin insanın içini nasıl da sızlattığını bilen birisi olarak size kolaylık diliyorum. Tatlı yeme isteğini bastırmak çok zor, özellikle de bu alışkanlık haline gelmişse. Aslında bedenimiz değil de beynimiz arzulamaktadır o tatlıyı. Bol bol su içmenizi tavsiye ediyorum. Su şişesi elinizin altından eksik olmasın. Canım çok tatlı istediğinde tatlandırıcı ilaveli bir kupa nescafe içiyorum. Bazen de sütü kaynatıp tatlandırıcı ve tarçın ilavesiyle yudum yudum içince kendimi salep içmişcesine kandırmaya çalışıyorum. Ağzımda yayılan o şekerli tat beni gerçekten idare ediyor. Aldığım kalori ise sadece 1 bardak sütün kalorisi oluyor.
Haplar konusunda da tecrübe yaşamış birisi olarak şunu söyleyebilirim. Haplarla iştahınız kesiliyor, yemek yiyemiyorsunuz, mideniz ağrıyor, başınız çok ağrıyor, renginiz tuhaflaşıyor ve hasta gibi görünüyorsunuz. İşin sonunda biraz kilo veriyorsunuz ama hapı bıraktığınız anda normal yeme düzenine dönünce vücut kıtlıktan çıkmış gibi yemeklere saldırıp hepsini depo ettiğinden sonuç daha yağlı bir vücut oluyor. İşin en kötü tarafı ise ne de olsa hapla kilo veririm diyerek hapa güvenince diyet yapamaz oluyorsunuz. Diyet yapmayı unutturup sizi daha da kilolu bir hale getiren bu haplara hiç kimsenin yanaşmamasını tavsiye ederim. Bu site sayesinde sağlıklı bir hayata ulaşmanın yollarını keşfettiğimi söyleyebilirim. Bazen işi askıya alsam da sonuçta bilinçlendim diyebilirim.
Size de hedefinize ulaşma konusunda başarılar diliyorum.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 18 May 2011, 20:07 
teddy bear
ariescusjr yazdı:
Son zamanlarda,özellikle son 5 ayda inanılmaz kilo almaya başladım.Bunun en büyük etkeni ise stresli bir işimin olması.Düzensiz yemekler,tatlı ağırlıklı beslenmeler.

Öncelikle bu yazıyı okumanı tavsiye ederim.
http://www.bodytr.com/2011/04/duygusal- ... durma.html

Zamanında ben de bu stress ve can sıkıntısı yüzünden yediğimi hatırlıyorum. Öyle ki bir ara elektrikler kesilmişti ve evde yapacak bir şey yoktu çok canım sıkılıyordu ve vakit geçmek bilmiyordu ben de hemen telefonu kapıp pizza söylemiştim, amaç "yiyerek vakit geçirmekti".. :D Bir de vize, final haftaları kendimi yiyeceklere verirdim. Tabi bunlar BodyTR ile tanışmadan önce olan şeyler. :) Bu okumanı tavsiye ettiğim yazı senin çok işine yarayacak. Mutlaka oku, okumakla da kalma uygula. :)

ariescusjr yazdı:
İnanılmaz bir tatlı isteği var bende.Bunu son zamanlarda meyvelerden almaya başladım. Portakal ve elma olarak.Çikolatadan iyidir diye düşünüyorum.

Bu biraz da glisemik indeksi yüksek gıdalarla ve şeker yönünden zengin beslenmeyle alakalı bir durum. Şekeri aldığın yer çokta önemli değil. Önemli olan sınırı bilmek. Bir insan bir kilo muz yiyerek bir paket çikolatadan daha fazla şeker alıyor olabilir.

Kilo vermenin formülü aslında çok basit. Mucizeyi burada açıklıyorum!( bence dünyada milyonlarca kişide bu sır var!!) :)))))))
Yediğinden fazla kalori harcayacaksın ya da tam tersi harcadığın kaloriden fazlasını almayacaksın. Evet 3x2 ve 2x3 kaç eder gibi oldu ama özetle bu.
Öncelikle düzgün bir beslenme düzenine sahip olman başarı ve bu başarının devamlılığı için gerekli. Üç beyaz dediğimiz şeyleri tamamen hayatından çıkarman çok önemli.

Şu yazılara mutlaka göz at.
http://www.bodytr.com/2011/05/acligimiz ... deriz.html
http://www.bodytr.com/2011/04/duygusal- ... durma.html
http://www.bodytr.com/2010/08/glisemik- ... k-yuk.html

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 18 May 2011, 23:33 
Verdiğiniz öneriler için çok teşekkür ederim.Kısa zamanda gelişmelerden haberdar edeceğim sizi.

saygılarımla

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Göbek var,baldır var yaz geldi her yerden bir ses geliyor ne
İletiTarih: 19 May 2011, 04:17 
mitokondri
Zaten cevaplar guzel verilmis:) baslik super eglenceli olmus , deginmeden gecemedim:)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 19 May 2011, 16:42 
dunya_9685
İnsan herşeyden önce aç kalabilmeyi gerçekten öğrenmeli.İnsanoğlu zora koşmadan ya da engellerle uğraşmadan sonuca varmak istiyor birileri de bu zaafları bildiğinden kendine rant sağlıyor (haplar,çilek,biber yalanları...) İnşallah istediğin sonuca ulaşırsın arkadaşım, ama sana bir tavsiyede bulunmak istiyorum akşam en geç 20.00'den sonra hiçbir şey tüketmemeye çalış çok acıkırsan yoğurt kaşıkla.Evde elinin altında suyla beraber yoğurt da bulundurmalısın.Cildindeki farkı da göreceksin yoğurt insanoğlu için kesinlikle bir mucize!!

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 21 May 2011, 08:59 
Evet akşam 7 den sonra asla bir şey yemiyorum.Çok zorlanırsam ya bir tane meyve,ya da yoğurt yiyiyorum.Sabahları da ılık su içerek güne başlıyorum.İnanmak ve uygulamak çok önemli.Herşey hemen olmuyor çünkü.Artık yediklerime dikkat ediyorum...Tüm ölçülerimi kenara not aldım.1 ay sonra tekrardan kontrol edeceğim.

saygılarımla

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 May 2011, 10:44 
anemon
Merhaba ve hoşgeldin ariescusjr, :merhaba:
Ben de aynı dertten muztarip olduğum için diyet egzersiz yaparak ve günlük tutarak mücadele ediyorum. Daha büyüğü yok mu yanılgısı göreceksin ki bir süre sonra bu size büyük gelir daha küçüğünü denemelisinize dönüşecek ve buna da inanmakta zorlanacaksınız. :gozlerineinanamamakkiz:
Ben de size iğneli akupunkturu önerebilirim.Bunu bizzat denemiş biri olarak. Akupunkturun avantajı açlık hissetmiyorsunuz, kan şekeriniz düşmüyor, Tansiyon düşüklüğü, açlıktan dolayı mide yanması yaşamıyorsunuz.Hedefinize böylece daha kolay ulaşabilirsiniz.
Tabi kalori alımına dikkat ediyorsunuz ve egzersiz de yapıyorsunuz.Hiç bir yan etkisi olmayan akupunktur bu süreci daha da kolaylaştırıyor.Sadece beslenme sürecinde 100 gramı 150 kalorinin altındaki besinleri tüketiyorsunuz. :rofl:
Bana akupunktur yapan doktor diyetin en az 6 ay sürdürülmesi gerektiğini söylemişti, bunun sebebi de şuymuş incebağısağın iç yüzeyinde besinleri emen çıkıntılar var. Bunlar kilolu kişilerde daha gürbüz olup daha fazla emilim sağlıyorlarmış, 6 ayda bir de yenileniyorlarmış.Böylece 6 ay sonra daha zayıf çıkntılarınız oluyor ve bunlar da kilo almanızı kısmen engelliyor(umarım öyledir mantıklı geldi bana)
Akupunktur yaptırdığım dönemde 4-5 ay gibi sürede hiç zorlanmadan 73 kilodan 58 kiloya düştüm.
Pek çok kez diyet yapan biriyim zaman zaman yenilmişliğim olmuştur ama en rahat yaptığım dönem bu dönemdir. Mücadelende başarılar. :dambilkaldir:

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 16 Haz 2011, 12:27 
zawerty
ariescusjr yazdı:
Son zamanlarda,özellikle son 5 ayda inanılmaz kilo almaya başladım.Bunun en büyük etkeni ise stresli bir işimin olması.

Oncelikle Hosgeldin ariescusjr,
Yazini okuyunca bir an kendimi gordum. Strese bagli kilo alma sorunu var bende de. Hikayesi biraz farkli sadece. Birazdan anlatacagim bende.

yeşil yazdı:
Hoşgeldiniz ariescusjr,
"daha büyüğü yok mu" cümlesininin insanın içini nasıl da sızlattığını bilen birisi olarak size kolaylık diliyorum

Gecen sene kumas pantolon alirken baldir bolgesi tam gelip, bel bolgesinden dar gelen pantolonu terziye gonderip bel bolgesinden biraz actirmak gerektigini soyleyen tezgahtarin "ACABILDIGIN KADAR AC" notu geldi aklima birden. Gercekten benim de icim sizlamisdi. :-?

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi