BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 12:32

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Bölgesel Yağlanma
İletiTarih: 09 Mar 2010, 18:17 
Öncelikle merhaba. Bir süredir takipteyim. 17 yaşındayım 1.70 ve 75 kiloyum. Sorum şu. Normal değerlere göre boyum kısa kilom fazla. Bu da yağ oranının yüksekliğine sebep oluyor. Yağ oranımı bilmesem de göbek ve göğüslerdeki yağlanma beni çok rahatsız etmeye başladı. Ben normalde kilolu biri değilim fakat bu yıl içerisinde 15den fazla kilo aldım. Bir süredir bunun yüzünden günde tek öğün yiyordum baktım olmadı biraz tavsiyeyle az miktarla çok öğün yemeye başladım. Bunun eşliğinde acaba belli bölgelere yönelik günlük egzersizlerle yağ yakma yapabilir miyim?

http://www.bodytr.com/2009/04/geldi-bah ... slari.html

1 haftadır şu makaledeki hareketleri ve haftada 3 gün olmak üzere bir şınav programını uyguluyorum. Faydası ne kadar olacaktır? İlla belli besinlerden uzak durmam gerekir mi?

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Bölgesel Yağlanma
İletiTarih: 09 Mar 2010, 18:32 
Karluk
Kilimci hoşgeldin,

Yağlanma, tüm vucutta oluyor ve kişiye göre belirli yerlerde daha çok yağ toplanıyor ki erkekler de genellikle en çok göbekte yağlanma oluyor. Konuyla ilgili http://www.bodytr.com/2009/12/kilo-alma ... lerim.html yazısına göz atman yararlı olabilir.

Bölgesel yağ yakma diye bir şey yok, hiç olmadı da çünkü mümkün değil. Ayrıca mekik çekerek göbekteki yağların yakılması için de (ortalama bir değer verirsek) şöyle her gün bi kaç bin tane mekik çekmen gerekir :)

Basit karbonhidratlardan uzak durman şart yahut bunları kullanma zamanlamasını çok iyi yapmalısın. Vücut yağları en çok karbonhidratlardan dolayı oluyor, günümüzde yağlanmaların çoğu bu sebepten. Günde bir öğün yemek ya da birden kalori kesmek sağlıklı değildir. Kalori azaltımı 400-700 gibi makul değerlerde olmalı. Öyle birden 2000 kalori 1500 kalori falan eksiltmek bence oldukça tehlikeli. Zaten bu tip diyetleri yapanlar da çarçabuk yeniden kilo alıyorlar.

Hiç kaloriyi azaltmayarak (ama beslenmeni daha sağlıklı hâle getirip protein alımını arttırarak) kilo verebilirsin, bunun için spora başlaman gerekiyor. Yaşın musait, git bir doktora çeşitli muayene ve tahliller yaptır ve spora başla.

Spora başlayamıyorsan bile sağlıklı gıdaları tercih ederek beslenme alışkanlığını değiştir ve fazla kalori kesme. O yazıdaki hareketleri de yapmaya devam et ama unutma onlarla yağ yakmak çok zor olur. Onlar kas geliştirir, o da bi yere kadar zaten.

Diğer arkadaşlar da yararlı şeyler söylerler. Bu arada yaş meselesini netleştir yanda 25 yazıyor, 17 misin 25 mi?

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Mar 2010, 21:22 
Üye olurken öylesine girdiğim bir değerdi 25. Sağol önerilerin için.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 10 Mar 2010, 15:36 
Karluk'un önerilerine tamamen katılıyorum. Ek olarak beslenme konusunda beslenme sistemine daha sağlıklı ürünleri katmakla birlikte öğün sayısının artırılması tavsiye ediliyor. Beslenmeyi günde tek öğüne indirmek vücudun kan şekerinde düşüşlere yol açar. Bu da vücudumuzun kalori kaybetmemesi için alarm durumuna sokar. Bu durumu şöyle örnekleyebiliriz: Yiyecek alışverişi yaptığımız onlarca yerin kapandığını sadece bir tanesinin açık kaldığını düşün. O yere de ayda bir mal geldiğini farzedelim. Alış veriş yaparken nasıl bir strateji edinirsin? Tabii ki 1 aylık yiyeceğini depolarsın. İşte vucut da senin yaptığın gibi bir kıtlık durumuna sokulursa hem az enerji kaybetmek içim metabolizma hızını düşürür hem de dışarıdan yiyecek bir şey alındığında onu, senin yarattığın zor şartlar için depolar. Bil bakalım ne olarak depolar..? O yüzden artık yeni diyet ve rejim sistemlerinde kan şekerini belli bir düzeyde tutmak için en az altı öğün yenmesi (tabi her öğünde birbuçuk iskender yemeyeceksin, azar azar ama besleyici besin alacaksın) tavsiye ediliyor.

Uyguladığın programda Karluk'un dediği gibi kas gelişimine yönelik egzersizleri içeriyor. Sen kaslarını istediğin kadar geliştir güçlendir. Onların görülmesini engelleyen bir yağ tabakasına sahip olduktan sonra en basiti aynaya bakınca tatmin olmazsın. O yüzden öncelikle yağ yakımını hızlandırmak için aerobik (koşu, yüzme, bisiklet v.b. faydalı nabız atım aralığında en az bi 25-30 dakika) egzesizleri, çalışmanın içine katman faydalı olur. Ancak daha önce koşu, bisiklet v.b yapmadıysan hemen 25-30 dakikaya çıkma yavaş yavaş artır. İlla evde yapacaksan da şu an uyguladığın programdan ziyade circuit training i deneyebilirsin gerekli tanıtım bilgilerini yine bu sitede http://www.bodytr.com/2010/02/dairesel- ... ining.html bağlantısından edinebilirsin.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 4 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi