Evvela kola, şeker, çikolata, tatlı gibi şeyleri kestim. Vücut önce şekeri yakıyor. Arada az da olsa tadımlık yemekte fayda sonra gece rüyalarımızı süslemesin

Kahvaltı da peynir, zeytin, yumurta yurdum insanı ne yiyorsa ondan yedim. Kendimi sınırlayarak, hayata söverek güne başlamamış oldum.
Öğle ve akşam yemeklerin de yemekten önce çorbayı yavaş yavaş içtim. Böylelikle beyine giden tokluk sinyallerini vermeye başlıyoruz. Çorbadan sonra ne yiyeceksek yiyelim yanında salata olursa ekmek yemeden kurtuluyoruz. Salatanın yüzde 15'i vücuda vitamin olarak alınıyor, yüzde 85'i su olarak vücuttan atılıyor. Çorba ve salata dengesini kurup yanın da yiyeceğimiz yemek bizi sıkıntıya sokmasa gerek.
Akşam yemeğini geç yememeye özen gösterdim. Yine aynı minval üzere ekmekle değil de mideyi kalorisi az faydalı gıdalarla doldurmaya baktım.
Ara öğünlerde lifli gıdaları tercih etmeye özen gösterdim; armut, şeftali, elma gibi. Bunlarda şeker oranı az ve tokluk hissini veriyorlar sağolsunlar. Arada yoğurt yedim, bazen bir bardak süt içtim, yemeği fazla kaçırmışsam kalorisi sıfıra yakın çay içerek mideyi doldurdum.
Ana öğünler de, iki ince dilimden fazla ekmek yemedim. Vücudun karbonhidrata ihtiyacı var ekmeği tamamıyla kesmek pek mantıklı gelmiyor. Diyetisyenli okuyan arkadaşım ekmeğin içinde bululan vitaminleri başka gıdalardan almanın zor olduğunu söyledi. Saçlarım dökülüyor ve ekmek yemezsem b vitamini eksikliğinden hızla saçlarımı kaybedeceğimi söyledi.
Sabah erken kalkarsak sabah, öğle, akşam öğünleri belli bir düzen üzere oluyor. Geç kalktığımız günler, akşama kadar hangi öğün de ne yiyeceğimizi vücudumuz, zihnimiz bilemiyor.
Kardiyo programım da şöyleydi, haftada üçgün salona gittiğim de 25-30 dakika arasında koştum. Hafif tempo ne kadar süre koşabilirseniz o kadar yağ yakarsınız, vücut 12-15. dakikalardan sonra yağ yakmaya başlıyor. Lütfen salona gelen birçok kişi gibi 5-10 dk hızlı tempo da koşup kilo verdiğinizi sanmayın.
Salona gitmediğim günler de, 60-70 dakika yürüyüş yaptım. Bir saniye de iki adım tarzında. Hafta da birgün kardiyo yapmadım. Boyum 1. 71 kilom da 71 daha verecek 6 kilom var.
Arkadaşlar aç kalmadım, sağlıklı beslenerek mutlu bir şekil de kilo verdim ve daha da vereceğim inşallah. Yazdıklarım sadece öneri yanlışlarım olabilir, farklı tavsiyeleri olan arkadaşlar da lütfen yazsınlar ki hep beraber yol alalım.