BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 12:32

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: 2 Ayda Nasıl 7 Kilo Verdim
İletiTarih: 26 Eyl 2011, 13:29 
Evvela kola, şeker, çikolata, tatlı gibi şeyleri kestim. Vücut önce şekeri yakıyor. Arada az da olsa tadımlık yemekte fayda sonra gece rüyalarımızı süslemesin :D Kahvaltı da peynir, zeytin, yumurta yurdum insanı ne yiyorsa ondan yedim. Kendimi sınırlayarak, hayata söverek güne başlamamış oldum.

Öğle ve akşam yemeklerin de yemekten önce çorbayı yavaş yavaş içtim. Böylelikle beyine giden tokluk sinyallerini vermeye başlıyoruz. Çorbadan sonra ne yiyeceksek yiyelim yanında salata olursa ekmek yemeden kurtuluyoruz. Salatanın yüzde 15'i vücuda vitamin olarak alınıyor, yüzde 85'i su olarak vücuttan atılıyor. Çorba ve salata dengesini kurup yanın da yiyeceğimiz yemek bizi sıkıntıya sokmasa gerek.

Akşam yemeğini geç yememeye özen gösterdim. Yine aynı minval üzere ekmekle değil de mideyi kalorisi az faydalı gıdalarla doldurmaya baktım.

Ara öğünlerde lifli gıdaları tercih etmeye özen gösterdim; armut, şeftali, elma gibi. Bunlarda şeker oranı az ve tokluk hissini veriyorlar sağolsunlar. Arada yoğurt yedim, bazen bir bardak süt içtim, yemeği fazla kaçırmışsam kalorisi sıfıra yakın çay içerek mideyi doldurdum.

Ana öğünler de, iki ince dilimden fazla ekmek yemedim. Vücudun karbonhidrata ihtiyacı var ekmeği tamamıyla kesmek pek mantıklı gelmiyor. Diyetisyenli okuyan arkadaşım ekmeğin içinde bululan vitaminleri başka gıdalardan almanın zor olduğunu söyledi. Saçlarım dökülüyor ve ekmek yemezsem b vitamini eksikliğinden hızla saçlarımı kaybedeceğimi söyledi.

Sabah erken kalkarsak sabah, öğle, akşam öğünleri belli bir düzen üzere oluyor. Geç kalktığımız günler, akşama kadar hangi öğün de ne yiyeceğimizi vücudumuz, zihnimiz bilemiyor.

Kardiyo programım da şöyleydi, haftada üçgün salona gittiğim de 25-30 dakika arasında koştum. Hafif tempo ne kadar süre koşabilirseniz o kadar yağ yakarsınız, vücut 12-15. dakikalardan sonra yağ yakmaya başlıyor. Lütfen salona gelen birçok kişi gibi 5-10 dk hızlı tempo da koşup kilo verdiğinizi sanmayın.

Salona gitmediğim günler de, 60-70 dakika yürüyüş yaptım. Bir saniye de iki adım tarzında. Hafta da birgün kardiyo yapmadım. Boyum 1. 71 kilom da 71 daha verecek 6 kilom var.

Arkadaşlar aç kalmadım, sağlıklı beslenerek mutlu bir şekil de kilo verdim ve daha da vereceğim inşallah. Yazdıklarım sadece öneri yanlışlarım olabilir, farklı tavsiyeleri olan arkadaşlar da lütfen yazsınlar ki hep beraber yol alalım.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: 2 Ayda Nasıl 7 Kilo Verdim
İletiTarih: 26 Eyl 2011, 18:48 
teddy bear
Tebrikler. :)

Bu yazıyla kilo vermenin dünyanın en zor işi olmadığını, her isteyenin başarabileceğini, hiç bir "mucizevi ürünlere" gerek olmadığını kanıtlamış oluyorsunuz.

Bir de belki B vitamini eksikliği saç dökülmesine neden olabilir ama bu demek değildir ki dünyadaki tek B vitamini kaynağı ekmektir?
Hem de söz konusu olan ekmek "beyaz ekmek" ise beyaz un B vitamini açısından diğerlerine göre fakir sayılabilecek durumdadır. Zaten ben ekmekten vazgeçemeyenlere çavdar ekmeği tavsiye ediyorum. Beyaz ekmeğin gerçekten tercih edilecek bir tarafı yok.

Alternatif olarak hindi, balık, karaciğer ve diğer et ürünleri, tam tahıllar, kırmızı biber, muz vs. bunlar da B vitamini kaynağıdır. Ama B vitamini eksikliği görülürse (test vs. sonucunda) dışarıdan vitamin haplarıyla da takviye edebilirsiniz. Maksat herkesin saçı kafasında kalsın. :P

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Eyl 2011, 19:16 
Teşekkür ederim teddy, açıkçası B vitaminin hangi gıdalar da olduğunu bilmiyorum :D Arkadaşım ekmek yemezsen b vitamini alamazsın ve saçların dökülür telkinine; 'git şu ağacın altında dökülen yaprakları temizle' emrini alan er gibi kayıtsız şartsız itimat ettim.

2 yaşımızdan beri ekmekle çok ciddi bir gönül bağımız var, diyet, perhiz aramıza girsin istemedim :D Şaka bir yana ekmek yemeden edemiyoruz, karbonhidrat, yağ, protein dengesinde alışkanlıklarımızdan dolayı önemli bir rol oynuyor. Kanaatimce kararınca ekmek yemek iyidir.

Saçım dökülüyor deyu doktora gittiğim de, test sonucuna bakarak b12 vitamin hapı vermişti. Hap atmak pek hoşuma gitmedi :D Kısacası, arkadaş ekmek dedi, bende tamam reyiz dedim :D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Eyl 2011, 19:35 
Shotokan
Ekmek ve b vitamini düşüncesi pek mantıklı gelmedi. Günümüzde doğal ekmek diye birşey kalmadıki neresinden tutsan rafine,işlenmiş gıda. Türk damak tadında ekmeğin yeri ayrı,ama başka kültürlerde mesela Amerikada ekmek hemen hemen hiç yenmiyor,amerikalıların topu kelmi şimdi? :)

Diyetisyen adayı arkadaşımız kendisi bir teori uydurmuş,sizde ekmeğe olan gönül bağından dolayı inanmaya meyillisiniz zaten,sorgulamamışsınız bile. :) Tabi bunlar işin mizah yönü.Ekmekte işinize yarayacak bir vitamin veya mineral olduğunu sanmıyorum.Gündelik hayatta beslenmeden alamadığınız hiçbirşey yok ekmekte. Ekmek sadece işin keyfi,tok tutucu özelliği dahi yok.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Eyl 2011, 20:58 
HeavyDuty
Vitamin mineralin alınacağı son şey ekmek olsa gerek... hele ki B

Ha Nasa'nın Mars'ta koloni için ürettiği özel makarnalar kullanırsanız anca öyle olabilir belki :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Eyl 2011, 21:18 
B vitamini için ekmek yiyenlerin alayının dibine kibrit suyu :D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Eyl 2011, 22:36 
teddy bear
B vitamini ve ekmek ilişkişi doğrudur, tahıldan dolayı var ama dediğim gibi beyaz ekmek tüketiyorsanız hiçte iç açıcı miktarlarda olmuyor, yani b vitamini almak için beyaz ekmek yemek tamamen gereksiz. Yediğinize değmez.
B vitamini ihtiyacınızı tam tahıllı ekmekle ya da herhangi bir tam tahıllı ürünle ya da bir önceki mesajımda saydığım şeylerle de giderebilirsiniz.

Shotokan doğru söylüyor, çoğu ülkenin mutfağında ekmeğin yeri çok çok azdır. Bir haberde duymuştum sanırım kişi başına ekmek tüketiminde dünya birincisiydik. :) Ama yine de sokaktaki her 10 erkekten 40'ı kel. :P (Bu smiley bile kel daha ne olsun! :P)

Tüm besin gruplarından beslenen, meyvesini sebzesini etini ayırt etmeden yiyen görece dengeli besleniyor diyebileceğimiz birinin ben B vitamini eksikliğinden şikayeti olacağını sanmıyorum.

Bir de ben en son ne zaman ekmek yedim hatırlamıyorum gerçekten en az 1 sene olmuştur ama saçlarım hala kafamda. :D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Eyl 2011, 22:39 
Shotokan
Çarşıda elinde kağıt kalem,gelen geçen insanların kafasına bakan birini görürseniz o Teddy dir :D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 27 Eyl 2011, 00:45 
teddy bear
Ahmet yazdı:
Saçım dökülüyor deyu doktora gittiğim de, test sonucuna bakarak b12 vitamin hapı vermişti. Hap atmak pek hoşuma gitmedi :D Kısacası, arkadaş ekmek dedi, bende tamam reyiz dedim :D

Hapları sevmiyorsan bu açığı doğal B12 vitamini kaynaklarıyla giderebilirsin. Balık eti, kabuklu deniz ürünleri, kırmızı et (özellikle karaciğer), yumurta, süt ve süt ürünleri bunlar çok iyi B12 vitamin kaynağıdır.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi