BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 12:31

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 6 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: 2 ayda kaç kilo verebilirim
İletiTarih: 22 Kas 2010, 11:50 
Merhabalar.

20 yaşında 190 boyunda 120 kilodayım. lakin artık eşşeklik etmeyip kilo vermeye başladım.
bunun için koşu bandı aldım 1 ay kullanıp 7 kilo verdim ve daha sonra bi kartı yanmış içinde değişmesi gerekti. uzun süre kullanamadım ve verdiğim 7 kilonun 4 kilosunu geri almış bulunmaktayım.
ilk başta kilo veremeyerek direk moralim bozuluyor benim ve diyeti bırakasım geliyor.
işim bilgisayar başında olduğu için bütün günüm bilgisayar başında geçmektedir. 13 saat toplamda.
eve geldiğim zaman spor yapıyorum ve akşam eve 8-9 gibi geliyorum. bu saatte yemek yiyorum ve iyice kilo aldım son zamanlarda ve kendimi yemekten alamıyorum sürekli yemek yeme isteği geliyor.
şimdi sıkı bir diyete girmem gerekiyor ki 2 ay da 14 kilodan fazlasını vermem gerekiyor bu mümkün müdür?
mümkün değilse ne kadar kilo verebilirim ?

ayrıca bazı arkadaşlarım diyor ki biraz kilo verip direk vucud çalışmalarına başla kiloların pek belli olmaz. ben de buna karşıyım hani iyice kilo verip daha sonra vucud çalışmak istiyorum
ama onların söyledikleri de mantıklı gibi geldi bana.
bir diyetisyene gitmeden diyet yapmak istiyorum ben.
internette diyet programları var ama yani normal günlük evde bulunan yiyeceklerden değil hiç biri.
önerdiğiniz haftalık diyet programı var mıdır ? her hafta bu diyet programını uygulayalım 8 hafta boyunca.
ve gün de 30 dakika koşu bandına binip her hafta bunu arttırsam uygun mudur? yani 1 hafta 30 dakika binicem 2. hafta 35 dk daha sonra 40 dk. binmeyi planladım kafamda.
yani kendimi çok zorlamadan binmek istiyorum.

gaz veren ve yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: 2 ayda kaç kilo verebilirim
İletiTarih: 22 Kas 2010, 11:55 
ayrıca herhangi bir yağ yakıcı ürünler kullanmamı tavsiye eder misiniz? ve tavsiye edeceğiniz yağ yakıcı ürün mevcut mu?
ve spor yaparken enerji içeceği içerek daha spor yaptığımız süreyi daha fazla arttırsak uygun olur mu?
hörmetler saygılar.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 02 Arl 2010, 13:22 
teddy bear
Bence sorun kilo verdikten sonra egzersizleri bırakman ve eski -kilo almana neden olan- beslenme alışkanlıklarına geri dönmen. Kilo verdim diye kendini salarsan yine eski alışkanlıklarına dönersen 3 ayda verdiğini 1 ayda geri alırsın. Tecrübeme dayanarak bunu söylüyorum. :mrgreen: Kilo vermekteki amaç vücuttaki yağ oranını aşağılara çekmek. Buna yönelik şeyler yapman lazım. Sağlıklı ve fit bir vücut için kökten değişiklik şart. Eski alışkanlıklarla bunlara ulaşamazsın, bir verir iki alırsın. Eğer bunu başarabilirsen her şeyin daha kolay geldiğini göreceksin. Yardımcı olursa diye benim günlüğüme bakmanı tavsiye ederim. İmzamda link mevcut.;-)

Son olarak tavsiyem, kesinlikle ama kesinlikle bir diyetisyene ihtiyacın var.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 03 Arl 2010, 02:51 
Resul
Şimdi amaç kiloları belli etmemek mi yoksa gerçekten sağlıklı bir kiloya kavuşmak mı? Bence arkadaşlarını salla, hemen vücut geliştirmeye başla. Öyle bir tavsiye vermişler ki sanki vücut geliştirmeye başlarsan kilo vermeye başlamış olmayacaksın...

Yağ yakıcıları tavsiye etmem şahsen. Zaten spor yaparak yağ yakıyorsun. Enerji içeceklerini bilmiyorum, fakat uzun vadede faydası olacağını sanmıyorum, hatta emin değilim ama sürekli enerji içecekleriyle antrenman süreni uzatırsan zararı bile olabilir. Çünkü enerji içeceklerindeki enerji bildiğim kadarıyla çabucak kullanman için, kısa vadede antrenman süreni uzatabilir fakat daha fazla laktik asit birikmesine neden olacağından kaslarda ağrı ve kramplar oluşur, antrenman sıklığını düşürür.

Tabii bu benim temel biyoloji bilgilerine dayalı yorumum, enerji içecekleri konusunu iyice bilen birisi de konuşursa daha faydalı olabilir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 16 Arl 2010, 03:04 
HeavyDuty
Dostum :
Dr. Atkins, Taş Devri, Ketosis diyetlerini/beslenmelerini araştır. Hem sağlıklı yaşarsın hemde istediğin kiloya en hızlı şekilde gelirsin. Tartışma götürmeksizin kanıtlanmış en sağlam beslenme şeklidir. 2 ayda 14 kilo verebilirsin.. bunun yanı sıra açlıktan sürünmez ve sağlıksız gebermiş bir hale gelmezsin. Tam tersine sağlığa kavuşursun. Bu beslenmenin getirdiği huzura eriştirkten sonrada başka şekilde yemezsin zaten... Denedim gördüm!

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Arl 2011, 21:03 
Çıddırık
melankoli selam:))
ne durumdasın şuan bilmiyorum ama kilona göre 2 ayda rahat verirsin 15 kiloyu diyete başladığın ilk dönemlerde sadece yürüyüş yapmanda kafi olacaktır bence 100 kg altına indiğin de zaten kendılıginden spor yapma isteği dogar sende çevrenden olumlu tepkiler aldıkça
arada bi bak konuya bilgilendir meraklı üyeyim dir ben :)

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 6 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi