Yazı için teşekkürler...
Öyle bir spor yapıyoruz ki piyasasının ipinin ucu kaçmış halde...
Proteini oluşturan amino asitleri ayrı ayrı paketleyip satılan bir dönem.. İnsanların çoğu bu safsatalara inanıyorlar ve alıyorlar. Buna bende dahildim. Bir ekbesin satan siteye girince "ulan şunuda almazsam gelişemem" düşüncesi yiyip bitiriyordu.. Bu olay tıpkı şuna benziyor.
Bakkala gidersiniz ihtiyacınızı alırsınız ve bu size yeter. Markete gidersiniz ve eve geldiğinizde "bu ne lan

" diyeceğiniz şeyleri bile almış olursunuz...
Ekbesin firmalarının satış stratejisinin yanında en büyük hamleleri söyde bilimsel araştırmaları..
"Bilimsel araştırmalar göstermiştir ki (!) vg uğraşan kişilerin günlük protein ihtiyacı kg başına 2.5 gr'dır" Yani diyor ki abimiz :
75 kgsın 200 gr protein almalısın. E arkadaş sen bunu tavukla nasıl alıcaksın miden şişer ?(doğal olarak) e o zaman senin için TANK WHEY POWER'ı ürettik... Bu sözde bilimsel veriler onların ceplerini doldurmanın yanında insanı boşa uğraştıran ve sağlığını tehtit eden beslenme programları ortaya çıkıyor..
Ekbesin firmalarının öngörülerine maddi açıdan ulaşamayan şahıs bu sefer sabah uyanıyor 20 yumurta beyazı 3 sarısıyla yiyor.. Bitmek tükenmek bilmeyen bir çile..
Ayrıda şunuda açık yüreklilikle söylüyorum ki ; Ya bu işi normal ekbesinler (gainer amino asit creatin vb) kullanarak doğal yap, yada arginin bcaa odur budura vereceğin parayla steroid al 50 cm kol yap.. Yazıda da belirtmiş... 80lerde böyle şeyler yoktu.. Mike Mentzer'in hiç bir beslenme programında böyle ekbesinler bulamazsınız. (ekbesin olayı patladığı zamanlarda bunu dolandırıcılık olarak görmüştür) Sadece o değil dönemin hiç bir vücutçusu böyle 20 çeşit ayrı ayrı amino asit kullanmıyordu. Coleman BSN ürünleri kullanarak öyle oldu sananlar var hala..
Yazık... Dengeli bir karbonhidrat protein yağ vitamin mineral programından başka vücudun neye ihtiyacı olabilir ? Bunun harici tek ihtiyacı steroidtir amaca göre oda.. kandırmasın insanlar kendilerini.. aylık 500 liraya ekbesin alanlara acıyorum ben...