|
İlaç reklamları ha, ne hale geldik ülkem. Zaten doktora gidince fazla ilaç yazacak diye gözüm korkuyor, baş ağrısıyla gidersiniz 4 kalem ilaç yazılır. Kardeşim niye her hastalığımda 4 ilaç veriyorsunuz aşağısı hastayı kurtarmıyormu. Aslında hastayı kurtarıyor ve yeniden hasta ediyor, asıl kurtulan doktor. İlaç firmaları doktorla anlaşıp ilaç yazdırma derdinde, doktorlarımızın bir çoğu da bu gidişatı normal kabul etmiş yazıp duruyorlar. Geçen çocuk ateşlendi aile hekimine götürdüm, antibiyotik yazdı, gittim eczaneye muadilini verdi, kardeşim ben aslını istiyorum bunun adını bile duymadım dedim. Eczacı gizlice doktor böyle tembihledi, ben dikkat çekmesin diye başka ilaçlar yazıcam ama sen bunu vereceksin demiş doktor. Karısı da o ilaç firmasında mümessilmiş. 3 yıl kadar önceydi ayak ağrısı çekiyorum, artık dayanamadım doktora gittim, tahlil sonucum şöyle; tsh normalin üzerinde(hipotiroidi var), demir düşük, kan düşük, demir bağlama yüksek. Ben doktora güçsüzüm, çabuk yoruluyorum ve ayaklarım çok ağrıyor diyorum. Doktor bu kan değerlerini bir yana bırakmış seninki psikolojik, sana bir ilaç yazdım bunu kullan dedi, bir de yanında demir hapı yazdı ve beni gönderdi. İlacın adını internette araştırdım, bir bayan yorum yazmış "hayalle gerçeği ayıramıyordum bu ilaç sayesinde düzeldim" diyor. o an doktorun gözüme nasıl göründüğünü anlatamam. Yani şu ticari kaygı sağlık sektörüne öyle bir girdi ki elini verdin bütün bedenin gitti. Bir de reklamlara başladımı ilaç firmaları sormayın olacak kapışmayı. Allah yardımcımız olsun.
|