BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 12:14

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 26 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Taş Devri Diyeti (Paleo Diyet) Hakkında
İletiTarih: 04 Tem 2011, 12:58 
teddy bear
Bir süredir bu diyetle ilgileniyordum ve en sonunda denemeye karar verdim ve son 1 haftadır da uyguluyorum. Artık pek diyet gibi değil de yaşam tarzı gibi bakıyorum diyebilirim. İlk başta piyasada yaygın olan inanışların etkisinden sıyrılamadığmdan hep bir önyargıyla bakmıştım ama denediğimde gördüm ki gerçekler öyle değilmiş. Yapılan şeyler oldukça akla mantığa uygun ki açıkçası çok şaşırdım bilinen tarihiyle 2 milyon yıldır bu dünyadayız ama şu an ki beslenme şeklimiz son 10,000 yılda tarım toplumuna geçtiğimizde şekillenmeye başlamış ve günümüzde 2 milyon yıldır yediğimiz şeylerden çok farklı şeyler yiyormuşuz.

Doğa ortamında yaşayan şişman bir aslan gördünüz mü ya da fare ya da sincap? Tabi ki hayır. Çünkü hepsi milyonlarca yıldır ne ile beslenmeleri gerekiyorsa günümüzde de hala onları yiyor da ondan.

Okuduğum bir makalede buna benzer bir şey yazıyordu daha bu ilk cümleler benim ilgimi çekmeye yetmişti açıkçası çünkü ben doğada bu dediklerinden hiç görmedim ama ev yemekleriyle ve kedi mamalarıyla beslenen ve aşırı kilolu bir çok ev kedisi gördüm! :-D

İlgilenenlere şu ebook'u tavsiye ederim ama ingilizce. Herhangi bir telif hakkı sorunu yok.
http://www.mattmetzgar.com/files/stonea ... e-book.pdf

Sonra şu videoyu izledim daha bir aşık oldum bu Paleo işine. Beş dakikalık bir video ama bu beslenme tarzı hakkında merak ettiğiniz çok şeye cevap veriyor diyebilirim. :mrgreen:

En sonunda denemeye karar verdim ve yaklaşık bir hafta oluyor ve günlük kalorimin çoğunu yağlardan ve proteinlerden alacak şekilde ve paleo diyetine uygun besinlerden seçiyorum. Diyebilirim ki yıllardır aradığım beslenme tarzı buymuş. Aslında o yediğimiz (evet o yulaf dahil xD) bütün karbonhidratlar son derece gereksizmiş. Yıllar yılı beslenme tarzımızı üreticiler ve bu işten para kazanan sektördeki şirketler ve lobiciler şekillendirmiş. Burada bir sene boyunca uyguladığım diyetim karbonhidrat ve protein ağırlıklıydı ve sırf bu karbonhidrat yüzünden acıkma, yorgun hissetme, güçsüzlük vs. yaşadığım oluyordu. Bazı günler güzel bir dondurmaya ya da pizzaya hayır diyemiyordum adeta karbonhidrat ve şeker müptelası olmuş gibiydik aslında.

Ama bu paleo tarzı beslenmede bütün bunların hiç biri yok. Aksine 1 haftadır hiç bir şekilde acıkmadım ve bu tür yiyeceklere artık daha güçlü bir şekilde hayır diyebildiğimi fark ettim. Hiç bir şekilde de kendimi güçsüz, yorgun ya da halsiz hissetmiyorum ve diyetim aşağı yukarı 1200-1300kcal civarında olmasına rağmen kendimi aşırı derecede enerjik hissediyorum. :-D Gün itibarı ile tam 72 kiloyum. Öyle pek kilo vermeye ihtiyacım yok denilebilir. Bundan sonra bu beslenme tarzına artık bir diyet değil de uzun sürecek bir beslenme tarzını benimseme şeklinde bakıyorum. Şu an için çok memnunum. :)

Bu beslenme tarzı hakkında siz de görüşlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız güzel olur.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Taş Devri Diyeti (Paleo Diyet) Hakkında
İletiTarih: 04 Tem 2011, 17:39 
anemon
Teddy azmine hayran kaldım
zaten mağaralarda yaşayıp ektiğimiz ürünleri harmanlasak ya da yiyeceğimiz hayvanlara sadece avlayarak ulaşsak kilo falan kalmaz eminim. Eğer bu diyetten de sonuç alamazsam bir mağaraya taşınmak kalıyor geriye:)))

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 04 Tem 2011, 17:51 
teddy bear
anemon yazdı:
Teddy azmine hayran kaldım
zaten mağaralarda yaşayıp ektiğimiz ürünleri harmanlasak ya da yiyeceğimiz hayvanlara sadece avlayarak ulaşsak kilo falan kalmaz eminim. Eğer bu diyetten de sonuç alamazsam bir mağaraya taşınmak kalıyor geriye:)))

Burayı düzeltelim. :) Taş devri diyetinde tarım ürünlerine yer yoktur. Ekip biçme, harmanlama da yok yani. :)

Yalnız ve yalnız sopa ile öldürebildiğin ve sopa ile vurup düşürebildiğin yiyeceklere yer var. :D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 04 Tem 2011, 17:57 
anemon
neyse canım çağımız insanı olarak o kadar farkımız olsun artık:)
ama yok olmaz dersen ağaçtan meyve düşürmeye varım da hayvanların kafasına nasıl vuracağız onu düşünüyorum:)
hele bir taşınalım sonrasını düşünürüz artık:)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Tem 2011, 08:26 
Shotokan
Taş devri diyeti aslında basit.

Herşeyin doğalını ve tazesini yiyeceksiniz.Mümkün olduğu kadar işlenmemişini tercih edeceksiniz.

Japonlar uzun yaşamada dünya birincisi,yapılan araştırmalar sonrası bunun sebebinin yedikleri doğal besinler olduğu ortaya çıkmış(kaynak aklımda değil valla) Yani japon damak tadını biliyorsunuz,çiy sebzeler, çiy balıklar(sushi diyorlar ) yani tamamen doğal ve Japonlar balık tüketiminde dünya birincisi yani balık onların mahalli yemeği,buda yüksek miktarda protein ve omega demek.

Taş devri diyetide böyle işliyor.Adı biraz komik görünüyor absürt şeyler canlanıyor insanın kafasında ama "taş devri" cümlesi sadece bir tanım!

Tencere tava yokken yemek nasıl pişerdi? ısıl işlemden geçmiş, çiçek yağı falan yokken insanların yağ ihtiyacı nasıl karşılanırdı? ne yerlerdi? ne içerlerdi? nasıl damak tadı tuttururlardı? gibi birçok soru var.

Herşeyi mümkün olduğu kadar işlemeden yemeyi tercih ediyorsunuz.Tabi günümüz şartlarında et balık pişirmeden yiyemiyoruz ama en azından daha sağlıklı yöntemler tercih edilebilir. Yağda kızartmak yerine suda haşlamak,buğulamak gibi yöntemler tercih edilebilir. Ekmek pirinç makarna gibi tahıl ürünleri yok,zaten bunları kesince yaşam kaliteniz artıyor şaşırıyorsunuz.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Tem 2011, 08:36 
Resul
teddy bear yazdı:
Doğa ortamında yaşayan şişman bir aslan gördünüz mü ya da fare ya da sincap? Tabi ki hayır. Çünkü hepsi milyonlarca yıldır ne ile beslenmeleri gerekiyorsa günümüzde de hala onları yiyor da ondan.

Ya Tedyy iyi güzel de doğada yaşayan aslanın ne kadar egzersiz yaptığından haberin var mı? Sabah akşam ekmek peşinde koşuyorlar. Egzersizi de unutmamak lazım. Bir de şu var; gerek Ahmet Aydın hoca gerek bazı yabancı doktorlar doğallık taş devri falan diyorlar da taş devrinde millet 30 yaşında ölüyordu. Bence sorun tarımla falan alakalı değil, haddinden bol bulduğumuz şeker ve yağ ile ilgili. Yani taş devri diye çıkıp da çam ormanlarında kozalaklardan fıstık çıkarıp da yaşanmaz, ama yaşayan varsa da saygı duyarım. :hahahaha:

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Tem 2011, 08:43 
Resul
Shotokan yazdı:
Japonlar uzun yaşamada dünya birincisi,yapılan araştırmalar sonrası bunun sebebinin yedikleri doğal besinler olduğu ortaya çıkmış(kaynak aklımda değil valla) Yani japon damak tadını biliyorsunuz,çiy sebzeler, çiy balıklar(sushi diyorlar ) yani tamamen doğal ve Japonlar balık tüketiminde dünya birincisi yani balık onların mahalli yemeği,buda yüksek miktarda protein ve omega demek.

Ayrıca çubukları ve kullandıkları sosları unutmamak lazım. Çubuklar sayesinde kaşık kaşık götüremiyorlar pilav falan olunca. Gerçi pilav da yok, pirinci yağsız pişiriyorlar. Ayrıca benim en çok dikkatimi çeken şey Japon yemeklerinde yağın neredeyse hiç kullanılmaması. Çiğ balık yeme olayı ise bazı yemeklere, özellikle suşiye özgü, yoksa pişmiş balıkla yapılan çok yemek var. Soya sosu da hemen her yemekte var, içinde çok tuz olmasına rağmen iştah kesiyor ve erken doyma hissi veriyor bunu da unutmamalı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Tem 2011, 08:47 
yeşil
İyi güzel de bunları ömür boyu hayatımızdan çıkarma işini nasıl yapıcaz. Sosyal ortamın içerisindesiniz, eşiniz, çocuklarınız, çevreniz halihazırdaki yeme biçimini benimseyip bunu değiştirmek istemezken hem onların alışkanlıklarını devam ettirip hem de nasıl bu diyeti uygulayacağız. Sadece belli bir süre kasıp idare edilse bile bunu yaşam biçimi haline getirmek çok zor. Yapılabilecek olan marketten aldığımız gıdalarla protein ağırlıklı beslenip, hamurişinden ve kızartmalardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışmak olur herhalde. Yoksa diğer türlü herşeyin doğalını bul, doğal yöntemlerle tüket filan çok zor. Bazen diyorum ki alıp başımızı gidelim bir dağ başına, kendimiz ekip biçelim, bir kaynak suyu bulalım, dereden balığımızı tutalım, ineğimizi sağıp, tavuklarımızı besleyelim. Ama dünya öyle bir hale geldi ki, yağan yağmura bile güven yok. Eskiden yağmur altında durun faydalı, yağmur suyu için faydalı derlerdi. Şimdi ise yağmur teninize değmesin, içinde radyasyon var, kimyasal var diyorlar. Tenime değmemesi gereken yağmurun suyuyla yetişen sebzeyi nasıl yiyeceğiz peki.
Ne diyelim Allah yardımcımız olsun.
Doğal olanı yemek olayı bir yana, doğal olmasa da protein ağırlıklı beslenmeyi dönem dönem deneyip faydasını görmüş bir insan olarak kesinlikle tavsiye ederim. Daha sıkı ve güçlü bir vücuda sahip oluyorsunuz, daha tok oluyorsunuz. Ağzınızda oluşan koku açlıktan değil de protein tüketiminin fazlalığından oluşur. Bol su içerek ve diş fırçalayarak bunun üstesinden gelebilirsiniz. Tartıda vermiş olduğunuz kilo ne ise görüntü de ondan çok daha fazlasını vermiş bir görüntünüz olur. Göbeğiniz düzleşir. Keşke doğal olan gıdaları bulup bu diyeti uygulayabilsek, hem de ailece (ne güzel olur).

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Tem 2011, 09:25 
Shotokan
Her ileri sürülen fikrin bir karşıt görüşü olur. Herkesin kendi sosyal ve özel yaşamı ile ilgili mezareti olur. Bu sadece bir yaşam şekli ve uyulması gereken kurallar bütününden ibaret(taş devri diyeti) uyulması şart değil. Ama uyan için kalite gelir.

Taş devri diyetinden bahsederken örnek ve kafada bir tanımlama canlandırmak için Taş devri insanlarından bahsediliyor. Yoksa ben şahsen insanın maymundan geldiği,maynununda evrimleşip insana dönüştüğü bu geçiş sürecindede taş devri insanı olduğu gibi bir olaya inanmıyorum.Taş devri insanının yaş ortalaması 30 larda ise ne zaman çoluk çocuk yaptılar,ne zaman başka yerleri keşfettiler? yani bu tür muhabbetler yarı mantık içerse de geniş manada olay farklı. 4 kişilik bir ailenin bir bireyi vahşi hayvanlarca öldürülür,bir diğer birey kabile savaşlarında ölür 4 bireyin yaşını ortalarız 30 yaş çıkar ortaya. Ama genelleme yanlış olur,30 yaşında ölüyorsa bunlar bizim halen mağaralarda yaşamamız lazım,çünkü bilgi ve tecrübe aktarımı hiç olmamalı! Yani 30 yaşında ölen bir fert kkabilesine ne tecrübesi aktaracak? hangi ot yenir hangi meyve yenir nasıl anlatacak? her birey kendi hayat tecrübesi ile yetişecek demekki! Aslan konusuna gelince, aslan her yerde aslandır,sirkte doğan büyüyen aslanları 5 metrelik kuleye atlarken izliyoruz güçleri aynı,sırtında insan taşıyacak kadar güçlü ağırlık olarakta aynılar koku alma duyuları,işitmeleri sesleri,boy posları yapıları hep aynı.Evde yetişen evcil kedilerin ne kadar yükseğe sıçradıkları çeviklikleri biliniyor,yabani kedilerden farkları varmı?

Bakın eski Türk filmlerine, Ayhan ışıklı belgin doruklu siyah beyaz filmlere, istanbul galata görüntüleri var mesela . İnsanlar nasılda fit, Göbekli insan, filmlerdeki tonton karakterler dışında hiç yok gibi. Eskiden hayat nasıldı? ben kendimden düşünüyorum 35 sene gerileri,ve şimdiye bakıyorum hey gidi günler hey. Taş devrine gitmeye gerek yok,bugün bebelerin bile elinden düşürmediği kola lar,cips ler çikolatalar o zamanlar bayramlarda,özel günlerde alınan bir lüks tüketimdi. Taş devri zamanını bırakalım gündelik hayatta neler yiyoruz ona bir bakalım.Çoğu işlenmiş gıda,raf ömrü uzasın diye içine katkı maddeleri kimyasallar eklenmiş,mesela kutu sütün içinde formaldehid var,formaldehidi yabancılar Cenaze tahnidinde kullanıyor ! ve daha bunun gibi nice besin! az yiyoruz diye tükettiğimiz ama azın bile bize içten içe zarar verdiği nice besin.

Özeleştiri yapmak hayatımızı gözden geçirmek lazım.

Ahmet Aydın ve benzeri bilim adamları sadece işlerini yapıp bizi uyarıyorlar. Hayata uyum sağlamış yerimizden kıpırdamıyoruz.Birileri çok para kazansın diye bizlerin sağlığı ile oynuyor, bakın marketten yoğurt alıyoruz,yoğurt jöle gibi. Bıçakla kes,çatalla ye cinsinden. Böyle yoğurtmu olur? Normal bir yoğurdun tüketim ömrü en fazla 1 hafta iken bu market ürünlerini dolaba bile koymadan 3 ay dışarda tutuyorsunuz,kutuyu açıp bakınca üstünde yeşil küf görünüyor,küfü kaşıkla kaldırın altından yeyin bozulma yok tadı kokusu halen aynı! İşte GDO lu besin buna denir. Yediğimiz Bal lar yapay,mısır şurubundan bal yapıyorlar. Bazı markaların ürettiği çaylar bile yapay, boya ve tatlandırıcı ile çay üretiyorlar. Soya diye GDO ürünü bir şey çıkarıldı,yağını kullanıyoruz, soyayı ezip tatlandırarak,renklendirerek salam,sosis,sucuk diye satıyorlar markete gidin ucuz salam sosis paketlerinin üzerini inceleyin,ufacık "salam benzeri ürün" yazısını göreceksiniz.Yani salam değil salamın benzerini salam diye yiyoruz! ve daha benzer birçok gıda hilesi.

Bilim adamları,akademisyenler bunu keşfetmiş kamuoyunun bilgisine sunmuş ve demişlerki; "bu ürünleri hayatınızdan çıkarın,tıpkı taş devri insanları gibi herşeyin doğalını ve basitini yeyin!" bu takdir edilecek bir davranış aslında.Ve cesaret gerektiriyor.En ufak bir ticari kaygıları yok,üstelikte gıda kartellerinin saldırılarına maruz kalıyorlar,akademik anlamda yapacakları araştırmalar kaynak yok diye baltalanıyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Tem 2011, 11:10 
teddy bear
Resul yazdı:
Ya Tedyy iyi güzel de doğada yaşayan aslanın ne kadar egzersiz yaptığından haberin var mı? Sabah akşam ekmek peşinde koşuyorlar. Egzersizi de unutmamak lazım. Bir de şu var; gerek Ahmet Aydın hoca gerek bazı yabancı doktorlar doğallık taş devri falan diyorlar da taş devrinde millet 30 yaşında ölüyordu. Bence sorun tarımla falan alakalı değil, haddinden bol bulduğumuz şeker ve yağ ile ilgili. Yani taş devri diye çıkıp da çam ormanlarında kozalaklardan fıstık çıkarıp da yaşanmaz, ama yaşayan varsa da saygı duyarım. :hahahaha:

Şu söylediklerinin hepsinin o (egzersiz ve 30 yaşında ölme meselesi) videoda cevabı vardı aslında? Hiç izlemedin ya da izlemişsen de bir daha izlemeni tavsiye ederim. :D Ayrıca taş devri insanı vücut geliştirme de yapmıyordu ona bakarsak. :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Tem 2011, 14:51 
Insan vucudu cok degisik kosullara uyum saglayabiliyor. Degisik iklimlere, degisik beslenme aliskanliklarina adapte oluyor gayet guzel. Soguk iklimlerde yasayan topluluklar (Eskimolar vs) hemen hemen hic karbonhidrat yemeden gayet saglikli yasiyorlar. Bunun tam tersine, 2. dunya savasi sonrasi Japonyasinda hemen hemen hic yag yemeden yine saglikli-uzun yasandigi gozlemlenmis. Bu ikisinin arasi olan Akdeniz diyetiyle de uzun ve guzel yasaniyor. Ne anliyoruz o zaman? "En iyi beslenme sekli" diye bir sey yok. Bence tabii.

Uzerinde anlasilan gerekli gidalar var elbette.
-Dokularin yapi tasi olan ve diger besinlerden vucutta uretilemeyen gerekli (esansiyel) aminoasitleri almaliyiz. Bu aminoasitlerin en iyi kaynagi hayvansal proteinler.
-Yine gidalarla temin etmemiz gereken gerekli yaglar var. Bu yaglar da hayvansal gidalardan temin edilebilir. Gerekli yaglari ve aminoasitleri bitkisel gidalardan da temin etmek mumkun ama biraz daha zor.
-Gerekli vitamin ve mineraller de temin edilmeli. Bunlarin bazilari hayvansal gidalarda, digerleri de bitkisel gidalarda bol bulunuyor.
-En son olarak da gerekli enerji (kalori) bir sekilde temin edilmeli. Bu enerji karbonhidrat, yag veya protein olarak alinabilir. Vucudumuz bu 3 makro gidayi da enerji olarak kullanabiliyor.

Eger bu dediklerim dogruysa, karbonhidratlarin gerekli olmadigi goruluyor. Icinde karbonhidrat olan bazi besinler gerekli ama karbonhidratin kendisi degil. Ihtiyacimiz olan karbonhidrat vucudumuzda diger makro gidalardan sentezlenebiliyor.

Bildigimiz diger seyler de var. Her ne yerse yesin, uzun ve saglikli yasayan topluluklarin ortak ozellikleri incelenirse, hepsinin de ihtiyaclarindan cok kalori almadiklarini goruyoruz. Eskimolar 5-6 bin kalori aliyorlar ama o iklimde bu kadar kaloriyi yakiyorlar zaten. Japonlar da cok karb yemelerine ragmen aldiklari kalori az. Cagimizin problemi olan sismanligin asil sebebi tabii ki kalori fazlasi. Asagidaki linkte Amerikali bir profesorun sadece cukulata-sekerleme vs yiyerek ama az kalori alarak 12kg kaybettigi ve yapilan testlerde sagliginin da daha iyi ciktigi yazili.
http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/11/0 ... index.html

Asil problem sismanlik degil, cok kalori alimi. Sismanlik kalori aliminin sonucu olusuyor. Sismanlar dusuk kalorili diyete basladiklari zaman kisa sure icinde tansiyon, kan sekeri ve trigliserid seviyeleri azaliyor. Bu saglikli gelismeler daha gozle gorulur bir zayiflama olmadan ortaya cikiyor. Demekki, sismanlar sagliksizdir demek tam dogru degil. Dogrusu "cok yemek sagliksizdir" olmali.

Bence asil onemli nokta insanlarin neden ihtiyaclarindan fazla kalori aldiklarini tespit etmek. Benim de dogru buldugum fikre gore, son 100 yilda kullanimi cok artan seker, unlu ve yogun karbonhidrat iceren, kolay kana karisan gidalar sebeplerden biri. Yuksek miktardaki kan sekeri cok zararli oldugu icin vucudun savunma mekanizmasi yuksek miktarda insulin salgilamak. Yuksek miktarda insulin bu sefer kan sekerini cok azaltiyor ve beyin alarm verince de aclik hissi ortaya cikiyor. Al sana kisir dongu; yedikce acikiyoruz. Bunun tam tersi olarak, az veya yavas kana karisan karb alinirsa kan sekeri hep sabit kaliyor ve fazla insulin salgilanmasi, kan sekerinde asiri artma-azalma olmuyor. Gereginden fazla yeme durtusu azaliyor.

Tabii ki besinlere cok kolay ve ucuz ulasilabilmesi, hareketsizlik vs de etkenler. Dunyanin her yerinden gelen urunleri rahatca bulabiliyoruz ve her gun degisik tatlar almak mumkun oldugu icin acikmasak da keyif icin yiyebiliyoruz. Aklima su an gelmeyen neler neler de var.

Arkasi yarin....

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Tem 2011, 15:12 
Shotokan
"Neden fazla kalori alıyor ve neden daha fazla yemek yiyoruz? " sorusunun cevabı basit bence. Yemek yemek insanı bir nevi mutlu ediyor; Kitap okurken,tv izlerken,sahilde dolaşırken,parkta otururken,piknikte doğa ile başbaşayken,sevdiğimiz kişi ile buluştuğumuzda,bir misafir ağırlarken, iyi günlerimizde(pasta-tatlı),kötü günlerimizde (helva,şerbet) daha sayayımmı? aşırı tatlı veya aşırı tuzlu yüksek kalorili ancak besin değeri çok az besinlerin insanı bir nevi mutlu ettiği bir gerçek.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Tem 2011, 17:01 
Herkese Merhaba,

Taş Devri Diyeti ve en son Karatay Diyeti uzun süre 5-6 saat gibi tok kalmayı, -Glisemik İndeks öğreti ve uygulamaları ile- tokluk hissi vermeye yardımcı oluyor. Kan şekeri değişimini sabitleme, belli insülin leptin direncini olabildiğince kırabilmek...bu mümkün! Ben bunu yaşıyorum. Ara öğün tüketmiyorum örneğin, çünkü sık sık yemek küçük porsiyon ara öğünlerde tüketmek gerekli gereksiz yemek anlamında benim için. Eskiden ekstra ara öğün 7-8 öğün yapardım "metabolizma çok çalışmalı" düşüncesiyle, ama bu gereksiz gıda almaktı, gereksiz yemek demekti gerçekte... bu ara öğün konusu hala yanlış aktarılıyor diyetisyenler tarafından.... Ara öğün gerekli değil, hele 30lu, 40lı yaşlar için hiç değil...

Çok sağlam yapılan iyi bir kahvaltı ile (şekersiz gıdalar ve unlu gıdalar içermeyen bir kahvaltı bu - Şeker yok, reçel yok, bal yok. Ekmeksiz, poğaçasız, böreksiz sabah kahvaltısında...) böyle bir kahvaltı sonrası sağlıklı bir kişi 5-6 saat tok hisseder. Ve bu sürede, açık limonlu çaylar bol su tüketilebilir, ve istenirse bu başarılıyor. Kahvaltıda tüketilecek gıdaları, Ahmet Bey ve Canan Hanım kitaplarında tek tek tüm ayrıntılarıyla anlatmaktalar.

Her ne kadar yeni bulgulara göre herşey "Telomerler"i uzun tutabilmek olsa da, aslında yeni birşey yok, şöyle yok. Yıllardır 3 beyaz dan uzak durun denir, yine aynı şey... ŞEKER + UN iki beyaz bunlar öncü belirleyiciler....Üçüncü beyaz; TUZ, bildiğiniz gibi.

Kilit olan işlenmiş (rafine) beyazları üç beyazı ŞEKER + UN + TUZ u bilinçli olarak tüketimden çıkarabilmektir.

Soru bunu kimler başarabilecek?

Bu, yapılabilir mi?

Cevap, size bağlı...

Saygılar,

Murat

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Tem 2011, 17:08 
teddy bear
Ksiren çok iyi bir noktaya değinmiş. Neden ihtiyacımızdan fazla kalori alıyoruz?

Bence günümüzde artık ne ve ne kadar yiyeceğimize biz karar vermiyoruz hepsini besin üreticileri ve sektördekiler şekillendiriyor ve her geçen gün bizi daha fazla tükettirmek için uğraşıyorlar. Mesela günümüzde meyveler her zaman olduğundan daha tatlı, ne tür koşullarda hazırlandığı belli olmayan o kapkara yağda kızarmış fastfood ürünlerini biraz sos ile afiyetle yedirebiliyorlar bize. Tat duyumuzu daha duyarlı hale getirecek ve iştahımızı açacak (mesela çilekli gofretteki çilek tadı?) türlü kimyasallar (monosodyum glutamat) kullanmaktan kaçınmıyorlar. Kısacası ne yapıyorlarsa daha fazla tüketelim diye her şey. Hal böyle olunca kilolar kaçınılmaz oluyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Tem 2011, 18:19 
Karluk
Arkadaşlar, çok harika bir başlık olmuş, vakir darlığı sebebiyle ancak ilk 5-6 yazıyı okuyup videoyu izleyebildim (kitaba da göz atamadım). Başlığın geri kalanından daha sonra istifade edeceğim.

Teddy, derli toplu ve güzel bir başlık açmışsın, çok teşekkürler. Burada yazılanlar siteye uygun şeyler, bence bunları değerlendirelim ve siteden de genişletilmiş ve gözden geçirilmiş olarak bir makale hâlinde yayınlayalım. Videoyu da hazırlayanla iletişime geçerek kaynak dosyalarını isteyebilir ve Türkçeleştirebilirsin sanıyorum. Videonun sonunda da hazırlayanın ve çevirenin ismini eklersin.

Aynı şekilde Shotokan ve Ksiren de görüşlerini bir yazı hâlinde gönderirse ben yayına hazırlayarak siteden yayınlamaktan memnun olurum. Taş devri diyeti hakkında hazırlayacağınız bu yazıları siteye ekleyelim derim. Biliyorum, yazı hazırlamak biraz kasıyor ama olsun, üstesinden gelebileceğinize eminim.

Neden bunu istiyorum; yazı sayımızı arttırmak için mi? Hayır. Bu başlıkta yazılan 3-4 yazı müstakil bir yazı gibi, soru-cevap yolundan gelmemişler. Bunları üç ayrı yazıyla siteden yayınlarsak gerek görsel gerekse editoryal düzenlemeler sayesinde okunması daha kolay olacaktır.

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 26 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi