Forumu unutmadim :)
yarismaya hazirlanmaya calisiyordum iki sene ust uste ankara ve turkiye yarismasi kolay degil:))

, nitekim turkiyede yarisma ile ilgili haberi ilk koyan site / forum biz olduk:)))))))
neyse ... Yirmilik disler uzmanlik alanim cidden daha cuma gunu iki ameliyat yaptim....
Agriyi ilacla gecirmek genelde sorunu gecici olarak cozecektir, yani analjeziklerin( agri kesicilerin) sadece semptomatik etkileri vardir, tedavi etmezler agriyi gecirirler...... Peki o zaman yaninda antibiyotik de kullanalim iyilessin.....
Bu da tam dogru cevap olmaz neden mi?
Cunku eger disimizden kaynaklanan( dis, diseti, malpozisyon , caries vb vb vb) sorun cozulmedigi surece kullandigimiz antibiyotik olusmus enfeksiyonu alevlendiren mikriorganizmalarla savasacak ve uzun bir sure rahat etmemizi saglayacaktir, ama soruna sebep olan etken hala agizimizda durmaya devam ettigi surece eninde sonunda ayni durumla tekrar yuzlesecegiz demektir( belki 1 ay belki 2 sene sonra) yada dis devital hale gelecek ve omur boyu focal enfeksiyon odagi olarak agizimizda kalacak gizli bir dusman olacaktir......
Sonucta ictigimiz antibiyotikler ( hep savunurum ) kullanacaginuz steroidlerden bile coook daha fazla sekilde karacigerinizi yoracaktir( steroidin daha zararli olma nedeni ise kronik kullanimsa yani 3 ay ve uzun surede oluyor) antibiyotik 10 veya 5 gun sinunda kesiliyor ama bir baska hastalik icin ( ornegin bademcik sismesi vs vs) tekrar kullaniliyor ve bir kis doneminde bir cok kez kullanmis oluyoruz:(((
eveeeet ancak ben 20 yas disini spora bu kadar baglayabiliyorum;)))
sonuc : agrilarimiz gecse dahi, asla problem cozuldu gozuyle bakilmayip dis hekimine gitmekte fayda var