mitokondri yazdı:
teddy
geçen hafta akrabamıza geçmiş olsun ziyaretine gittiğimde geçen konuşma oldu kendisi türk telekomda , diğer bir misafirde siemens te baz istasyonlarıyla ilgili bir projenin başında görevli bir mühendis ti,
akrabamın evi en üst katta hemen 20 metre ileride tepedeki ( aynı hizada arada her hangi bir yapı yok) 3 taneye yakın baz istasyonu vardı.. kullandığı cümle aynen söyle , ahmet abi derhal bu evi satıp başka yere taşın...ölçüm yapsak burası epey yüksek çıkar dedi...( bu baz istasyonlarının yansıttıkları nerji yada ışın yada her neyse ölçülebiliyormuş)
Base istasyonu ile cep telefonlarının yaydığı RF dalgaları arasında hiçbir fark yok. Tek farkları birisinin daha fazla güçte olması mesela cep telefonu 0,2W güçte ise base istasyonuna da 50W diyelim. Cep telefonunu kulağına götürmekle bu base istasyonuna 50mt yaklaşmak arasında hiç bir fark yok.
Bir adam cep telefonunu kulağına kadar sokmakta sakınca görmezken base istasyonuna 50mt yaklaşmaktan korkmasına anlam veremiyorum bu yüzden. Ya da evine mikrodalga fırın alıp, infrared ısıtıcı ile ısınırken, wireless modem kullanırken, evinde uydu anteni kullanırken bütün bunlarda hiçbir sakınca görmeyip gidip suçu cep telefonlarında ve base istasyonlarında bulmasını gerçekten anlamıyorum.
mitokondri yazdı:
ben de bunun üzerine bunların ne zararı var diye sordum özetle senin yukarıdaki cümlende de geçtiği üzere yüzeyel sıcaklık zamanla derin dokulara geçebilir kelimesini kullandı, insanın aklına bir çok soru takılıyor
EM dalgaları da bir tür enerji sonuçta. Enerjinin olduğu yerde ısı da olacaktır.
mitokondri yazdı:
yine aynı dostumuzun söylediği üzere avruada bunları küçük modellerle değiştirmiş, amerikadada şehir dışında yüksek alanlara kurarak çözmeye çalışıyormuş.....
Aksine bir base istasyonu cep telefonlarından ne kadar uzak kalırsa o kadar daha çok güçlü olmalıdır. Eğer düşük güçte base istasyonu kurulmak isteniyorsa olabildiğince yoğun nufüslu yerlere kurulur.
Base istasyonlarının küçülmesi de tamamen yeni anten tasarımları ve yeni cellular network standartlarıyla alakalı.
mitokondri yazdı:
bizdede şu anda alışveriş merkezlerine küçük modeller kurlmaya başlanmış..zaten siemens yapıyormuş sanırım bunlarıda...tercih hakkım olursa baz istasyonundan uzakta olmak isterim
Evet bak benim bir üstte dediğime gelindi. :) Base istasyonları daha düşük güç tüketimi için böyle yoğun insan popülasyonunun olduğu alanlara kurulur.
mitokondri yazdı:
çünkü kronik olan her şey mutleke ama mutlaka zarar verir.......aynı su damlayan mermerin delinmesi gibi düşünebiliriz...ne dersin?
sevgiler
Dünya var olduğundan beri EM dalgalarına maruz kalıyoruz, anne karnından başlayarak. Hatta yüzbinlerce yıl önceki atalarımız bile bu kuvvete maruz kaldı. Baya bir kronik aslında.
Nedense herkesin dikkatini "cep telefonları" çekiyor. Ben bunu şuna bağlıyorum, insanlar bir nevi günah keçisi görmek istiyorlar.
Öte yandan bakıyoruz insanlar base istasyonların kurulmasına karşı çıkıyor ama bilmiyor ki bir kişi base istasyonuna ne kadar uzak olursa cep telefonu ile konuşurken ortaya çıkan RF dalgaları o kadar güçlü olacak.
Sırf bu dediğimden bile bu base istasyonlarına karşı çıkanların elle tutulur gözle görülür bir dayanakları olmadan bunları söylediklerini görebiliriz.