BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 12:04

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: 78 kilo 180 boy amac define vücut :) Polonya Wroclaw :)
İletiTarih: 25 Arl 2010, 17:16 
brhmcr
Selamlar Herkese

Fotoğraflarımı paylaşıp görüşleriniz,yardımlarınızı, önerilerinizi rica etmek istiyorum.

Fitness macerama 21 yaşında 9 yıl yarı-profesyonel basketbol hayatıma son vererek başladım. O dönem 63 kilo idim. Amacım kilo almaktı. 1.5 yıl Düzensiz bir idman fakat düzenli beslenme ile (günde 10 yumurta akı, sürekli tavuk, balık) 83 kiloya ulaştım(Sene 2005). Tamamen bulk ancak şekilli bir vücudum vardı.Ardından ağırlık idmanları yerine arada aerobik idmanlar ile kilomu 75-78 seviyesinde tuttum. Polonya ya öğrenci olarak geldiğimde(2007) haftada iki gün akşamları koşu yaptım.Ancak göbek oluşumumu engellemedi. Ardından 2010 Eylül e kadar düzenli olmaksızın evde ip sekerek, şınav, barfiks ile kadar geçirdim. Ekim 2010 da body building çalışmaya karar verdim. Düzenli bir hayatım var.Günde 3 düzenli yemek yemekteyim ve en az 7-8 saat uyumaktayım. Gün içinde fiziksel değil mental yorgunluğum söz konusu iş sebebiyle. ilk bir buçuk ayımda genel olarak vücudumu çalıştıracak tüm parçaları bir günde çalıştırabilecek bir idman yaptım haftada 3 gün olmak suretiyle. Beslenme eksikliğimi ''extreme amıno 6600'' ü idman öncesi ve idman sonrası alarak telafi etmeye çalıştım. 1.5 ay sonra parçalı çalışma sistemine geçtim( Pazartesi: gögüs,biceps Çarşamba : omuz,triceps Cuma: kanat,karın az bacak) idmanlarım 45-60 dk arası sürüp her vücut parçasından 3-4 hareket 8-10 tekrar yapmaktayım. Son 1 aydır dietime Whey protein ekledim idman sonrası süt ile almak üzere. Yağ şeker tuzdan uzak durmaktayım. yeterince besinlerde protein almaktayım.

Amacıma gelince 3-4 cm daha hacim arttırmak ve bu süre zarfında kaslarımın ve damarlarımın sıkmadan bile gözükmesini sağlamak (definasyon)bir bakıma Ronaldo nun biraz hacimlisi olmak :P :P.Amaclarıma ulaşmak konusunda her türlü yardımınıza acıgım. Yurtdısında olmak sebebiyle suplement konusund asıkıntı çekmem önerilerinize açığım, idman programı beslenme , her konunda lütfen eleştiri, ve önerilerinizi dile getiriniz.

Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Eklentiler:
IMG20101124_001.jpg
IMG20101124_001.jpg [ 72.85 KiB | 1478 defa görüntülendi ]
IMG20101124_002.jpg
IMG20101124_002.jpg [ 74.19 KiB | 1478 defa görüntülendi ]
IMG20101124_003.jpg
IMG20101124_003.jpg [ 69.67 KiB | 1478 defa görüntülendi ]
IMG20101124_004.jpg
IMG20101124_004.jpg [ 78.83 KiB | 1478 defa görüntülendi ]
IMG20101124_005.jpg
IMG20101124_005.jpg [ 79.96 KiB | 1478 defa görüntülendi ]
IMG20101124_006.jpg
IMG20101124_006.jpg [ 78.33 KiB | 1478 defa görüntülendi ]
IMG20101124_007.jpg
IMG20101124_007.jpg [ 77.61 KiB | 1478 defa görüntülendi ]

İleti başlığı: Re: 78 kilo 180 boy amac define vücut :) Polonya Wroclaw :)
İletiTarih: 27 Arl 2010, 14:06 
Karluk
Bir diğer başlığında Polonya'da bulunma nedenini sormuştum, görüyorum ki sebep öğrenci olmanmış. Başarılar dilerim :)

Sportif olduğun hem yazdıklarından hem de fotoğraflarından belli ve çok fazla bir yardıma ihtiyacın yok aslında. Ölçü almak için biz amatörlerden çok, profesyonellerin tavsiyelerine ihtiyacın var gibi görünüyor. Konuyla ilgili olarak Edward abinin şu yazısını okuyabilirsin: http://www.bodytr.com/2010/12/buyuk-kol ... ogram.html

Senin durumun için bir iksir veya formül yok aslında bunu sen de içten içe biliyorsundur ama yine de belki vardır diye sormuşsun anlaşılan. Sürekli definisyonlu olmak profesyoneller düşünüldüğünde, onların standardı yüksek olduğu için daha zor, ama biz amatörler için mümkün çünkü bizim definisyon tanımımızda lifleri saymak pek yoktur. Elbette definisyonlu bir görünüm, çevresel koşullar kadar, genetiğe de bağlı hatta daha çok bağlı. Ancak bu şartlar ne olursa olsun düzenli antrenman ve sağlıklı bir beslenme şart.

Benim sana önerim şudur: Antrenman şiddetini artır ve antrenman esnasındaki dinlenme sürelerini kısalt ve her hareketine bir set daha ekle. Formunda olduğun için bunu uygulaman nispeten daha kolay olacaktır. Farkı göreceksin.

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 27 Arl 2010, 16:44 
brhmcr
Merhabalar KArluk

Çok teşekkür ederim değerli önerilerin için. İdmanlarımda set arası 30 sn yi asla geçirmiyorum.Kaslarm sürekli sıcak duruyor. Dinlenmeyi hareketli yapıyorum. İdmana yaz kış demeden koşarak gidiyorum(12 dk orta tempo) Gelirken ise hafif tempo 15 dk koşuyorum.buna rağman yanlarımda halen az fazlalık var. Eimden geldiği kadar sopa twist dumbell yanlara eğilme yapsamda aynı. Diyorum beslenmeden mi ? ama olamaz çünkü yağ ortalam vücuduma günlük 2 yemek kaşığı bitkisel olarak giriyor.Set konusu kolay birer set daha girerim.Tekrar konusunda ne önerirsin? Ben hala orta ağırlıkla başlayım setlere son seni 8 çıkarabileceğim en ağırla yapıyorum bu konuda önerin ne acaba? Aslında iksir istemiyorum :) ama birinin yol göstermesi yeni şeyler motive ediyor beni daha fazla. Bir de sence hangi bölgelerim eksik? hangi bölgelere hangi hareketler eklemeliyim gelişim için? Gögüsün şekli uygun mu? hayatımda hic incline girmedim girmeli miyim? Dumbell Pullover a başlama zamanım gelmiş mi?

Bir sürü soru oldu yine kusuruma bakmayın :(

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 27 Arl 2010, 17:54 
Karluk
İdmana koşarak gitmek benim de çok sevdiğim bir yöntem fakat salona geldiğinde soğumadan antrenmanına başlayabiliyorsan. Eğer üst baş değiştirme yüzünden soğuyorsan faydası azalır.

Twist ve yanlara eğilmenin yandaki yağları yakmakta dikkate değer bir etkisi olması mümkün değil. Elbette, öncelikli sebep genetik yapın sonra ise beslenme gibi çevresel faktörler söz konusu fazla yağlar olması hususunda.

Vücut yağlarının, dışarıdan alınan yağlardan çok, karbonhidratlardan dolayı oluştuğunu gösteren bilimsel araştırmalar var. Yani, doğal ve sağlıklı yağlardan fazla kısmak yerine, basit karbonhidratları kısmak daha doğru. Bu konu hakkında sitemizde (forumu kastetmiyorum) yazılar var, biraz araştırmanı öneririm.

Fotoğraflarından ise göğüs bölgeni pek anlayamadım, zaten fotoğraftan yorum yapmak pek kolay bir iş değil, yanıltıcı olabiliyor fotoğraflar. Ancak eğer yandan göğüs pozu vermeyi becerebilirsen, üst göğsün durumu daha net görülebilecektir.

Benim göğüs için herkese önerim, şınav ve şınav varyasyonları. Ben geçen sene spora bir ara tekrar başlamıştım ve öncesinde evde birkaç ay şınavla falan hazırlanmıştım. Salona gittiğimde, bench press'e çok yüksek bir ağırlıkla giremesem de, incline'a girdiğim ağırlık, normal bench'te yaptığımla aynıydı. Sana şunu da söylemek istiyorum: Salondaki benden daha hacimli ve kaslı kişilerden biri, bench'te benden daha yüksek basmasına rağmen, incline'da benim kadar basamıyordu. Şaşırtıcı değil mi? Elbette bu küçük başarımda spor geçmişimin de bir nebze etkisi olabilir ama bence esas sebep şınavı çok seven birisi olmamdı :)

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 08 Ağu 2011, 10:48 
brhmcr
Yeni fotograflarima alttaki linkten erisebilirsiniz.Degerli yorumlarinizi bekliyorum

https://picasaweb.google.com/ibrahimucar/07Agustos2011#

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Ağu 2011, 11:20 
Karluk
Gelişme var.

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Ağu 2011, 12:16 
brhmcr
Tesekkur ederim, enreler eksik kalmis sizce ? enterasan bir sekilde fotolari yayinladiktan sonra antremanda omzumu sakatladim :( umarim kisa zamanda gecer.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 22 Ağu 2011, 01:46 
brhmcr
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar :)

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 8 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi