BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 11:52

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Forumda Olabilecek Tartışmalarla İlgili Önemli Duyuru
İletiTarih: 20 Mar 2010, 19:50 
Karluk
Arkadaşlar, BodyTR Forumları olarak ilgi alanlarımızın yalnız spor olmadığını ve olmayacağını daha forumu kurarken dile getirmiştik. Biz diğer forumlar gibi etliye sütlüye karışmayan, "siyaset konuşmak yasak, din konuşmak yasak, o yasak bu yasak..." diyen bir forum olalım istemiyorum. Ancak ülkemizin o kendine has kavga ortamını da sitemize taşımak istemediğim için önemli olarak gördüğüm bir duyuru yapmak istiyorum.

İçimizde farklı siyasi görüşlerde, farklı dinî düşüncelerde arkadaşlar olabilir. Forum, "ortak noktası spor" olan insanların bir araya gelerek birbirine yardımcı olduğu sosyal ve en nihayetinde sanal bir oluşumdur.

Ben, her türlü konunun forumda "konuşulabilmesini" istiyorum, öyleki bizi en çok rahatsız eden bir yazıyı, her okuduğumuzda sinirimizi tepemize çıkarak yazıları bile olgunlukla karşılamalı ve seviyemizi düşürmemeliyiz. Kendi adıma konuşursam: Bunu yapmakta kararlıyım.

Örneğin siyasi bir başlıkta edep çerçevesinde birbiriyle şiddetli tartışmalar yaşayan iki üyemiz, aralarındaki "fikrî ve sanal gerginliği" sadece O BAŞLIKTA bırakmalı ve diğer başlıklara taşımamalıdır, başkası da özgürce fikrini açıkladığında onun cümleleri adeta sizi deli edebilir, olağandır. Hayatta tonla farklı şahsiyet, tonla farklı görüş, tonla farklı "gerçek" vardır, daha doğrusu bazı konularda "tek ve mutlak gerçek" olması mümkün değildir.

Ben, ülkemizin genel geçer görgü kurallarına çok aykırı olan, küfür ve galiz hakaret içeren yazılar dışında hiçbir yazının silinmesini; düşüncelerinden ötürü hiçbir üyemizin, forumdan atılmasını istemiyorum. Ancak yapılan uyarılar ve geçici uzaklaştırmalar sonucu hâlâ tutumunu değiştirmeyen üyelerimiz olursa onların foruma girişini yasaklamamız gerekecektir. Çünkü forumumuz 7'den 70'e bütün insanların ziyaretine açıktır ve her türlü yazıyı yayınlamamız bu sebepten doğru olmayacaktır, diye düşünüyorum. Forumdan yasakladığımız üyeler, eğer isterlerse küfür içermemek kaydıyla, forumda ilgili başlıkta yayınlanmak üzere son sözlerini yazabilirler, bunu yayınlamaktan çekinmem, kimsenin "kendini ifade etme hakkını" elinden almaya hakkım yoktur.

Eğer katılmak istediğiniz hâlde kendinize hakim olamayacağınızı hissettiğiniz bir başlık olursa, o başlığa hiç katılmamayı tercih edebilirsiniz.

Hepimiz farklı insanlarız ama burada bir aradayız, birbirimize karşı iyi niyetler içerisindeyiz -değilsek de öyle olmalıyız, diye düşünüyorum- ve fikrî tartışmaları başka şeylere yansıtmadan bir arada ve yine iyi niyetlerle durabilmeliyiz, diye düşünüyorum.

Konuyla ilgili düşüncelerim bunlar. Forum olarak uymamız gerektiğini düşündüğüm yaptırımlı bir kural kimliği taşıdığı için, bu başlığı herkesin görebileceği ve katılabileceği şekilde açtım. Kişisel kanaatlerim sonucu vardığım kurallar olduğu için tartışmalara açıktır, bu başlığa yazabilirsiniz.

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi