BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 11:49

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Zeytin Yağı ve Balık Yağı kullanımı
İletiTarih: 23 Mar 2010, 21:31 
Ugur_Kocaturk
Arkadaşlar zeytin yağı satın aldım bugün. Markası Tariş 750ml 11 TL. Bir de aynı markanın 750 ml 7.5 TL farklı bir ürünü vardı. İkisi de zeytin yağı ancak birisi süzmeymiş diğeri değil sanırım.

Sormak istediğim ise, aldığm ürün süzme Tariş 750ml 11TL, bu ürün kaliteli ve bizim kullanmamız gereken zeytin yağı mı? Yoksa, yanlış bir ürün mü aldım?

Bir de balık yağı ve zeytin yağı; kullanım zamanları, miktarları ve önemli kullanım notları hakkında bilgi verirmisiniz... Teşekkürler.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Zeytin Yağı ve Balık Yağı kullanımı
İletiTarih: 23 Mar 2010, 21:38 
Çıddırık
Arkadaşlar balık yağı küçük çoçuklar için kemik gelişimi iyi olsun diye kullanılmıyor mu? yoksa benmi yanlış biliyorum..

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Mar 2010, 21:41 
HeavyDuty
Uğur, bu sporda genelde zeytin yağıyla pişirilmesi önerilir yemeklerin. Tabi örneğin tavuğun tavaya yapışmaması kadar kullanılması şartı var. Normal yağa göre daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Balık yağından kastın kapsül şeklinde satılanlarsa tavsiye etmem. Ton balığının içerisindeki yağdan bahsediyorsan onun büyük kısmı ayçiçek yağından oluşuyor. Onun dök ama tam kuru kuru olacak şekilde de tüketme. Eti çevreleyen yağda omega 3 gibi kaliteli bir besin kaynağı var. İlk sorduğun soruyu bilemiyorum yine de zeytin yağı zeytin yağıdır demek geliyor içimden. :)

Çıddırık inan işe yaramıyor. :) Çocukken kemik yapım sağlam olmasına rağmen çok zayıftım balık yağı kapsülü içirirlerdi kilo almam için. Sivilceden başka bir işe yaramadı. Kemik gelişimi için bir çocuğa sütten daha iyi bir besin olamaz diye düşünüyorum.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Mar 2010, 22:06 
Sanırım Tariş'in sızma zeytinyağını almışsın. Tariş iyi bir marka, afiyetle yiyebilirsin. Sabahları domates, salatalık yiyorsan üzerinde birazcık zeytinyağı gezdirebilirsin. Keza salatalarda da.

Omega-3 ise sporcuların mutlaka beslenmelerinde bulundurmaları gereken bir yağ asididir. Vücut fonksiyonları üzerinde pozitif etkileri bulunmaktadır. Kahvaltıdan önce, 3 gr kadar kullanmanı tavsiye ederim.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Mar 2010, 22:30 
Ugur_Kocaturk
HeavyDuty yazdı:
Uğur, bu sporda genelde zeytin yağıyla pişirilmesi önerilir yemeklerin. Tabi örneğin tavuğun tavaya yapışmaması kadar kullanılması şartı var. Normal yağa göre daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Balık yağından kastın kapsül şeklinde satılanlarsa tavsiye etmem. Ton balığının içerisindeki yağdan bahsediyorsan onun büyük kısmı ayçiçek yağından oluşuyor. Onun dök ama tam kuru kuru olacak şekilde de tüketme. Eti çevreleyen yağda omega 3 gibi kaliteli bir besin kaynağı var. İlk sorduğun soruyu bilemiyorum yine de zeytin yağı zeytin yağıdır demek geliyor içimden. :)

Çıddırık inan işe yaramıyor. :) Çocukken kemik yapım sağlam olmasına rağmen çok zayıftım balık yağı kapsülü içirirlerdi kilo almam için. Sivilceden başka bir işe yaramadı. Kemik gelişimi için bir çocuğa sütten daha iyi bir besin olamaz diye düşünüyorum.

Ton balığının yağını, balık yağı sanıp tam 3 ay yağını yedim. En sonunda merak edip, kutusuna dikkatlice bakınca, görmek istemediğim ayçiçek yağı kullanılmıştır yazısınız gördüm :D . Sonrasında aynen dediğin gibi yağını döküp, kuru olmayacak şekilde tüketmeye başladım.

En son Ugur_Kocaturk tarafından, 23 Mar 2010, 22:37 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Mar 2010, 22:35 
Ugur_Kocaturk
Gray Wolf yazdı:
Sanırım Tariş'in sızma zeytinyağını almışsın. Tariş iyi bir marka, afiyetle yiyebilirsin. Sabahları domates, salatalık yiyorsan üzerinde birazcık zeytinyağı gezdirebilirsin. Keza salatalarda da.

Omega-3 ise sporcuların mutlaka beslenmelerinde bulundurmaları gereken bir yağ asididir. Vücut fonksiyonları üzerinde pozitif etkileri bulunmaktadır. Kahvaltıdan önce, 3 gr kadar kullanmanı tavsiye ederim.

1- Aldığım süzme yağ, doğru olanımı almışım?
2- Zeytin yağı gezdirmek derken gramaj olarak, miktarı nedir?
3- Kahvaltıdan önce , 3gr kadar yazmışsınız, burada Omega-3 mü? zeytin yağını mı? demek istediniz.
4- Protein tozu kullanmadığım için, hergün büyük boy 160 gramlık ton Dardanel Ton tüketiyorum. Bu, günlük Omega-3 ihtiyacımı içerir mi?
5- Kusuruma bakma, biraz meraklıyımdır, fazla sorduysam affet :tesekkurler:

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Mar 2010, 22:56 
1-Evet. :)
2-Göz kararı. Abartmadıkça farketmez.
3-Omega 3.
4-İçerir.
5-Önemli değil. :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Mar 2010, 23:28 
Karluk
HeavyDuty yazdı:

Önce bunu: http://www.bodytr.com/2009/04/kutu-sutu-savaslari.html
Sonra da bunu http://www.bodytr.com/2009/04/tas-devri-diyeti.html okuyup Ahmet Aydın Hoca'nın konu hakkındaki açıklamalarını incelersen aydınlanacaksın ve bu sözlerini geri alacaksın gibime geliyor :D

Valla ben düzenli olarak balık yağı kullanıyorum, normal balığı sık sık yemek mümkün olmuyor bu aralar. Balık yağı da sivilce yapıyor mu bilmem ama kemik gelişiminde sütün pek yeri olmadığını ve kemik erimesinde süt ve süt ürünlerinin hiçbir yeri olmadığını Ahmet Hoca'dan öğrendim.

Sonuç olarak hangi zeytinyağı iyidir bilmiyorum ama balıkyağı kullanımını öneriyorum. Ucuzunu ve kalitesini bulup kullanmalısın derim.

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 06 Nis 2010, 17:26 
Tarişin sızma zeytin yağı güzeldir...

Evim için 5 sene kadar Trilyeden aldım hep sızma z.yağını...(40-50 lt falan alırdık)

Ancak bu sene nedense gargaraya geldi alamadık... :aptalkafam:

Riviera yerine sızmayı tercih edin, fiyatı daha fazla olsa da inanın değer...

Sıralama isterseniz Tariş>Komili>Kırlangıçtır...

Elbet butik zeytinyağ üreticileri de var ancak ciddi maliyetli oluyor...

Birde bulursanız doğal yeşil zeytin almaya çalışın... Çekirdek gibi yersiniz tabak tabak, o derece güzel ve besleyicidir...

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 06 Nis 2010, 20:15 
dunya_9685
Yeşil zeytini her gün tüketiyorum.Ama çekirdekli yeşil zeytinin daha sağlıklı ve doğal olduğu yönünde görüşler var.O yüzden mümkün mertebe çekirdekli yeşil zeytinlerden tercih ediyoruz ailece.Akşam yemeklerinde domates,yoğurt,bir dilim peynir ve yanında 6 adet yeşil zeytin yiyorum.İnanılmaz tok tutuyor, herkese tavsiye ederim.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 07 Nis 2010, 08:22 
yeşil
Benim bildiğim kadarıyla riviera zeytinyağı makine ile zeytinin yağının çıkarılmasından elde edilir, bu şekilde bazı yararlı maddeler yok olmakta ve yağın kıymeti azalmakta.
Sızma da ise sepetlere alınan zeytinlerin yağını kendi kendine bırakması sağlanıyor doğal bir şekilde ve vitaminlere zarar gelmeden elde ediliyor (anne eli değmiş gibi) bu nedenle sızma zeytinyağını elde etmek daha uzun süre ve zahmet gerektiriyor ve daha az yağ elde ediliyor, bu nedenledir ki sızma daha pahalı ve daha iyi olandır.
Ben bu şekilde biliyorum ve genelde sızma alıyorum.
Balık yağına gelince ben oğlum için şurup formatında olanları kullandım daha 5,5 yaşında ama gören 1. sınıf sanıyor artık genetik mi balık yağının faydası var mı karar veremedim.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 21 Nis 2010, 11:39 
Balik yaginin (daha dogrusu balik karaciger yaginin) kemik gelismesine faydasi icerigindeki D vitamini. Ozellikle soguk iklimlerde yasayanlar az gunes gordukleri icin D takviyesi yapmalilar. Kis aylarinda da kullanilabilir.

D'nin en iyi mensei gunesin mor otesi isinlari. Bunlar deri altindaki kolesterolun Vit D'ye sentezlenmesine sebep oluyor. Kemik sagligi ve daha baska yararlari var. Ama hersey gibi gunesin de fazlasi zarar. Fazla guneslenmek hem deri kanseri olma ihtimalini arttiriyor hem de deride kirisikliklara-esneklik kaybina sebep oluyor. Bir nevi erken yaslanma.

Omega 3 ihtiyaci icin ise bence balik yagi kapsulleri kullanilabilir. Baliklarda yuksek miktarda agir metal (kursun, civa, kadmiyum gibi) birikimi olabiliyor. Fazla balik yedigimiz zaman omega3'le beraber bunlari da aliyoruz. Son zamanlarda uretilen balik yagi kapsulleri bir nevi filtrelemeden (ya da damitilma) gecirildikleri icin bu problem yok.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 21 Nis 2010, 12:01 
HaLiL
Riviera zeytinyağından uzak durun ki riviera zeytin yağı bile değil. Merak edenler için uzmanından:
Riviera zeytinyağı nedir?
http://www.uzmantv.com/riviera-zeytinyagi-nedir

Sızma zeytinyağı nedir?
http://www.uzmantv.com/sizma-zeytinyagi-nedir

Soğuk sızma zeytinyağının özelliği nedir?
http://www.uzmantv.com/soguk-sizma-zeytinyaginin-ozelligi-nedir

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi