BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 11:48

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 33 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: MUSCLETECH : yüz yılın dolandırıcılığı...
İletiTarih: 03 Ekm 2010, 01:21 
HeavyDuty
Daha önce abartı reklamlarla ilgili bir yazı yazmıştım.. İnanın basit kalmış durumda..

MUSCLETECH !
Hangi ürününe bakarsanız bakın size "steroid etkisi" yaratan açıklamalar sunmaktadırlar.

"Bilimsel olarak" diye başlayan tanıtımlarında "%150 kas kütlesi elde edilmiştir" diyerek insanları iyice kendilerine bağlamaktadırlar.

Hatta bahsi geçen firmanın Cell-Tech ürününde sunduğu açıklamaya bakalım :
"Vücut geliştirmek veya kaslı bir vücut oluşturmak isteyenler ağır antrenman rutinlerine ve kesinlikle gerçekçi olmayan beslenme planlarına başvururlar."

Bu cümleye yorum yapabildiniz mi ? ben ilk okuduğumda yapamadım. Şok oldum! Hani televizyonda karına bağlayarak titreşim veren ve yağ erittiği söylenen aletleri tanıtırlarken "artık mekik çekip gereksiz acılar duymanıza gerek yok" diyerek altını çizerler ya ondan farklı bir husus yok... Muscletech'in kesinlikle gerçekçi olmadığını iddia ettiği beslenme rutini dengeli protein karbonhidrat ve yağlar.. Bir yetklisi gelip "yoo biz steroidten" bahsettik demez sanırım derse bolbol güleriz.. Firmamız diyor ki : siz doğal bir beslenme programıyla boşuna uğraşıyorsunuz üstelik ağır idmanlar yapıyorsunuz bunlara gerek yok ! HAYIR ! yukarıda bahsettiğim tv reklamlarından FARKıNIZ YOK !

Diğer firmalardan bir artı yönleride (kandırma olarak) insanı güldüren karikatürleri.. Efendim bir muscletech satılan siteye yada resmi sitesine girerek ürünleri inceleyiniz.. İnsan hücresinde oluşan etkileri karikatürle anlatmaktadırlar...

"Bunu içince şu şekil olmaktadır" diyerek sırıtan karikatürler bilgisiz insanları kandırmaktadır. Yüzdelik hesap grafikleri çizerek oklarla oranı gösterirler. Ve evet ! Siz gerçekten doğru yoldasınız! efekti verirler.

Her zaman olduğu gibi üzerinde onlarca minik yazı bulunan siyah kutu ve renkli baskılarla güzel kutulanmış ürünler.. İnsanların her zaman ilgisini çekmektedir ve bunuda kullanıyorlar. İlk elinize geçtiğinde içerisinde bir atom çekirdeği olduğunu ve bundan nükleer silah yapabileceğinizi düşünebilirsiniz..

VE tabiki.. asla unutulmayacak bir reklam daha.. Jay Cutler, Dexter Jackson, Branch Warren..

Sözde bilimsel verilere, hiç bir şekilde farkına varmayacağınız yüzdelik hesabı karikatürlerine, harika paketlemeye ve 130 kglık sporculara kanarak bu ürünleri aldınız.. 1 ay kullandınız fakat pek bir etkisi yok ( Bakın bu paranteze çok dikkat çekmek istiyorum normalde satılan N.O "nitrik oksit" ürünlerini kullanırsanız antremanda yine bir etki görürsünüz bu muscletechle alakalı değildir!!!! ben kullandım şöyle oldu demeyin! kas kütlesinden bahsediyorum bu %300'e kadar övdükleri her ürün!) bu sefer firma sizin psikolojinizde şöyle bir etki bırakacaktır
- yaf ne kadar kullandım ki! Gerçekçi etki için hepsini uzun süreli kullanmalıyım..

VEEE.. GEÇMİŞ OLSUN... Her ay 1000 liranızı bu safsataya yatırsınız... 0.2 cm oynadı kaslarınız.. Muscletech firması köşeyi dönerken o sizi kandırdığı jay cutler sponsorluktan elde ettiği (sizin cebinizden) paranızla bir kürünü ve kür boyunda yediği tamamen doğal kırmızı eti yulafı çıkarttı. Ayrıca garajına bir bmw daha aldı. Firma ise yeni bir ürün çıkartmak için karikatürleri ve kutuları baskıya gönderdi ve kimsenin güvenmediği o genel üretim wheylerden 30 000 ton daha sipariş etti.. (artık o karikatürlerinde gösterdiği mikro filtreden geçirir!!!!)

UYAN !
Uyan ve önce kendine bak. Aylık gelirin ne kadar ? Bu gelirin yıllarca bu firmalara mı gitmeli ? Zengin dahi olsan önce düşün! Doğal besinlerden farklı etkiler yapmayacağının farkına var. 5-6 farklı muscletech aylık sana 1000+ patlıyor. 1 Kg tavuk 5-10 lira arasında hesap et !

Şimdi git ve kendine marketten tavuk ve sebze çeşitleri al. Seni zorlayacak olan "hangi ekbesini alayım" düşüncesi değil! "bu gün but mu yesem kanat mı ?" damak tadın olsun..

Amacın google'ye yazdığın "bodybuilding" kelimesi sonucu çıkan resimlerse tek tavsiyem araştır iyi düşün ve steroid kullan! Bu gerçektir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: MUSCLETECH : yüz yılın dolandırıcılığı...
İletiTarih: 04 Ekm 2010, 14:26 
Muscletech'in pazarlama stratejisi tamamen yalanlar üzerine kurulu. Fakat supplement sektöründe "yalansız" firma bulunmuyor. Bunun en çarpıcı örneği de Muscletech. Gençler bakın: Önce doğru antrenman sistemi, sonra doğru beslenme sistemi ve sonra da iyi dinlenmek. Vücut geliştirmede ana unsur bu 3'üdür. Bu 3'ünü iyi yapamazsanız, büyüyemezsiniz. Bu 3'ünü iyi yapıyorsanız ve daha çok büyümek istiyorsanız önünüzde 2 seçenek var: Anabolik steroidler ve supplementler. Yarışmacı olacaksanız malesef ilkinden başka seçeneceğiniz yok. Fakat bu sporu kendi çapınızda yapıyorsanız supplement kullanabilirsiniz. Bunun için de 4 şartınız var: Doğru antrenman yapmak, doğru beslenmek, iyi dinlenmek ve parasal olarak rahat olmak. Eğer bu 4 şartı da taşıyorsanız supplement kullanın. Eğer doğru ürünleri doğru şekilde kullanırsanız, az da olsa faydasını görürsünüz. Fakat etinize, yulafınıza, yumurtanıza vermediğiniz parayı supplementlere veriyorsanız tam bir cahilsiniz demektir. Bir arkadaşım var, 2 aydır salon aidatını ödemediğinden salona uğramıyor, geçen gün konuştuk bir sürü supplemente yüzlerce lira yatırmış gene. Niye salona uğramıyorsun dedim, "abi çok para yeaaa" diyor. Salon aidatına gelince çok para, ete gelince çok para, Allah'ın peynir altı suyuna gelince 200 milyonu bayıl... Gel de agresifleşme. :morgoz:

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 04 Ekm 2010, 17:39 
HeavyDuty yazdı:
tek tavsiyem araştır iyi düşün ve steroid kullan! Bu gerçektir.

Heavy kardeşim, şu steroid kullanımı ile ilgili bilgi ve tecrübelerini anlat da biraz fikir alışverişimiz olsun. :kitapoku: Belki bu sayede forumda da bir hareketlenme olur. :P

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 04 Ekm 2010, 18:40 
HeavyDuty
Ünal abi steroid kişisel tecrübelerle anlatılacak bişey değil. Herkesin vücudu farklı tepkiler farklı sonuçlar vereceği için böyle bir risk almak doğru olmaz hem kendi adıma hemde kullanacak kişi için. Ben orada vücut geliştirmeyle uğşaran herkes steroid kullansın demek istemedim aslında. Benim demek istediğim gerçekleri görmektir.

Steroid amerikan toplumunda vazgeçilmez bir yer tutmaktaydı zamanında. Öyle ki bu performans arttırıcı ilaçlar askerler, öğrenciler ve her türlü spor dalından kişi kullanıyordu. Ne zaman ki ekbesin ürünleri çıkmaya başladı amerika pazarın büyüklüğünü gördü. Steroidler yasalarca yasaklandı ve bir ölümcül olduğuna dair bilgiler kulaktan kulağa yayılmaya başlatıldı. Oysa steroidten *öldüğü sanılan* yılda 3-5 kişi mevcutken alkol ve sigaradan 150 000 insan ölmekteydi. Anabolic steroidler zararlı ilaçlar listesinde ilk 100'de bile değilken aspirin 20. sıralarda yer bulmaktaydı. Steroidlere karşı başlayan propaganda hiç bir şekilde bilimsel kayıtlar gösterilmiyordu.. "börekleri bitirir" " karaciğeri eritir" "beyin tümörü yapar

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 04 Ekm 2010, 18:56 
HeavyDuty
Ünal abi steroid kişisel tecrübelerle anlatılacak bişey değil. Herkesin vücudu farklı tepkiler farklı sonuçlar vereceği için böyle bir risk almak doğru olmaz hem kendi adıma hemde kullanacak kişi için. Ben orada vücut geliştirmeyle uğşaran herkes steroid kullansın demek istemedim aslında. Benim demek istediğim gerçekleri görmektir.

Steroid amerikan toplumunda vazgeçilmez bir yer tutmaktaydı zamanında. Öyle ki bu performans arttırıcı ilaçlar askerler, öğrenciler ve her türlü spor dalından kişi kullanıyordu. Ne zaman ki ekbesin ürünleri çıkmaya başladı amerika pazarın büyüklüğünü gördü. Steroidler yasalarca yasaklandı ve bir ölümcül olduğuna dair bilgiler kulaktan kulağa yayılmaya başlatıldı. Oysa steroidten *öldüğü sanılan* yılda 3-5 kişi mevcutken alkol ve sigaradan 150 000 insan ölmekteydi. Anabolic steroidler zararlı ilaçlar listesinde ilk 100'de bile değilken aspirin 20. sıralarda yer bulmaktaydı. Steroidlere karşı başlayan propaganda hiç bir şekilde bilimsel kayıtlar gösterilmiyordu.. "börekleri bitirir" " karaciğeri eritir" "beyin tümörü yapar" "kısırlık oluşturur" "kalp krizi riski doğurur" "deri kanserine yol açar" ve çoğaltabileceğimiz bir çok sözün katını yoktu.. Fakat propaganda çok sağlamdı. Önce amerikada sonra avrupayı vurdu. Bu politikanın vurduğu heryerde ekbesin pazarları rol oynamaya başladı. Günümüz de ise steoridlerin verdiği performans insanları hala etkilemektedir "acaba kullansam mı böbreklerim biter mi?" diye düşünürken şahıs muchletech ve benzeri firmlara çıkarak "sağlığını hiiiç bozma biz neredeyse steroid etkisi yaratıcak tamamen doğal sağlıklı ürünler oluşturduk gel bunu kullan" demektedirler üstü kapalı.. İşte benim asıl deyinmek istediğim konuda budur. İnanın bu ürünler size aynaya baktığınızde gün ve gün değişimi göstermezler. Kısaca ciddi faydalarıda yoktur alacağını kırmızı ete göre..

Bende bilinçsizce sürüye uyarak steroidlere inanılmaz karşı birisiydim. Neden karşıydım ? "böbrekleri bitirir" diye :) :) Doğum kontrol hapından ölen bir kadın olmadığı gibi testesteron kullanan bir erkekte ölmeyecektir.. Şu ölmüş diye gösterilecek bir kanıtta yoktur. (birileri çıkıp anreas münzer örneği vermeye kalkmasın. Münzerin steroid kürü kadar size multivitamin hapları içirelim kesinlikle ölürsünüz)

Graywolfta demiş bende her zaman söylerim benzeri bişey.

Bu işte bana göre en önemli husus sıkı antremanlardır. İkincisi beslenme ve dinlenmedir. Bu iki faktör olmadığı taktirde vücut gelişmeyecektir. Bunlar düzenli uygulandığı taktirde vücudunuzun doğal sınırına kadar çok rahat gelişirsiniz.. Hiiiç ekbesinlere para vermeyin. Gidin ve tavuk eti bir çuval patates alın. Şu konuda graywolftan ayrılıyorurm. Steroid kullanmak için yarışmacı olmanıza gerek yoktur. Vücut geliştirme yarışmak için değil egoyu tatmim etmek için yapılır. Siz daha iri kaslar vb bir hal almak istiyorsanız bunun tek yolu da steroidtir. Bu tamamen kişisel bi tercih. Arkadaş benim kolum 40 cm olsun şuram şöyle olsun doğal yaparım diyorsanız kesinlikle yaparsınız yıkarıda saydığım ana 2 temel seçenekle.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 04 Ekm 2010, 19:08 
HeavyDuty
Ayrıca Ünsal abi yukarıda öyle bi yerden kesmişsin ki direk steroid kullanın demişim gibi bişey çıkmış :) Cümlenin tamamı gitmiş :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Ekm 2010, 17:37 
HeavyDuty yazdı:
Ayrıca Ünsal abi yukarıda öyle bi yerden kesmişsin ki direk steroid kullanın demişim gibi bişey çıkmış :) Cümlenin tamamı gitmiş :)

Bu yöntem magazin gazetecilerinin polemik yaratmak için kullandığı en önemli numaralardandır. Hani bir fıkra vardır ya; Papa bir şehre ilk ziyaretini yapmaktaymış. Uçağın merdiveninden iner inmez gazeteciler mikrofon uzatmış. Birisi sormuş "Şehrimizin genelevi hakkında ne düşünüyorsunuz?" . Yaşlı papa ilk defa geldiği şehir hakkında fazla bilgi sahibi olmadığı için ne desin? Şaşkınlıkla sormuş "Bu şehirde genelev varmıydı?". Ertesi gün gazetelerin manşeti şöyle çıkmış; Papa uçaktan iner inmez sordu, bu şehirde genelev varmıydı? :hahahaha:
Ben de koca paragrafın can alıcı kısmını manşete çektim. Tabii amacım polemik yaratmak değil steroid deneyimi olanların neler yaptıklarını merak ediyorum. Benim çevremde de gençler daha ağırlık çalışmalarına başlar başlamaz hangi steroidi nasıl kullansam, bu ilaçları nasıl temin edebilirim gibi soruları zaman zaman bana yönlendiriyorlar. Hatta geçen gün bir tanesi 1 flacon Norditropin (Growth Hormon) bulmuş nasıl uygulanacağını benden öğrenmeye çalıştı. Aldığı cevaptan pek memnun kalmadı, umarım keratanın kulağına küpe olmuştur... :siritmak:

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 06 Ekm 2010, 18:51 
Karluk
Sinsi taktikler ha... :P

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 08 Ekm 2010, 18:56 
HeavyDuty
Ünal abi senin çevre nasıl bi çevredir yaf :D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Ekm 2010, 21:13 
Harika bir konuya değinmişlsiniz, öncelikle daha önce bodybuilding ile ilgilenen sitelerede girdim ve böyle bir başlikla karşılaşmadım. Bunda antrenörlerin para kazanma amaçlı supplement-ek besin konusunda vücut geliştirme egzersizleri yapan kişileri uyarmaması konusu idi.

Her zaman için yapay ürünlere karşı çıktım, bu ürünlere para vereceğime günde 15-20 tane tam yumurta yemenın daha faydalı olacağını dusundum hep.

insanlara neden bu ürünleri alma gereği duyuyorsunuz dediğimde kas geliktirdiklerini söylyüorlar, onlara suplement kullanmadıgımı söylediğimde şaşırıyolar.

Doğal besinlerle kas inşa etmek bu kadar zormu? Bilim adamları insanları neden uyarmıyor.

Birincisi kişi gidip 230 milyon liraya supp aldıgın zaman bundan mutlu oluyor ama gidip 5 tam yumurta - 10 tam yumurta -1 litre günlük süt gibi kaliteli ve vücut geliştirmenin olmassa olmazı gıdaları tüketmek onlara saçma geliyor.

Bunda sorun sadece kişilerin kendisinde değil, suçlu bilakis salondaki antrenörler. Bir çoğunun lisansı yok ve ayrıca suçlu türkiye vücut geliştirme federasyonudur.

Salonlarda bildiğiniz gibi hocanız sizin gelişiminizi önemsemez. Bir çok hoca öğrencisinin cebindeki parayı almanın derdinde. Gidip bir kaç soru sordugunuzda sizi başınızdan savar.

Şimdi hocalar çıkıp protein tozlarının tek başına işe yaramadıgını anlatsa bu işten nasıl para kazanacak.

Ayrıca steroidlerin çok kilo almış kişilerde aslında doktor kontrolünde kullanılmasında sakınca olmadıgını dusunuyorum. Cunku çökmüş bir psikoloji hormonlarla düzelir.

Kendim 1.5 senede hiç bir supp urun kullanmadan doğal beslenme ile 118 olan bel çevremi 88 e getirmeyi başardım.

ağir diyet yapmadım ama ağir çalıştım her şeyi doğal yedım rafine gıda yemiyorum.

Ancak bu ürünlere hiç bir zaman guvenmedim.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Ekm 2010, 22:13 
mitokondri
Gokhan oncelikle bahsettigin gelisim icin tebrik ederim,
Heavy duty ye katiliyorum soyle ki gecen sene yarisma hazirliginda toplam tukettigim supplementler 3000-4000 lira arasidir ve hepsi yurt disindan alindi ozetle tr deki fiyati bu rakamin 3 kati sadece uzerinde yazdiklarinin yarisi kadar ise yarasa ben he- man filminde basrol oynuyordum su anda:)))
Kucuk bir ekleme yapmak istiyorum dedigin gibi steroidden ozellikle erkeklik hormonundan vs olen yok , kimse andreas munzer orneginide vermesin zaten munzer ve mohammed benaziza ( kendis podyumda kendi kusmuguyla bogulmustu) bu adamlari her ikiside asiri dozda su aticu ilac kullandiklari yani definusyonlarini asiri ortaya cikartmaya calisirlarken vucudun sodyum potasyum dengesini allak bullak ettikleri icin olduler, bir yazi okumustum bunu bir kac yerde daha paylastim ... Steroidden eger birileri olseydi gecmisin yildizlari , arnold, franco, lou vb vb uzerlerine aerosol sikilmis sinekler gibi teker teker dusup olmeleri gerekirdi:))))
Sadece growth hormonda su handikap var oldugu soyleniyor vucuttaki tum hucreli ( kas hucresi vs ) buyuturken kanserli hucre var ise , bakin bu onemli var ise !!!! Onlarida hizla buyutebilir o zaman durum kotu birde growth hormonla beraber kullanmak zorunda oldugunuz insulin basa bela bir hormon....
Bunlarsiz olmazmi elbette olur 70 li 80 li yillarda growth kullanan oldugunu sanmiyoruminlar bildigim kadariyla testeeron, bianabol, vb ilaclari kullandilar sadece. Tbiki bu soylediklerim teori kimse kimsenin tam ne yaptigini bilemez ama dergi ve bazi sf lara yansiyan haberler

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Ekm 2010, 22:47 
Steroid zararlıdır! Kullanmayın ve kullanmak üzere olanları vazgeçirin!

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Ekm 2010, 22:55 
sayın mitokondri, gerçekten aylık 3000-4000 lira param olsa su anda herşey benim için çok daha farklı olurdu.

Çünkü su ana kadar yumurtayı tam yedim sütü tam yağlı içtim kırmızı eti çok az yedim( Turkiye şartları)Tavuk eti ortalama yiyebildik Beslenmemde yağlarıda tüketmek zorunda kaldım böylece. Alabilirsem hindi alip yedim yeri geldi kefir içtim ama su pozisyona gelmemde lor peyniri süt ve yumurtanın faydası çok oldu.

Yani mitokondri, eğer bu kadar para varsa elinde gerçekten bu paralarla neler yapılmaz :) yaptığım butun hesaplamalarda her gun yarım kilo kırmızı et yesem dahi aylık 650-700 ytlden fazla masrafım olmayacağını dusundum hep.

bu gun gunde 10 tam yumurta yediğim zamanlar oluyor 2-3 litreye yakın günlük yada sokak sütü içtiğim zamanlar oluyor. kan Kolesteroll seviyesi ile ilgili hiç bir sorunum yok. önce bunuda anlatiyim Ayrıca yumurtayı arttırdıgımda şekere olan duskunlugum bitti.

Ancak yinede ben sütü sokak sütçüsünden alıcam en fazla günlük şişe süt alıcam

Peyniri beyaz ve lor keçi peyniri olarak tüketicem

2 günde bir tavuk yiyeceğim

kabuklu kuru yemişleri tüketicem

çünkü imkanlar önemli.

Ama suplement firmalarına bu kadar büyük meblalar kaptırmamız bence yanlış.

Tabiki imkan meselesi sayın mitokondri ama bile bile lades demek bence anlamsız.

Paramda olsa doğal beslenme ürünleri ile devam etmeyi dusunuyorum cunku bu urunler gerçekten benim kendımı iyi hissetmemi sağlıyor.

Bilim kurgu filimlerindeki gibi haplar tozlar kapsüller :) ilgimi çekmiyor açıkçası.

imkanlarım olsa her gun kırmızı et yerım üstelik yağıyla beraber.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Ekm 2010, 23:06 
fitbody yazdı:
Steroid zararlıdır! Kullanmayın ve kullanmak üzere olanları vazgeçirin!

Bu kadar zayıf iradeli bir insan değilim, ancak Steroid kullanımından ziyade yiyeceklerin ve içeceklerin dengesi ile oynandığından beri, şekerli gıdalara olan duskunlugun artmasından beri çevremizde şişmanlayan arkadaşlarımız babamız halamız dayımız olduğu gerçektir.

Bu insanların yaşları ilermiş durumda ve bu insanlarında bir hayatları var. Gerek cinsel yaşam gerek sosyal yaşam.

Testosteron hormonu dustugunde ( Kalitesiz beslenme ve stress) bu insanların yaşamları mahvoluyor.

Keza bu kadınıda erkeğide mutsuz ve isteksiz bir hale getirir. Peşinden depresyon gelir.

Ruhsal çöküntüsü olan insanlara testosteron verdiklerinde ruh hallerinde buyuk bir düzelme olduğu gorulur.

Öncelikle steroide bende karşıyım ve nefret ediyorum ama, yaşam şartlarımız testosteronu 10 erkekte 7 sinde düşürmeye eğilimli.

Bu bir hastalık göbek çevreniz yağlanıyorsa ve kendınızı guçsuz hissediyorsanız sizde hastasınız.

Bu tarz ilacları doktor kontrolünde kullandıgınız zaman hiç bir sorunla karşılaşılmıyor. Öcü gibi korktugunuz ürünler endokrin uzmanlarının tavsiyesi ile kullanıldıgı zaman hayat kurtarıyor.

yoksa gidip bakkaldan şırınga alıp kendımıze testosteron vurmuyoruz bu bir cahillil örneğidir. Ama işin içinden çıkamadıgınız durumlarda hayat kurtarır.

Bu gun doğal hayvansal besin kaynaklarını bolca tükettiğinizde böyle sorununuz olmaz.

Ama hani bana el değmemiş tereyağı gösterecek biri halis mulis köyde otlanmış kırmızı et yedirecek para nerde. Ekmek ucuz bedava ama her gun evlerimize alıyor delicesine ekmek ve rafine urunler yiyoruz.

insanlar otomatikman rafine gıdaların kurbanı oluyorlar, düşen ve alçalan yaşam kalitesi kişiyi arayışlara itiyor.

Kişide yaşamında doğru beslenmeyi bilmediği için dejenerasyona uğruyor. Bunun neticesinde ruh sağlığı ve kan şekeri dengesi bozuluyor.

Sonra suçu yağlarda aramaya başlıyorlar :) işte bende buna gülüyorum.

Düşen testosteron seviyelerinin en buyuk sorumlusu bizim bu modern hayata ayak uyduramıyor oluşumuz ve öncelikle yanlış beslenme alışkanlıkları.

Protein yapılı hiç bir canlı modern hayata ve onun sunduğu besinlere uyum sağlayamaz.

O yuzden testosteronu yukseltmek istiyorsak şırıngalarla uğraşmadan önce doğal besin kaynaklarını arttırıcaz.

Doktorların ama gerçekten değerli doktorların muayenesi çok önemli, yoksa doktorluk adı altında şarlatanlık yapan ilaç firmalarını zengin eden insanların değil.

Bir çok şarlatan doktor ruh sağlıgının anti depresanlarla düzeleceğini iddia eder ve buyuk bir sektördür bu.

Testosteron yapımı ile ruh sağlığı arasında buyuk bir bağlantı var. Hiç birşey yapmadan önce doktorların gozetimine girmemiz şart. Ama hayatımızın mahvolmasına seyiricimi kalalım? Bozulan hormonal dengeyi duzeltmeyen doktorlaramı? ne yapalım peki bu konuda sende birşeyler ekle bizde bilelim.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 10 Ekm 2010, 12:37 
mitokondri
Kucuk bir duzeltme 3000-4000 liralik supplementi ( tr deki esdeger fiyati 8000 tl den assagi degil ) 7-8 ay kullandim, hani hepsini bir icsem patlarim ;))))
Yarismaya hazirlik periyodu boyunca kullacagim tum urunleri yurt disindan alip geldim gecen sene.. Ama dedigim gibi ciddi bir oran verecek olursak %10 yararlari oldu , hocam da defalarca uyarmisti ama tum supplementleri onceden aldigim icin yapacak fazla bir sey yoktu:)

Birde bilmiyorum farkindamisin , cok ciddi bir bilgi paylasmissin erkekte dusuk testesteron=depresyon
Bu dogru bir tespit ozellikle orta yas ve ustu icin detaylara fazla girmeyecegim ama testesteron a donusen ve steroid olarak sporcularca kullanilan bir ilacin endikasyonlari( kullanim yerleri aynen soyle , dusuk testesteron ,ve buna bagli depresyon
Not bu ilacin prespektusunden alintidir.... Tabiki burada bu lafim teshis tedavi icin kesinlikle degil sadece gorus umu yazdim:)))

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 33 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi