BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 11:45

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 45 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Markalara ve Abartı Reklamlara Kanmamak...
İletiTarih: 14 Şub 2010, 09:30 
HeavyDuty
Uzun süre boyunca ek besinleri inceledim. Özellikle protein tozlarında "göz kanması" taktiği izliyor markalar... Buna örnek verecek olursam "1 Ölçek 24 gr protein" "5 gr bcaa" "4 gr glutamin" vs..

Buna neden göz kandırması diyorum ? Çünkü aslında içine konan ayrıca 5 gr bcaa yok 4 gr glutamin de yok. Bunlar zaten protein tozunun içinde belli miktarda olan amino asitler. Daha iyi anlamınız için iki ürün üzerinden örnek vermek istiyorum.

hammaddeler.com adresinde ki protein tozunun bcaa değeri (100 gr)
Lösin 10.4
İzolösin 6.4
Valin 5.9
...
dymatize elite whey bcaa değeri (100 gr)
Lösin 10.3
İzolösin 6.1
Valin 5.7
...

Görüldüğü üzere arada fark yok.
Tek fark var aslında...
hammaddeler.com adresinde 1.75 kg whey 55 lira
dymatize elite whey 940 gr 77 lira
(Not: Bu markadan örnek vermemin sebebi 100 gr içerik değeri bulmuş olmamdır. Diğer markaların bulamadım.)

Bu konuda insanların kafası karışıyor: Neden bu kadar ucuz ? Aslında sorulması gereken soru "Neden bu kadar pahalı" olmalıdır. Whey protein tozları janjanlı kutuları markalarıyla pahalıya satılıyor. Üstelik ülkemizde gümrük vergisi vb. ücretler üzerine biniyor tüketiciye öyle geliyor. Yurt dışında ucuz mu ? Hayır aslında orada da değil. Olaya hammadde bazında bakarsak ürünler neredeyse yarı yarıya düşüyor. İçerik aynı..

Ülkemizde yaygın olan "pahalıysa iyidir" inancı aslında çoğu durumda cebimize zarar getirmekten başka bir işe yaramıyor. Hammadde ürünlerine dönersek akıllara takılan soru genellikle sağlıkla ilgili oluyor.
- Heavyduty bu bahsettiğin ürünü ucuza alarak karaciğeri böbreği dağıtmayalım? sorusunu soran olacaktır. O yüzden şimdiden cevap vereyim. Bu ürünler Almanya'dan geliyor. Diğer ürünlerden tek farkı inanın ham olması ve marka damgası yememiş olmasıdır.

Diğer bir sorulacak soru ise genelde izole ve konsantre wheyin farkıyla ilgili olacaktır. Bu soruya da cevabım şu şekilde olur:
Aradaki tek fark izole wheyler kana 10 dakikada karışır. Konsantre biraz daha geç karışır. Proteinin kana hızlı karışması için en önemli an çalışma sonrasıdır. Bu durumda gidip 2 katı para ödemenize de gerek yoktur. Özellikle doğu bloku ülkelerinde üretilen sporcu besinleri var. Bunların amino asitleri gayet ucuz oluyor. Size önerim çalışma sonrası 5 tablet amino asit ve kısa bir süre içinde konsantre whey almanız olacaktır. Bu sayede yıkımda olan kaslarınıza hızlı bir şekilde besin yollayabilirsiniz. Gerçi şunu da aklımızdan çıkartmayalım hiç bir ek besin kullanmadan çalışma sonrası ton balığı yiyerek yıkımın önüne geçenler varken konsantre wheyle bunu yapamayacak mıyız? Tabi ki yapabiliriz illa amino asit alımına gerek yoktur. Yinede çalışma sonrası 5 tablet amino arkasından kısa bir süre sonra alınacak whey çok kaliteli bir şekilde kasları etkiler. Bu arada şunu da belirteyim ki doğu bloku ülkelerin (bulgaristan, romanya vs) ürettikleri ek besinlerin hammaddeleride Almanya'dan geliyor.

He ben Wieder Premium Whey kullanırım arkadaş ondaki 100 gr içeriği biraz daha iyi derseniz de siz bilirsiniz. 2.3 kg'ını 275 liraya alırsınız benim bcaa'da 3 gr daha fazla var diyerek kendinizi avutursunuz günde bir ölçek içersiniz hemen bitmesin diye üzerine titrersiniz . Diğer bir arkadaşta 5 kg wheyi 130 liraya alır bütün gün whey banyosuyla bilmem kaç gr bcaa, glutamin alır :)

Not: Hammadde ve marka ürünlerin diğer amino zincirlerini karşılaştırabilirsiniz. Ben sadece örnek olarak glutamin ve bcaa verdim. Diğerleri de aynı emin olun.

Yalnız şunu da söyleyeyim. Biliyorsunuz ek besin kürü diye bir şey var. Ek besin kombinasyonu yaparken her içeriği hammadde sitelerinde bulamayabilirsiniz. Bunları da markalardan temin edebilirsiniz. Ama size yine tavsiyem şudur ki pahalı olana sarılmayın hemen. İçeriklerini karşılaştırın inanın fark görmezsiniz.. Zaten bunlar ek besin..

Bunlar benim fikirlerim ve önerilerim arkadaşlar. Sizinde fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Markalara ve Abartı Reklamlara Kanmamak..
İletiTarih: 14 Şub 2010, 10:10 
Don't Stay
Çok güzel bir yazı olmuş tebrik ederim. Şuan içimde bir kazıklanma duygusu oluştu, ancak gene de tereddütlerim var. Gerçekten az değil, çok çok fazla fiyat farkı varmış. Bizi biraz daha inandırırsan olur :D

Hiçbir dinlenme, kazanılarak elde edilenden daha değerli değildir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Şub 2010, 10:18 
HeavyDuty
Teşekkürler. =) Alacağın hammadde protein tozunun üzerine bu resmi yapıştır hiç bir soru kalmaz aklında Resim :D :D Bu tamamen satış politikasından kaynaklı bana göre :) Hammaddeler deki protein tozunun biyolojik değeri %98-100 arası :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Şub 2010, 10:30 
Resul
Güzel bir yazı olmuş eline sağlık.

Ben proteinle falan uğraşmıyorum, yumurta, balık falan yetiyor.:D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Şub 2010, 10:33 
Don't Stay
Hammaddeler.com'da, peyniraltı suyu proteinleri (Whey Protein), araştırdım. Tekçe konsantre peynir altı suyu proteini var, kg olarak dağılmış. Hiç aroma falan yok mu bunlarda? Ya da bunlar eve ne içinde geliyor? Tadı nasıl? Biraz bilgilendirir misiniz?

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Şub 2010, 10:38 
HeavyDuty
Teşekkür ederim. Doğal beslenmek zaten en önemli kuraldır hiçbir toz toprak yumurtadan kaliteli olamaz :) Ama insanın midesinin kaldırmadığı anlarda devreye protein tozları giriyor işte :) Bilhassa protein tozlarından çok abartı şeyler beklendiği için sonuçlar hüsran oluyor ve genelde verilen paraya da pek değmiyor açıkçası. O yüzden bu protein tozlarının adı üstünde EK besin olduğunun bilincinde olmamız gerekli. Yalnız şunu da belirtmeliyim ki creatin gibi performans ürünlerini doğal almakta pek olanaklı değil. Tabi creatin vb ürünlerde yazımın içerisine giriyor. 700 gr 60 liraya alacakken neden 500 gr 120 liraya alayım ? Sonuçta creatin de insana fazladan 2 kol vermiyor :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Şub 2010, 10:41 
HeavyDuty
Don't Stay yazdı:
Hammaddeler.com'da, peyniraltı suyu proteinleri (Whey Protein), araştırdım. Tekçe konsantre peynir altı suyu proteini var, kg olarak dağılmış. Hiç aroma falan yok mu bunlarda? Ya da bunlar eve ne içinde geliyor? Tadı nasıl? Biraz bilgilendirir misiniz?

Aroma yok içinde. Hiç bir işlemden geçmemiş. Tek geçtiği işlem whey olma yolu. Aromasını dert etme, Nesquik ne güne duruyor karıştır iç :) Zaten sitedeki yorumlara da bakarsan memnun olmayan yok :) Eve whey kutusu gibi bişeyin içinde geliyor sanırım. 5 kg kesin öyle geliyor da 1.75 öyle mi geliyor bilemiyorum. Ama memlekette kavanozdan bol ne var doldururuz içine :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Şub 2010, 15:15 
kaotik

HeavyDuty güzel bir noktaya değinmişsin protein tozları kullanımını şöylede yapabiliriz örneğin kaliteli bir whey alırız hızlı kana karışanlardan (Weider Cfm veya Hardline Bipro) kaliteli wheyi hızlı kana karıştığı için sadece antremandan sonra kullanırız hammedelerden aldığımız wheyi ise gün içinde kana karışma hızının önemli olmadığı zamanlar doya doya kullanabiliriz. Aminoasit almak bana pek cazip gelmiyor onun yerine izole whey tercihimdir. Zaten yurt dışında bcaa ve glutamin hariç normal amino tabletleri pek revaçta değil, alınacaksa amino olarak bcaa+glutamin karışımı olan xXtendi öneririm.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Şub 2010, 17:44 
Don't Stay
Ben araştırıyorum bu meseleyi. Eğer sağlık açısından protein tozuyla eşitse mutlaka bu üründen alacağım. Deneyen varsa uzun zamandır, buraya yazsın lütfen...

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Markalara ve Abartı Reklamlara Kanmamak...
İletiTarih: 14 Şub 2010, 18:01 
Karluk
Güzl yazı olmuş, sağol HeavyDuty.

Arkadaşlar, sayımız biraz daha artsın, gerek markasız hammadde olarak gerekse dünyaca tanınan markaya sahip ürünlerde FORUM ÜYELERİNE çok güzel fırsatlar yaratmaya çalışacağım.

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Şub 2010, 20:16 
CaseyViator

Peki Oğuz bu hammadeler.com dan alınan ürünlerin garantisi nedir. Onların süresi geçmiş protein tozu olmadığı ne malum yada protein tozu olduğu ne malum :) . Böyle şeyler pek güvenilir gelmiyor bana bir ara bende hammadeler.com a takmıştım ucuz olduğu için sonradan aklımda böyle bir soru işareti oluştu . Bence Optimum Nutration'a devam hem fiyat olarak uygun hem kaliteli bence en uygunu ON.

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Şub 2010, 23:49 
HeavyDuty
Don't Stay yazdı:
Ben araştırıyorum bu meseleyi. Eğer sağlık açısından protein tozuyla eşitse mutlaka bu üründen alacağım. Deneyen varsa uzun zamandır, buraya yazsın lütfen...

Bu ürünün markalardan farkı yok dediğim gibi. Üstüne üstlük bu saf halde protein tozu ve fabrikasyon işlemlerinden geçmemiş. Yani içinde aroması falan yok. Kısaca baktığımız zaman bu ürün karaciğeri daha az yoracak kapasitede.

majestic yazdı:
Peki Oğuz bu hammadeler.com dan alınan ürünlerin garantisi nedir. Onların süresi geçmiş protein tozu olmadığı ne malum yada protein tozu olduğu ne malum :) . Böyle şeyler pek güvenilir gelmiyor bana bir ara bende hammadeler.com a takmıştım ucuz olduğu için sonradan aklımda böyle bir soru işareti oluştu . Bence Optimum Nutration'a devam hem fiyat olarak uygun hem kaliteli bence en uygunu ON.

Sonuna kadar güvenebilirsiniz. Öncelikle bu site sadece sporcu gıdası satışı yapmıyor. Daha doğru bir tabirle ucuza protein tozu alsınlar diye canhıraş çabalar gütmüyorlar. Site hammadde sitesi ürün ve özelliği neyse siteye de onu koyuyorlar. Üstelik internet üzerinden ürün satışı konusunda sıkı tedbirler var belli yasal işlemleri var. Eğer dediğin gibi olsaydı av marketlerinin sitelerinde de ruhsatsız yasal olmayan silah mı satıyorlar acaba ? diye düşünebilirdik. :) Bu ürünü satan firma tonlarca hammadde getiriyor bunlar gümrükten geçiyorlar illa ki kontrol içerisinde oluyor bunlar.
Smart Kimya Tic. ve Danışmanlık Ltd. Şti. 0 232 329 35 68 benim bilemediğim konularda yardımcı olurlar ararsanız.
Ayrıca ON'un 2352 gr 135 tl. Hammaddeler de 5 kg 135 tl :D

Valla arkadaşlar siz bilirsiniz. Dediğim gibi protein tozu banyosu yapmak varken gereksiz paralar harcayıp üzerine titremeye gerek yok. Kaotik'in dediği gibi çalışma sonrası kişisel olarak kullanacağız ürünler olabilir. Ama benim tercihim yine ucuz olanlardan olacaktır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Şub 2010, 09:07 
Don't Stay
Bu bizim protein tozlarını, deterjanlarla yan yana koymuyorlardır inşallah :D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Şub 2010, 18:28 
HeavyDuty beni biliyosun, ben cimri adamım, o yüzden de birçok arkadaşımız gibi sana da tavsiye ettim bu tozu. Neden mi? Söyleyeyim sebebini, diyoruz ki, "biz doğal yapıyoruz bu işi" e be adam doğal yapıyon da aldığın o süper markanın içinde tatlandırıcı var kansorojen yani, bazısı da diyor ki neymiş efendim "bu tozları markalar alıp işlemden geçiriyor" hayır, size markayla bu sitedeki ürünler arasındaki tek farkı söyliyim: Marka pahalı ve bol aromalı, bu ise ucuz doğal ve aromasız, kapıya kadar geliyor ürünler. Nasıl mı geliyor? aynı whey kutusu gibi bir kutu içinde bütün ürünler kutuda geliyor 500gr'lık kreatın de kutuda 5 kiloluk toz da kutuda. Ben uzun zamandır ordan alışveriş yapıyorum ve tavsiye ederım. Ben şu ana kadar hâlâ aynı supplement kürüne devam ediyorum. Whey, pro-soy, pro-kazein, MPC, glutamin, kreatin, dekstroz alıyorum ve gayet de memnunum. Kullanım tavsiyem ise:

Whey pro : Sabah-spordan önce-spordan sonra
Soy pro : Öğün arası - spordan önce-spordan sonra
Kazeın : Yatarken
MPC : Canınız süt ıçmek istediği her an
Glutamin : Günde 10 gr
Kreatin : Günde 5 gr
Dekstroz : Sabah spordan sonra

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Şub 2010, 22:55 
HeavyDuty
Resim
Resim
Resim

Merak eden arkadaşlar için resim yükledim.
Saf whey (aromasız) 1.75 kg
700 gr Glutamin.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 45 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi