ünal yazdı:
Karluk yazdı:
Ben en son yurtdışından getirdim bi kutu 2300 gramlık Twinlab. Gümrüğe falan da takılmadı. Hammaddeler ise artık eskisi gibi değil, çok değişti. Elimdeki kutu bitince ve çalışmalara başlayınca iki kutu daha yurtdışından getirmeyi düşünüyorum açıkçası. TR'ye göre oldukça ucuza geliyor.
İnternetten kredi kartı ile alışverişi hala benimseyemedim. Yabancı sitelerden daha da çok çekiniyorum. Güvenlikten nasıl emin olabiliyorsunuz?
Öncelikle, gerçekten veri güvenliği sertifikasına sahip şirketlerle olmayanları ayırt etmek lazım, bunun için ilgili simgenin üzerine tıklamalı ve veri güvenliğini sağlayan (zaten birkaç firma vardır) firmanın sitesindeki onay sayfasını görmek lazım. Bu sayfalar, sizin girdiğiniz verilerin şifrelendiğini ve kimse tarafından görüntülenemeyeceğini -neredeyse- garanti ederler. "Neredeyse" dedim çünkü teknik olarak "imkânsız" olmamasına rağmen, 128bitlik bir veri güvenliği şeysini (konuyu çok da bilmiyorum) kırmak neredeyse imkânsız.
İkinci olarak da, güvenilir firmalara kredi kartı bilgilerimi vermekten çekinmiyorum. Çünkü kredi kartı harcamalarımı kontrol edebiliyorum ve rızam dışında bir kullanım olduğunda gerekli hukuksal işlemleri başlatarak sonuç alabiliyorum.
Yani temel kıstas: Sitenin güvenilirliği (ve elbette kullandığınız bilgisayar da temiz olmalı).
Ben, kredi kartımı bodytr sitenin hosting firması da dâhil -ki bu firma yabancı- birkaç firmaya veriyorum (bu firma her ay zamanı geldiğinde, benim kredi kartı bilgilerimle çekim yapıyor, bu hakkı onlara ben verdim istersem bu hakkı geri alıp elle de yatırabilirim), yerli firma da var (Avea gibi).
Ama, yüksek limitli veya limitsiz kredi kartları için bu riski almak istemiyorsak da "sanal kredi kartı" veya düşük limitli (300-500 lira gibi) bir kartı internette kullanmak üzere ayrıca çıkarttırabiliriz.
Bir seneden uzun zamandır internetteki çok çeşitli sitelerde kredi kartımı kullandım ve defaatle alışveriş yaptım, herhangi bir sorun yaşamadım bugüne kadar.