BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 11:43

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: iştah kesici doğal bir ürün var mı?
İletiTarih: 05 Haz 2011, 21:16 
swahiliprincess
İştahı biraz olsun kesecek "doğal" bir ürün var mı? Yani hap vs. değil de, çay şeklinde olur, baharat olur. Ada çayı iştah kesiyor diye duydum ama ada çayı beni korkutuyor (fazla içilmemesi gerektiği hakkında birşey okumuştum), hem bu bilgi ne kadar doğru bilmiyorum. Sizlerin bildiği doğal iştah kesiciler neler?

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: iştah kesici doğal bir ürün var mı?
İletiTarih: 05 Haz 2011, 21:59 
mitokondri
Hep lifli gidalarin ( yulaf vb) tavsiyesi yapilir yada acikinca salata ye meyve ye gibi ogutler ucusur..... Kimilerinde ise yaradigini gordum malesef benim gibi cok acikanlarda ise yaramiyor benim en buyuk sirrim gece leblebi ve diyetkola avuc avuc bardak bardak:)))
ama leblebinin kalorisi nedir ne olur bilmem ama iyi kesiyor;)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Haz 2011, 22:23 
anemon
sabah kahvaltıdan önce yarım limon,1 tatlı kaşığı bal 1 bardak sıcak suya karıştırıp içebilirsiniz. Kahvaltıda daha az yediğinizi göreceksiniz.Metabolizmayı da hızlandırıyor. Bir de kalorisi düşük olan salata gibi şeylerle tıka basa doyup az kalori alabilirsiniz.
Leblebi zaman zaman benim de kullandığım bir yöntem.1 avuç leblebi 70 kalori ayrıca.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Haz 2011, 23:15 
teddy bear
Kan şekerinizi düşürmeye çalışın, yükseltecek ve ani iniş çıkışlar yaratabilecek yiyeceklerden kaçının derim.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 05 Haz 2011, 23:31 
bambina
Güzel konu olmuş.

Adaçayında fitoöstrojen var, östrojen hormonuna benzer yapıda bir bitkisel hormon, adaçayını erkeklerin fazla içmesinin sakıncalı olduğunu bu sebeple söylerler. Ben iki günde bir içiyorum, korkmana hiç gerek yok cinsiyetin sebebiyle. Daha dişi, güzel ve iyi hissediyorsun kendini, bendeki etkileri böyle yani.

Geçen gün salonda konuşuluyordu, hocalardan birinin zaman zaman uyguladığı bir yöntemmiş, greyfurt yağını bir kaç damla damlatıyormuş bir bardak suya ve içiyormuş, iştahı gün boyu hiç yemesine izin vermeyecek şekilde kapanıyormuş. Bence greyfurt gibi bir gıdanın yağını suya damlatıp içmek biraz deli cesareti gerektiriyor. Kullanmayı bıraktığında eskisinden daha çok yemiyor musun diye sordum, midesi küçüldüğü için yiyemiyormuş. Ben kesinlikle denemedim, denemem, bu konuda daha tecrübeli ve bilgili olanlar eklemeler ve düzeltmeler yapabilirler bu tür uygulamalarla ilgili diye yazdım.

Benim bildiğim, tecrübe ettiğim en büyük iştah kesici platonik aşık olmak. Karşılıklı olunca da iyi oluyor ama bu kez birlikte yemek yemek büyük bir keyif olduğu için yeniyor. Diğeri de yalnız yaşamak, yalnız yemek yemek zorunda olmak. Hiç iştahın olmuyor, az önce bir ay önce aldığım zeytinyağlı patates cipsini çöpe attım bitiremediğim için.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 06 Haz 2011, 00:28 
lebron55
anemon yazdı:
sabah kahvaltıdan önce yarım limon,1 tatlı kaşığı bal 1 bardak sıcak suya karıştırıp içebilirsiniz. Kahvaltıda daha az yediğinizi göreceksiniz.Metabolizmayı da hızlandırıyor. Bir de kalorisi düşük olan salata gibi şeylerle tıka basa doyup az kalori alabilirsiniz.
Leblebi zaman zaman benim de kullandığım bir yöntem.1 avuç leblebi 70 kalori ayrıca.

Bugün leblebinin iştah kesici olduğunu ben de fark ettim. Sabah iki simit yedim. Akşamı yaptığımda çok acıktım ama 3-4 avuç leblebi yeyince bana mısın demedi ve akşam iki lokma zor yedim. :) Ananas da iştah kesiyormuş ama gidip alması hem maddi açıdan hem de arayıp bulmak açısından elverişli olmayabilir. selülit sorunun varsa bunun oluşumunu da engelliyormuş. ::)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 06 Haz 2011, 05:12 
Resul
Ekşi gıdalar iştah kesiyor. Limonlu su da işe yarıyor. Ayrıca karpuz da bende iştahı kesiyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 06 Haz 2011, 08:23 
yeşil
İştah kesici olarak ben de kefiri tavsiye edebilirim. Eğer kefir bulamazssan koyu olmayan ayran yap sürahiye doldur ve canın yemek istedikçe 1 bardak ayran iç. Hem doyurucu hem de sağlıklı.
Adaçayı konusuna gelince kokusunu hiç sevmediğim için içemiyorum ama faydalı olduğunu biliyorum. Hamile ve emziren bayanlara tavsiye etmiyorlar adaçayını çünkü süt oluşumunu engelliyormuş özellikle de bebeğini sütten kesmek isteyen bayanlara süt miktarını azaltmak için adaçayı içmeleri tavsiye ediliyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 06 Haz 2011, 12:50 
Karluk
Ben genel olarak proteinli gıdaların iştah kestiğini söyleyebilirim, çünkü çok besleyiciler. Örneğin bir miktar karides, tabii tercihen dondurulmamış, tazesinden yapılmış olanı. Haşlayıp limon sıkarak yenmeli bir de, tereyağında kızartılmamalı kilo vermek için yenecekse.

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 08 Haz 2011, 22:29 
swahiliprincess
aa ne kadar güzel çeşitli öneriler gelmiş. devam arkadaşlar çok güzel fikirler geliyor.

bu arada karluk katılıyorum. güne iyi bir türk kahvaltısıyla başladığımda (bol peynirli) daha geç acıkıyorum mesela.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Haz 2011, 08:26 
Shotokan
Kefir muhakkak kullanılmalı.Yoğurt ise olmazsa olmaz, özellikle bayanlar ev yoğurdu yaparsanız daha iyi olur. Market yoğurtlarında raf ömrü uzasın diye birçok katkı maddesi koyuluyor içine, halbuki ev yoğurdu çok doğal ve çok sağlıklı.

Sabah kahvaltısını ne kadar kuvvetli yaparsanız,gün boyu acıkma süreniz o kadar uzar. Kahvaltıda kefir,yumurta gibi doğal proteinleri fazlaca alırsanız uzun süre tok tutacaktır.

Örneğin, 3 yumurtayı haşlayın, bir tabağa doğrayın,üzerine biraz ince kıyılmış yeşillik(maydanoz,dereotu,nane yaprağı vs.) zeytinyağı gezdirin üzerinde,pul biber,limon,çok az tuz. Afiyet olsun. :)

Akşam yemeği içinde güzel bir yoğurt tavsiyesi,

Bir kase ev yoğurdu içine bir tutam nane,çörekotu,kekik ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Keyfe göre başka baharatlarda ekleneblir,bir tutam kırmızı pul biberde koyulabilir,tuz ekilir. Güzelce çırpın. Hem lezzetli hemde tok tutucudur.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Haz 2011, 09:34 
bambina
Tam buğday unundan yapılan ekmek de uzun süre tok tutuyor, rafine unlardan yapılan ekmeğe benzemiyor hiç.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Haz 2011, 10:00 
Shotokan
Çok doğru, Trabzon ekmeği yani halis Trabzon ekmeği de aynı işi görüyor. Ancak her Trabzon ekmeği halis değil. İşini hakkı ile yapan ustaların ekmeği gayet güzel. Yine de karbonhidratı azaltalım derken ekmeğe fazla yüklenmemek lazım. Ekmek olayı şöyle olabilir, kahvaltıda bir dilim ekmek üzerine Köy tereyağı sürülerek yenebilir. Çaya-çorbaya-yemeğe-salataya herşeye ekmek katık edilecekse, o diyet yatar :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Haz 2011, 16:36 
Karluk
Ya başlık iştah kesme başlığı ama ben aç karnına buraya yeni yazılanları okuyunca midemde bi boşluk hissettim. Benim gibi artık oldukça az yiyen birini bile iştahlandırabiliyorsanız, bu başlığa iştah kesmek için giren ve zaten iştahlı olanların vay hâline! :D

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 09 Haz 2011, 20:25 
Shotokan
O zaman davran karluk, hemen bir kase yoğurt kap içini baharat ve zeytinyağı ile doldur :)

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi