BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 11:26

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 21 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Bu Aralar Hangi Beslenme Desteklerini Kullanıyorsunuz?
İletiTarih: 10 Arl 2011, 13:44 
Karluk
Ben Apikobal ile Vitomega limon aromalı kullanıyorum. Bazen 2 olmak üzere genelde günde 1 tablet Apikobal'ın yanında sabahları da bir tatlı kaşığı bu balık yağından alıyorum. 3-4 ayda bir de DVit3 ampul içiyorum. Bu aralar yine sporsuzum, belki spor yapsam farklı olurdu.

Sizden ne haber?

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Bu Aralar Hangi Sentetik Ek Besinleri Kullanıyorsunuz?
İletiTarih: 10 Arl 2011, 13:50 
Shotokan
Balıkyağı sentetik besin mi yahu? plastik balıktanmı alıyorsun o yağı? :)

Ben d vit yerine güneşlenmeyi tercih ediyorum. Mesela şu an hava güneşli ben çıkacağım az sonra dışarı.

Balıkyağı olarakta seven seas sıvı kullanıyorum. Kiraz aromalı. viski şişesi kafaya diker gibi kafaya dikip bir yudum yutuveriyorum. Şişe büromda çekmecemde benden başkası kullanmıyor zaten. :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Bu Aralar Hangi Sentetik Ek Besinleri Kullanıyorsunuz?
İletiTarih: 10 Arl 2011, 17:58 
Karluk
Aynen aynen :D Ben de dışarıdayken bu aklıma geldi, eve gelip düzeltecektim. Şimdi iki başlık yapmayalım da başlıktan sentetik kelimesini çıkartıp konuyu da her iki foruma birden alayım :D

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Bu Aralar Hangi Beslenme Desteklerini Kullanıyorsunuz?
İletiTarih: 11 Arl 2011, 18:33 
Ben her sabah 1 kapsül balık yağı, 1 çay kaşığı c vitamini kullanıyorum. D-vit e ihtiyacım yok diye düşünüyorum zaten güneşin altındayım, ama Ahmet hocamın tavsiyesiyle kışın 1 veya 2 doz d-vit içmeye çalışıyorum.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 11 Arl 2011, 20:45 
teddy bear
Kendimi taş devri beslenme tarzına verdiğimden beri hiç besin desteği almayı düşünmedim. Zaten haftanın 4 günü balık yiyorum şu sıralar zaten bol olduğu için. Meyve sebze de zaten her gün tüketiyorum bol bol abartısız 1 kg yiyorumdur. Bir ara kabzımallar bana semiz otu bulmak için seferber olmuştu o derece. :D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 12 Arl 2011, 02:16 
Resul
mutanni yazdı:
1 çay kaşığı c vitamini kullanıyorum.

Abi okyanusta bir gemide yaşamıyorsan (daha doğrusu kalyonda) C vitamini en son ihtiyaç duyacağın destek. Tamamen insanları aldatmaya yönelik bir durum var bazı besin desteklerinde. Mesela C vitamini en bol aldığımız vitaminlerden birisi, elmadan soğana oradan maydanoza her şeyde var. Yani günde asgari iki adet meyve yiyorsan, yahut öğünlerde salata yiyorsan, hatta sadece bir bardak portakal suyu bile içiyorsan kesinlikle C vitamini desteğine ihtiyacın yok.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 12 Arl 2011, 14:18 
mitokondri
Destekler( protein tozu ivir zivir, kanada daki yarismada sponsor 3 canta dolusu verdi ) zulada yatiyor, antremanlara bir baslarsam gumleticegim, aslinda bu sporda antreman seklinden cok beslenme aliskanliklarida etkili, gecen hafta bir arkadasla birlikteydik pazar gunu askere gitti , yinede hamburger yediremedim... Aslinda bu cok zor olan...
Ben tremisu ve goflet dogranmis dondurma yemekten kemere yeni delikler actirdim:) antreman yapmak pek ise yaramiyor bu beslenme sekliyle:(

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 12 Arl 2011, 20:17 
Karluk
Bir de şu var tabii, birkaç gün ya da hafta önce geçmişti bu haber. Bence muhabir sansasyon yaratmak için ypamış biraz ve çok da geçerli bir deneme değil. Çünkü adam İngiliz ve İngiltere'deki pek çok üründe zaten tonla vitamin oluyor ve ayrıca bildiğim doğruysa adam sağlık ve bilim editörü, yani zaten iyi besleniyordur ve test öncesi sonrası değerlerinde fazla değişiklik olmaması normal. Bu veriler gelişmemiş veya gelişmekte olan ülkelerde kullanılamaz gibi:

3500 vitamin hapı içti, sonuca şaşırdı
Time dergisi yazarı John Cloud ilginç bir deneye imza attı. 5 ay boyunca günde 22 adet vitamin hapı yutan Cloud’un tahlil sonuçları hayrete düşürdü.
Güncelleme:30 Ekim 2011 21:43
Amerikan Time dergisi yazarı John Cloud, yaptığı bir deney ile vitaminlerin etkisini araştırdı. Cloud, 5 ay boyunca günde 22’şer tane olmak üzere yaklaşık 3 bin 300 vitamin, omega 3 kapsülü, antioksidan ve benzeri destekleyiciden oluşan ilaç aldı.

Cloud, 40 yaşına bastığı gün yani geçen yıl Ocak ayında deneyine başladı. Cloud, 5 aylık deney süresince, vitamin benzeri ilaçlar dışında, enerji veren tozlar ve protein yüklü barlar tüketti. ABD’lilerin 2010 yılında 28 milyar dolar harcadığı vitamin sektörünün güvenilirliğini kontrol etmek isteyen Cloud şaşırtıcı bir sonuçla karşı karşıya kaldı.

Toplam 1200 dolar harcadı
Günde onlarca ilaç desteği alan ve ilaçlara toplam 1200 dolar harcayan Cloud’un sağlığı için yararlı olan sadece üç madde tespit edildi. Bunların arasında D vitamini, B3 vitamini ve balık yağı hapları bulunuyor. Protein, kalsiyum ve sodyum desteğinin ise neredeyse hiç işe yaramadığı görüldü. İşte 5 ay sonunda 31 teste tabi tutulan Cloud’un sonuçları:

- Cloud’un kanının desilitresindeki glukoz oranı deneyden önce 83 miligramdı. Deney sonunda bu oran sadece 88 miligrama yükseldi. Uzmanlar bu yükselmenin neredeyse hiçbir şey ifade etmediğini söylüyor. Kalsiyum, sodyum ve protein desteği de alan Cloud’un böbrek değerlerinde de hiçbir değişim görülmedi.

- Kan testine tabi tutulan Time yazarı Cloud’un uyguladığı vitamin desteğinin nadir görülen etkilerinden biri D vitamini oranında yaşandı. D vitamini desteği alan Cloud’un vücudundaki oranın yüzde 75 artış gösterdiği görüldü.

- Niyasin veya B3 adı verilen ve aşırı eksikliği sinir sisteminde bozukluklara neden olan vitamin desteği de alan Cloud, bu maddenin yararını büyük ölçüde gördü. Cloud’un kanındaki iyi kolesterol oranı yüzde 46 yükseldi. Ancak doktorlar bunda, Cloud’un aldığı balık yağı haplarının da payı olduğunu söylüyor.

Deney süresince 4 kilo aldı
- Aldığı ilaç desteği yüzünden yediklerine çok fazla dikkat etmeyen John Cloud 5 ay sonunda tam 4 kilo aldı. Time yazarı bu kiloları 3 ayda verebildiğini söylüyor. Uzmanlar bu durumun vitaminin yarattığı sahte güven duygusu nedeniyle yaşandığını dile getiriyor.

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 16 Arl 2011, 19:14 
Bu yapilan testin sponsoru kimdir acaba? Buyuk olasilikla arkasindan ilac sektorleri gelecektir.
Ilaclarin yan etkisi vitaminlerin yan etkisiile karsilastirildiginda arada daglar kadar fark vardir. Gunumuzde ilac sektoru o kadar guclu ki, toplumlari istedikleri yone cekmeyi, ikna etmeyi rahatlikla basarabiliyorlar.
Ilaclarin yan etkisinden dolayi hayatni kaybeden binlerce insan varken, vitamin sonucu olen insan sayisi parmak sayisini gecmez.
Vitamin kurleri ile bircok hastaliklarin onune gecildigi bilinen bir gercek. Ama ne yazik ki bircok gelismis ulkede ilac sektorleri vitamin dunyasini sekteye ugratmak icin yapmadiklari hilelik kalmiyor. Mesel son yillardaki hastaliklar, kus gribi, domuz gribi. Hepimiz kandik, kosa kosa gittik asi olduk, ama bakiyorsun arastirmalara domuz gribinden olenlerin sayisi, her yil normal gripden olenlerin sayindan kat be kat asagida..
Kendi deneyimimden de ornek vereyim. Gecen gun atesi yukselen 2,5 yasindaki ogluma 1200-1500 mg C vitamini verdim ve bir saat sonra ates dustu. Bunye zayifladigindan, ya da soguk alginligindan ates yukselmisti buyuk olasikla. Ertesi sabah ates yine yuksekti, vucut hastaliga direndigi icin ates cikiyor, yine C vit ile takviye yaptim, ates dustu, aksama yine tekrar ve cocuk ertesi gun sapasaglam ayaktaydi. 1500 mg bir cocuk icin cok fazla gelebilir, ama C vitaminin fazlasinin asla zarari yok, fazlasi idrarla atiliyor zaten. Hucerelerin yenilenmesi icin vitaminlere ihtiyaaclari vardir. Yedigimiz 2 portakal tum gun ihtiyaciniz olan vitamini vermez asla.
Protein konusu benim cok bildigim birsey degil, o konuda yazmiyorum:P
Ama vitaminleri es gecmeyin derim, ilaclardan cok daha ucuzdur, yan etkileri cok azdir..
Bunlarla ilgili onlarca web sayfasi, kitap tavsiye edebilirim.

Sevgiler....

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 16 Arl 2011, 21:31 
teddy bear
Vitamin hapları çoğu insan için son derece gereksiz aslında.

Düzensiz bir hayat tarzın vardır, görece biraz ağır iş koşulları altında çalışıyorsundur, yetersiz beslenme sorunun vardır ya da herhangi bir nedenle vücudunda bir vitaminin yetersizliği görülmüştür testlerle kanıtlanmıştır bu durumda bu insanın bu hapları kullanması bence normal ama diğerleri için olmazsa olmaz değil hatta çoğu zaman israftır.

Biraz da sektör buna gaz veriyor insanı tüketime yöneltiyor neticede ne kadar hap satılırsa o kadar para kazanıyorlar ve insanların da ihtiyaçları olmadığı halde tüketmelerinde de bir sakınca yok. Vitamin hapından kimse ölmemiş. :P

Niye böyle söyledim? Çünkü benim çevremde ne kadar insan varsa amaçsızca vitamin hapı alıyor.
Bu insanların gayet düzenli hayatları var her türlü yiyeceğe de erişimleri var, vitamin eksikliğine dair bir işaret bile yok ama sırf bunları alınca daha sağlıklı olucam hissi ve biraz da boşa harcayacak paraları olmalarından dolayı kullanıyorlar ben başka bir açıklama bulamıyorum.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 16 Arl 2011, 22:44 
Karluk
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar, harika paylaşımlar.

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 16 Arl 2011, 22:49 
Shotokan
Gündelik hayatta alınan besinler artık modern çağ denilen dönemi yaşadığımızdan dolayı oldukça sınırlı olmaya başladı.

Hızlıca pişirilen veya fırında kısa sürede hazırlanan rafine besinleri kullanıyoruz.Tokluk hissi duymamız karnımızın doyduğu anlamına geliyor. Ancak acaba vücut doyuyormu? sorusunu hiç araştırmıyoruz, bu vücut, bu muhteşem yapı, milyonlarca sinir ve kastan oluşan, her vitaminin,mineralin,molekülün bir başka organ veya sinirce emilerek kullanıldığı yapı, acaba bu rafine yiyeceklerden ne kadar faydalanıyor diye düşünmüyoruz.Karnın doydumu tamam, deyip olayı kapatıyoruz, etrafımıza bakıyoruz, ya çok sıska, ya çok şişman bir yeni nesil var. doktora gitme oranları tavan yapmış durumda, bunun sebebini de rahatça sağlıksız beslenmeye, aşırı yağlı,tuzlu tüketimine vs. yıkıp kurtuluveriyoruz.

Kısacası vitaminlerin vücut için gerekli olduğuna inanıyorum. Hangi araştırma neyi söylerse söylesin kimse kusura bakmasın bu araştırmalarda inandırıcılık oranı çok düşük, çünkü hepsinde bir kırık, çürük nokta muhakkak oluyor. Yapılan araştırma sadece araştırma yapılan küçük bir kitleyi baz alıyor.Geneli hiç bir zaman yansıtmıyor.

Bence vitaminler illaki alınmalı, ancak sentetik değil, besin çeşitliliği ile alınmalı. Meyve ve sebze tüketimine dikkat edilerek sentetik vitamin takviyelerine ihtiyaç duyulmadan vücudun ihtiyacı karşılanabilir. Balıkyağı gibi vücut için olmazsa olmaz takviyeler ise mutlaka alınmalıdır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 16 Arl 2011, 23:05 
teddy bear
Beslenme konusunda haklısın.

Mesela ben 2010'dan itibaren artık radikal bir karar alıp artık sağlıklı ve doğal bir beslenme tarzını benimsedim, vakit ayırabildiğim kadar da sporla uğraşıyorum. Sadece bunları yaparak bile çok fayda gördüm. Bu yaşıma kadar her kış, bahar hatta yazın bile hasta olmayı başarabilen ben neredeyse Mayıs 2010'dan şu tarihe kadar hiç hasta olmadım. Gerçekten o tarihten bu yana en ufak bir hastalık geçirdiğimi hatırlamıyorum en fazla bir iki gün başağrısı çekmişimdir ama kesinlikle geçmiştekilerle karşılaştırılamaz bile. Bence bunda beslenme tarzımın değişmesinin büyük katkısı var, bağışıklık sistemim de eskisinden daha güçlü durumda galiba bu yüzden.

Beslenmenin de bağışıklık sistemine katkısını küçümsememek gerekiyormuş ben bunu gördüm. :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 17 Arl 2011, 00:18 
Karluk
Teddy, vicdansız ayıcık! İnsan dergi ZT sayesinde şöyle böyle oldu falan biraz reklam ya hu biraz tanıtım!!!

:D :D

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 17 Arl 2011, 01:13 
teddy bear
ZT dergi denedim %100 çalışıyor buyrun. :D :D

Tanıtım dedin de aklıma geldi. En son baktığımda Facebook sayfasını beğenen kişi sayısı 16000 civarındaydı, foruma bakıyorum üye sayısı 400'lerde. Bu 40'ta 1 oran çok kötü ama. Bence siteyi bilenlerin forumdan haberi yok. :D
Bak hem konuyla alakalı hem de bu sorunla alakalı bir karikatür bile buldum.

İlşad bak yalan söylüyorsun demiyorum, ama arkadaşlar foruma üye olan kişi sayısı belli kim beğeniyor bu sayfaları??? :D :D

Eklentiler:
Dosya açıklaması: Umut Sarıkaya karikatür
29642_394502696455_17900841455_4805370_5268971_n.jpg
29642_394502696455_17900841455_4805370_5268971_n.jpg [ 224.09 KiB | 171 defa görüntülendi ]

Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 21 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi