BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 11:36

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Vücuduna Bir Şans Daha Ver!
İletiTarih: 01 Oca 2012, 22:02 
Don't Stay
Bu konuda bir yazı yazmak nerden aklıma geldi bilmiyorum. Uzun zamandır içimde bir blog açma hevesi, bir şeyler yazma isteği vardı. Şimdilik bu hevesimi, bu yazacağım makale ile yatıştırmayı düşünüyorum. Şunu söylemeliyim ki benim başımdan böyle bir umutsuzluk geçmedi. Aşağıda yazdıklarımı, böyle düşünen birçok insan olduğundan ötürü yazdım. Bu makale, "Benim vücudumdan bir halt olmaz!" diyenlere, spora başlamak isteyip de başlayamayanlara.

Herkes zaman zaman karamsarlığa düşmüştür spor hayatında. Aylar boyu, her gün saatlerce ter döküp ilerleme gösterememek, spor yapan kişilerde sık karşılaşılan bir durumdur. Gerek yanlış beslenme, gerek yanlış program ve daha birçok yapılmış hata, emeğinizin boşa çıkmasına sebep olabilir. Konumuzla bunların hiçbir alakası yok. Yapılmış yanlışlar, yapılmıştır. Önemli olan ise, bu yanlışlardan sonra sizin içinde bulunduğunuz ruh halidir.

3 ay boyunca birçok şeyden fedakarlık yapıp; spor salonu, ev, iş arasında mekik dokuduğumuz günler sonucunda hiçbir yol katedemediğimizi görmek, büyük bir hayal kırıklığı, büyük bir motivasyon kaybıdır hepimiz için. Peki bu aşamada yapılması doğru olan şey nedir? Çevremizin tepkisinden korkup vaz mı geçeceğiz? "Al işte spor senin neyine?" demelerinden mi korkacağız? "Ben elimden gelen her şeyi yaptım." deyip gururumuzu mu korumalıyız, yoksa yaptığımız yanlışları arayıp vücudumuza bir şans daha mı vermeliyiz? Hata, Allah'ın yarattığı o mükemmel sistemde değil, senin kararlarında, uygulamalarında. Şimdi yapmamız gereken, her şeyi bir kez daha gözden geçirmek ve asgari hatada spor hayatımıza devam etmek. O mükemmel vücut, bir şansı daha hak ediyor.

Hiçbir dinlenme, kazanılarak elde edilenden daha değerli değildir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Vücuduna Bir Şans Daha Ver!
İletiTarih: 02 Oca 2012, 09:45 
Shotokan
3 Ay?

3 ay için motivasyon kaybı yaşayan bu sporu hiç yapmasın.

Olumsuz cümle ile başladım muhabbete, ancak yanlış anlaşılmasın eleştiri değil gaza getirme amaçlı yazıyorum.

3 Ay bu sporlar için sadece bir emekleme devresidir. Okula ilk başladığınız zamanı, ilkokul 1. sınıfı düşünün. Kalem tutmayı tam kavramanız için öğretmen her gün sayfalarca A-a yazdırıyor dik çizgiler eğik çizgiler yaptırıyor... tüm bunlar sadece 2 parmakla kontrollü kalem tutabilmek kalemi kontrol edebilmek için. 2. sınıfa geçtiğinizde tam olmasa da az çok koordinasyon sağlayabiliyor kaleme hakim olabiliyorsunuz. Kalem hakimiyeti kazanmak eğitim yaşamı boyunca sürüyor ilkokul talebesi ile üniversit öğrencisi arasındaki yazı farkları resim çizebilme yeteneği(koordinasyon becerisi) farkı görülmeye değer.

Ve 2 parmağı kullanmak için senelerce çabalayan insanoğlu, tüm vücudu kapsayan bir gelişim çalışmasında 3 aylık bir süreci zamandan sayıp,motivasyon kaybı yaşıyorsa, tekrar edeyim bu sporu hiç yapmasın. Bu sporda klişeler yoktur, kalıplar yoktur. Mesela biceps curl yapınca herkesin pazuları büyümez, dumbell fly yapınca her kesin göğüslerine vurmaz. Her insan, her birey kendine özeldir, her birey kendi vücuduna göre gelişmeleri farklı alır ve uygular. Yani her bireyin hayat tecrübesi farklıdır.Böyle bir tecrübe 3 ayla sınırlanamaz.3 ay çalışılır netice kontrol edilir olumlu ise ona göre olumsuz ise ona göre düzenleme yapılır devam edilir. 3 ay sadece bir takip sürecinin safhası dır.

3 ay aynı zamanda sadece ısınma, kültür fizik dönemidir. Vücut geliştirme olsun, fitness olsun ya da diğer spor branşları içinm destekleyici bir başka çalışma olsun, ne olursa olsun zaman limiti ile çalışıyorsanız bu en baştan motivasyon kaybı yaşamanız için kafidir.. Ömür boyu yapılması gereken fiziksel egzersiz 3 ayla sınırlanırsa, kimse mucize beklemein.

Haftada en az 4 gün 1 saat spora ayırmak kafidir. zamana bağımlı olmadan, zaman tutmadan sadece sporu yaşam tarzı haline getirerek başka bir şey düşünmeden çalışın. Asıl sonucu o zaman alırsınız.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Vücuduna Bir Şans Daha Ver!
İletiTarih: 02 Oca 2012, 12:35 
Don't Stay
Ben de 3 senedir bu sporun icindeyim. Yasim dolayisi ile cevremdeki bu sporu yapanlarin yasi da gencti ve cok bilincsiz bir sekilde yapiyorlardi. Bu sporu yapmayanlarin body hakkindaki goruslerini hepimiz biliyoruz. Sporu birakinca sonersin, kaslarin sarkar, siringa vurmadan olmaz, 3 ayda Arnold gibi olurum diyenlere cok fazla rastliyoruz. Bu yazi, bu dusunce ile bu spora baslayanlar icin yazildi. Telefondan yazdim, turkce harf kullanmadigim icin kusura bakmayin.

Hiçbir dinlenme, kazanılarak elde edilenden daha değerli değildir.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 3 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi