BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 11:35

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 30 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: spor çalıştırıcılarına kadınlara yönelik spor salonları hakkında bir soru
İletiTarih: 13 Haz 2011, 19:54 
swahiliprincess
Karluk yazdı:
Ağır abilerle zor, kütle olarak olmasa da karakter olarak olsa da zor. Neden zor? Çünkü kastettiğin tipteki ciddi spor salonları kadın üye kabul etmez :D

Benim çok sevdiğim bir abimin Kadıköy'de öyle izbe görünümlü bir salonu vardır. Kendisi üçüncü kademe antrenördür (ki Türkiye'de 4. kademe antrenörlük kursu bugüne kadar açılmamıştır vücut geliştirme anlamında) ve aylığı yüzlerce lira olan salonlarda onun gibi hoca bulunmaz. Öğrenciye çok uygun fiyatlarla kampanyalar yapar, normal üyelerine de fiyatı uygundur. İstanbul'un, Kadıköy'ün ortasındadır o küçük salonu ama kadın üye almaz :D

afferim ona :azarlamak: burası doğru düzgün hukuk ve eşitlik kurallarının işlediği bir ülke olsa ayrımcılık davası kapısında olurdu.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: spor çalıştırıcılarına kadınlara yönelik spor salonları hakkında bir soru
İletiTarih: 13 Haz 2011, 21:52 
Karluk
swahiliprincess yazdı:
Karluk yazdı:
Ağır abilerle zor, kütle olarak olmasa da karakter olarak olsa da zor. Neden zor? Çünkü kastettiğin tipteki ciddi spor salonları kadın üye kabul etmez :D

Benim çok sevdiğim bir abimin Kadıköy'de öyle izbe görünümlü bir salonu vardır. Kendisi üçüncü kademe antrenördür (ki Türkiye'de 4. kademe antrenörlük kursu bugüne kadar açılmamıştır vücut geliştirme anlamında) ve aylığı yüzlerce lira olan salonlarda onun gibi hoca bulunmaz. Öğrenciye çok uygun fiyatlarla kampanyalar yapar, normal üyelerine de fiyatı uygundur. İstanbul'un, Kadıköy'ün ortasındadır o küçük salonu ama kadın üye almaz :D

afferim ona :azarlamak: burası doğru düzgün hukuk ve eşitlik kurallarının işlediği bir ülke olsa ayrımcılık davası kapısında olurdu.

Valla adam İranlı falan değil, bildiğin senin benim gibi birisi ama adam böyle bir karar almış ve bence dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir yaptırıma uğramazdı bundan ötürü. Salon onun, kurallar onun ve çevrede onun alternatifi olabilecek tonla spor salonu zaten var. Kaldı ki salon o kadar kötü ki zaten hiçbir bayanın oraya kaydolmak isteyeceğini sanmıyorum :) Şahsen oraya giden herkesin gönül rahatlığıyla çalıştığını ve salonda kadınlardan kaynaklanan hiçbir olumsuzluğun orada yaşanmadığına tanıklık ettim. Bence kızılacak bir durum yok :)

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Haz 2011, 01:20 
bambina
Salonda kadınlardan kaynaklanan hiç bir olumsuzluk ne demek Karluk, bunu biraz açalım. Yanlış anlamayalım birbirimizi.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Haz 2011, 11:58 
Karluk
bambina yazdı:
Salonda kadınlardan kaynaklanan hiç bir olumsuzluk ne demek Karluk, bunu biraz açalım. Yanlış anlamayalım birbirimizi.

Evet, yanlış anlaşılabilir bir şey söylemişim Bambina :) Biraz açayım cümlemi ve esasında ne demek istediğim iyi anlaşılsın, belki de cümle hatalıdır, "kaynaklanan" ifadesi sebebiyle. Neyse.

Şimdi bir spor salonunda kadınlar varsa, öncelikle bu acemiler için olumsuzluğa sebebiyet verebilir. Ülkemizdeki spor salonlarında, bir kısım "hoca" geçinen şahıs mesleki olarak yetersiz olduğu gibi henüz sosyal tekamülünü de tamamlamış ve henüz başkalarının haklarına riayeti öğrenememiştir. Şimdi salonda bir kadın varsa, hoca geçinenler bir şekilde onlarla ilgilenir, orada acemi adam belini sakatlayabilecek şekilde çalışırken hocanın bu umrunda olmaz. Bunun pek çok örneği vardır, hoca geçinenlerin kadınlarla olan muhabbeti sebebiyle zaten yarım yamalak yaptıkları işi iyice aksatmaları.

Bir diğer konu da kadınların salondaki samimi havayı bozması veya bu havanın oluşmasını engellemesidir. Kadınlar erkekler arasında rekabet havası yaratır ve samimiyet falan kalmaz. Sanırım bu konuyu açmama gerek yok. Erkekler arasında gayet normal olan kimi Komençerolar, ortama kadın girdiğinde bukalemun gibi deri rengi değiştirir ve kadına bir şekilde -tabiricaizse- asılır, asılmayanların ise gerçekten adamlığından mı yoksa başka bir taktik denemesinden mi bunu yaptığını anlamaksa güçtür. Spor salonlarındaki samimi ortam önemlidir, yabancı kadınlarla dolu bir ortamda erkekler asla bu havayı yakalayamaz.

Ayrıca ortamda kadınlar olduğunda; göbeği olan göbeğine takar, zayıf olan zayıflığına, kıllı olan kıllarına... Bu liste uzar gider. Kişi antrenmana konsantre olamaz. Kendi cinsi arasındaysa yanlış anlaşılma, kınanma veya beğenilmeme gibi dertleri yoktur, kendini kolayca ifade etmesi mümkündür, etmese de dert değildir ve ayrıca sorunlarını konsantrasyonunu bozacak derecede büyütmesi daha düşük bir olasılıktır.

Sonuçta ülkemizde pek çok spor salonu -sosyal bir ortamdır diye- kadınların erkek, erkeklerin de kadın tanıma mekânı olarak algılanıyor ki, sporu biraz ciddiye alan hiçkimse bu şekilde yaklaşmaz salona ama ortam uygun değilse bu olayların ortasında kalakalır.

Kastettiğim bu ve buna benzer şeylerdir. Elbette ortamda dişi bir sinek bile olmaması bir süre sonra belki sıkıcı olur ya da ne bileyim sürekli bağıra çağıra konuşabilitesi olan erkekler bir süre sonra can sıkabilir. Bu ihtimaller de var ama sonuçta kadınsız bir salonda çalışmanın avantajları olduğuna da bence kuşku yok.

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Haz 2011, 12:23 
yeşil
Yani sorun erkeklerden kaynaklanıyor diyorsun Karluk, doğru anlamışım di mi :D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Haz 2011, 15:41 
Çıddırık
Shotokan yazdı:
swahiliprincess yazdı:
Ya bi de şimdi farkettim, bir salon dolusu kadınla spor yapılmaz.. yapamam yani. yerer o kadınlar beni ve birbirlerini. en iyisi ağır abilerle sessiz sakin takılmak.

Aslında erkeklerle dolu bir salonda bence daha rahat edersiniz. Erkekler idman esnasında konuşmayı,terlerini soğutacak muhabbetlere girmeyi pek sevmezler. İki kelam etseler bile oda en fazla set arasındaki 30-40 sn lik molalara sığacak kadar olur. Yanlarında bir bayan varsa hele daha sessiz ve efendi takılırlar ve centilmenlik gereği size her konuda yardımcı olurlar.

Evet bende bu konuda size katılıyorum kadınlarla spor yapılmıyor :hahahaha: bende bir arkadaşımla birkaç yıl önce yazılmıştık spor salonuna inanın eleştiri yapmaktan spor yapamıyorduk şunun kilosuna bak bunun saçına bak :hahahaha: kınıyorum kendimi :morgoz:
:P

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 14 Haz 2011, 17:10 
En iyisi karisik salonlar. Kadinlar olsun erkekler olsun devamli sadece hemcinsleriyle bir arada olunca medeniyetten cikiyorlar. Ortam karisik olunca daha verimli ve medeni oluyor.

Karluk'un bahsettigi komanceroluklari tedavi etmenin tek yolu bu tipleri karisik ortamlara alistirmak. Ilk baslarda bocalayip sonra yavas yavas dogru durust davranmayi ogrenecekler. "Aaa kadinlar da bizim gibi insanmis yahu" diyecekler.

Harem-selamlik ayirmak yerine salonlari maksada gore ayirmak daha iyi olabilir. Sadece agirlik calisilan salonlar ve fitness salonlari ayri olsa keske.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Haz 2011, 00:24 
Karluk
Sonuç olarak ülkemiz henüz buna hazır değil :D Sorun erkeklerden de kadınalrdan da kaynaklanıyor. Zamanında falanca spor salonuna "kız, kariyer sahibi herifler hep orada" diye yazılan kadınlara da tanıklık ettim ki tek eden ben değilimdir. Yani tüm kadın ahalisi de sütten çıkmış kaşık değil :hahahaha:

Spor bahane, manita yapma umudu şahane diyen çok :D

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Haz 2011, 07:41 
yeşil
Zamanın birinde doğuda bir şehirde disko açılmış, radyodan anons yapılıyormuş: "disgomuz açilmiştır, erkekler bi teref kadınlar bi teref sabaha kadar dens dens dens"

Yazıları okuyunca birden aklıma geldi de ondan yazdım :kamyonoyna:

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Haz 2011, 07:50 
Shotokan
Valla ben yorum yaparken, genel üzerinde tahminde bulunmayı değil, ben olsam,benim salonumda ya da çevremde olsa... diye düşünerek yazıyorum.Ben açıkçası o tür salon delikanlılıklarına hiç izin vermedim vermemde. Her sporcumun yapacağı çalışma ve çalışma arasında vereceği mola bellidir,duvardada kocaman saat vardır, set arasını 10 dakika bayanları dikizlemekte veya aynada şov yapmakta kullanan talebe benden ayarı yer.Yani o tarz salon zamparalıkları benim ortamımda olmaz.O açıdan yazdım. Bayanların yazılmayı düşündükleri salon hakkında bilgi almaları, en kalabalık ve en tenha saatleri öğrenmeleri, mümkünse en kalabalık saatlerde salona ziyaretçi olarak gelip oturup izlemeleri salon müdavimlerini denetlemeleri iyi olur, böylece ortamda rahatsızlık verecek bir unsur varsa tesbit edilir :)

Karluk bizi Disgo ya götür. :yasasin: :teytey:

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Haz 2011, 17:39 
Karluk
Zebaha gadder dance, dance, dance! :D

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 15 Haz 2011, 19:32 
swahiliprincess
Shotokan yazdı:
Valla ben yorum yaparken, genel üzerinde tahminde bulunmayı değil, ben olsam,benim salonumda ya da çevremde olsa... diye düşünerek yazıyorum.Ben açıkçası o tür salon delikanlılıklarına hiç izin vermedim vermemde. Her sporcumun yapacağı çalışma ve çalışma arasında vereceği mola bellidir,duvardada kocaman saat vardır, set arasını 10 dakika bayanları dikizlemekte veya aynada şov yapmakta kullanan talebe benden ayarı yer.Yani o tarz salon zamparalıkları benim ortamımda olmaz.O açıdan yazdım. Bayanların yazılmayı düşündükleri salon hakkında bilgi almaları, en kalabalık ve en tenha saatleri öğrenmeleri, mümkünse en kalabalık saatlerde salona ziyaretçi olarak gelip oturup izlemeleri salon müdavimlerini denetlemeleri iyi olur, böylece ortamda rahatsızlık verecek bir unsur varsa tesbit edilir :)

Karluk bizi Disgo ya götür. :yasasin: :teytey:

valla kimse alınmasın karluk'un söylediklerinden sonra ilaç gibi geldin hocam. şimdi hani demiştiniz ya tek başına evde pek verimli olmaz diye, p90x diye bir çalışma programı buldum onu uygulamaya karar verdim. istanbul içinde (kadıköy-maltepe e-5 hattı üzerinde veya genel olarak istanbul'da) bu programa benzer çalıştıracak bir salon biliyorsanız önerilere açığım yoksa yalan yanlış videolara baka baka kendim el yordamı ilerleyeceğim.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 16 Haz 2011, 08:03 
Shotokan
O civarlarda birçok salon mevcut, ancak benim şahsen tanıdığım ve hala oralarda salon işleten kimse varmı inanınki hatırlmıyorum. Ben İstanbul dışında yaşıyorum.

Size en yakın gelen ve ortamını bizzat gözlemleyeceğiniz bir salonu seçmeniz tavsiyeden daha pratik olur.Alet sayısı ve çeşitliliği,havalandırması,soyunma odalarının temizliği ve salon müdavimi bayan olup olmaması sizin için bir kıstas olabilir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 25 Oca 2012, 19:07 
lia_marilis
ilk defa duydum bunu . bayanlara özel spor aletleri . kas yaparım korkusuna gerek yok , istesen de bir erkek kadar kas yapamazsın zaten , bayanların fizyolojik yapısı buna müsait değil . ve hafif çalışırsın , çok da hafif olmamalı tabiki . istersen ağır çalış , ne kadar ağır çalışabilirsin ki . benim squat yaptığım ağırlıkla adamlar kol çalışıyor :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Şub 2012, 19:24 
Azad Kaya
Yavhu istersen hardcore body yapsin bayan vucudu dogal yollarla asla cirkinlesmez burda 7 8 senelik bodyci kadinlar var hepside halk tabiriyle "Tas" gibiler :).

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 30 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi