BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 19 May 2012, 11:30

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Engin TERZİ'nin Amatörler için önerdiği antrenman programı.
İletiTarih: 25 Mar 2010, 09:06 
cAn
1.Hafta -

Çarşamba:
2 set dinamik hammer tam açarak
2 set dinamik hammer yarım açarak
3 set lastikle statik rotasyon
2 set lastikle yukardan hammer gerdirme
2 set lastikle hem yukardan hem aşağıdan hammer gerdirme
2 set döner barfiksle dinamik bilek
2 set döner barfiksle statik bilek
4 set yan omuz

Cuma:
2 set düz yerde barfiks.
3 set yuvarlak barda dinamik barfiks
3 set yuvarlak barda statik barfiks

Pazar günü maç

2.Hafta - Salı:
4 set yumruk üstü şınav
4 set üst omuz
4 set triseps

Çarşamba:
2 set tam açarak dinamik bicep
2 set yarım açarak dinamik bicep
3 set statik bicep
4 set ağırlıkla rotasyon
2 set döner barfiksle dinamik bilek
2 set döner barfiksle statik bilek
4 set ön omuz

Cuma:
2 set düz yerde barfiks
3 set yuvarlak kalın barda dinamik barfiks
3 set yuvarlak barda statik barfiks

Pazar günü maç

Programda ki hareketlerin gif,resim,video gibi görsel kaynaklarıyla programda yapılacak hareketlerin açıklaması şeklinde bir paylaşım yaparsak bu spora ilgisi olan ve programa başlamak isteyenler için çok yararlı bir konu olacağı düşüncesindeyim.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: Engin TERZİ'nin Amatörler için önerdiği antrenman progra
İletiTarih: 25 Mar 2010, 20:43 
Sinyor
Can, bilek güreşine ben de meraklıyım... Ama bu yukarıdaki programdaki lastikle rotasyon, kalın barda barfiks falan gibi hareketler için uygun ortamı, bizim salonlarda evde vb. bulmamız zor gibi görünüyor... Bence daha sadeceleştirilmiş ve evde de uygulanabilecek hareketlerden olan bir program daha iyi olabilir bizim için... Ama diyorsan ki "benim amacım sadece sağlam bileğim olsun çevremdekileri yeneyim değil profesyonel olarak düşünüyorum" o zaman bu program çok iyi bence... Sonuçta sokakta kendimizi savunmak için Oscar de la Hoya gibi haftanın 6 günü günde 4 saat antrenman yapacak değiliz, değil mi? Sonuçta olası rakibimiz sokaktaki vatandaş olacak:)
O yüzden Engin Terzi'den sadeleştirilmiş ve uygunabilecek ortamı kolay oluşturabileceğimiz bir program rica ediyoruz.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Mar 2010, 09:56 
cAn
Aslında profesyonel olarak düşünmeyi isterim ama dediğin gibi imkanlar kısıtlı. Nevşehir'de bilek güreşi salonu, bilek güreşi hocası yok, o yüzden kondisyon salonunda birşeyler yapmaya çalışacaz mesela barfiks barına sünger filan sarıp kalınlaştırabiliriz. Bazı yaratıcı fikirlere ihtiyacımız olacak sanırım, belki forumda bir konu bile açarız: ''İmkansızlıklar içinde nasıl bilek güreşi idmanı yapılır.'' :-D

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Mar 2010, 12:12 
Karluk
Engin Hoca yarışmadan dönerse eminim sana çok değerli tavsiyeler verecektir Can. O tavsiyelerle ve bizlerin de desteğiyle sen baya yol alabilirsin bütün idmanları yapamasan da.

Resim

http://www.facebook.com/bodytr.fitness
http://twitter.com/#!/BodyTR

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Mar 2010, 12:49 
cAn
Teşekürler hocam, zaten tamamen sizin ve Engin hocanın yardımına güveniyorum. :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Mar 2010, 13:38 
Karluk
Eyvallah Can :) Ama yükü tamamen benim sırtıma yıkma. Forumumuzda diğer üyelerle birlikte sana ya da başkalarına yardım etmek için yükü paylaşırız sanıyorum (Örneğin tek bir kişi bütün hareketleri açıklayacağına 10 kişi 3'şer hareket açıklasa herkes daha az zaman harcamış olacaktır, gibi.) çok şükür bilgili üye bakımından bolluk yaşanmakta ve inşallah böyle de devam ederek bilenlerle bilmeyenler arasında denge kurup yeni yeni insanların spor yönünden bilgilenmesini sağlayacağız ve bu böyle sürüp gidecek...

Ayrıca sitemize katılan ve forumumuza da katılım göstereceğini umduğum Engin Terzi gibi mütevazı sporcuların da önerileri senin için altın değerinde olacaktır. Düşün, senin ilgilendiğin konu hakkında, o konuda dünyanın en iyilerinden biri olan sporcu yazacak ve hem sen hem de o yazıyı okuyan başkaları bundan yararlanacak. İşte her şeyi atletik başarıya, maddi kazanca indirgeyen ve endeksleyen kibirli zihniyetin karşısında, topluma ve gençlere bütün mutevazılığıyla yardımcı olan üstelik atletik anlamda da en üst seviyelerde bulunmuş bir sporcu ahlakı dimdik durmaktadır. Belki bu zihniyet ticari açıdan kazanç getirmeyebilir ama gönülleri kazanır. İşte Engin Terzi de bu tip sporculardan biridir.

Böyle olaylar yaşadığımda, geçmişte güreşle ilgilenmiş ve konu hakkında okumalar yapmış biri olarak aklıma Türk güreşinin en önemli isimlerinden biri olan Yaşar Doğu hakkındaki şu satırlar gelir:

"Gölbaşı'ndaki antrenman tesislerine Ulus'tan sırtına çuval ile odun yükleyerek gitmesi, orada sporcular gelmeden önce iğne iplik ile sökükleri dikmesi, içeriyi havalandırması gibi tevazu içinde yapmış oldukları hareketler birçok teknik adamın hiç tenezzül etmeyeceği şeylerdir."

İşte ismi büyük ama kendi mütevazi insanların zaman ayırarak, özveride bulunarak yaptığı ve bizlerin de yapması gereken budur, ama bilgi vererek ama -yeri gelirse- sökükleri dikerek...

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 27 Mar 2010, 21:11 
HeavyDuty
Kızgın Türk Engin Terzi ! Merakla bekliyorum yazılarını ve foruma katılımını.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Nis 2010, 21:28 
Engin Terzi'nin oldugu yerde bana soz dusmez. Dusmemeli. Ama bende bu olgunluk olmadigi icin birkac fikir paylasmak istiyorum.

Birkac yil once el ve bilek guclendirme konusuna merak sardim. Cok ilginc bir mevzu oldugunu gordum. Sadece el-kavrama gucu uzerine yarismalar yapildigini biliyormuydunuz? Bu konu uzerinde forumlar ve egzersiz aletlerini tasarlayan ve satan sirketler var. Eger konuyla ilgilenen varsa bu konuda birkac sey yazabilirim.

Not; bahsettigim konu ve antrenman metodlari & aletleri her ne kadar bilek guresine faydali olsalar bile, benim asil ilgi alanim bu degil.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 24 Nis 2010, 01:25 
Karluk
Bu arada Engin Terzi'nin ilk yazısı hazır, yarın değil de ertesi gün tatil ya hemen eklemeyi düşünüyorum. Gerçi antrenmanla falan doğrudan ilgili değil ama bilek güreşine merak saranlar için çok önemli bir yazı.

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 24 Nis 2010, 17:06 
Sinyor
Ksiren, gerçekten de Türkiye'de, hiçbir şey yok, arada ki farkı ancak, yabancı siteleri gezince anlayabiliyorsun, mesela el sıkma yayı var ama kg'li mesela; 20kg gibi..İnsan şeklinde kum torbası var, evde vurunca fazla ses çıkartmıyor, apartmayan hayatı için uygun. Antrenmanını takip eden pc yazılımları var daha akla gelmeyecek bir ton şey. Bir de herşey buradan ucuz.

Sadece onlar mı, adamların ülkemiz de bilinmeyen egzersiz hareketleri bile var, cross fit, bootcamp gibi dünyaca kabul görmüş metotların uygulandığı, özel çalışma salonları var. Mesela bakınız, yavaş yavaş ülkemizde mma salonları açılmaya başlandı herşey geç geliyor ülkemize..:(

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 26 Nis 2010, 13:31 
cAn
ksiren yazdı:
Engin Terzi'nin oldugu yerde bana soz dusmez. Dusmemeli. Ama bende bu olgunluk olmadigi icin birkac fikir paylasmak istiyorum.

Birkac yil once el ve bilek guclendirme konusuna merak sardim. Cok ilginc bir mevzu oldugunu gordum. Sadece el-kavrama gucu uzerine yarismalar yapildigini biliyormuydunuz? Bu konu uzerinde forumlar ve egzersiz aletlerini tasarlayan ve satan sirketler var. Eger konuyla ilgilenen varsa bu konuda birkac sey yazabilirim.

Not; bahsettigim konu ve antrenman metodlari & aletleri her ne kadar bilek guresine faydali olsalar bile, benim asil ilgi alanim bu degil.

Konuyla ilgilenen var abi olmaz mı? :yesilpapyonlu: yazılarını bekliyoruz

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 27 Nis 2010, 07:50 
cAn yazdı:
Konuyla ilgilenen var abi olmaz mı? :yesilpapyonlu: yazılarını bekliyoruz

Oyleyse hemen bir yazi hazirlamaya basliyorum. :dahiyaneyazi:

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 12 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi